Ελένη Ουζουνίδου: «Θέλω την τέχνη μου να την προστατεύω. Να την περιποιούμαι»

Ελένη Ουζουνίδου: «Θέλω την τέχνη μου να την προστατεύω. Να την περιποιούμαι»

Η Ελένη Ουζουνίδου μίλησε για την υποκριτική με πολύζεστά λόγια.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στην απόφασή της να απέχει από την τηλεόραση για καιρό.

Τι σας απέτρεπε και δεν εμφανιζόσασταν τόσα χρόνια στην TV;

«Η αλήθεια είναι ότι δεν έγινε πολλές φορές κρούση. Παλαιότερα, στα νιάτα μου, θα ήταν μία ή δύο φορές. Ήμουν καλομαθημένο παιδί από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, που πάντα μας έλεγαν "μην μπλεχτείτεμε την τηλεόραση, είναι άλλη ηδουλειά σας". Δημιουργήθηκε
κι ένα μικρό κόμπλεξ. Δεν ήτανποτέ το ζητούμενο, ούτε η προτεραιότητα».

Και ήρθε η πρόταση για τον «Αστέρα Ραχούλας»...

«Και τη δέχτηκα με χαρά. Την πρώτη χρονιά, καθυστέρησαν τα γυρίσματα λόγω των capital και τη δεύτερη χρονιά ξεκινήσαμε με φόρα. Ήταν μαγική ιστορία για μένα. Το απόλαυσα. Δεν το περίμενα ότι είναι τόσο ωραία στην τηλεόραση. Οι συν¬θήκες να είναι τόσο δημιουργικές και ευχάριστες, με το εξαιρετικό κείμενο του Γιώργου Κρητικού και του Μάκη Πιτταρά».

Το δίδυμο συνυπογράφει και τη σειρά «Πέτα τη φριτέζα»...

«Εξαιρετικό δίδυμο».

Και ο ρόλος σας, η δολοπλόκα Ζαμπέλα Μπασκιά-Λεπίδα;

«Χειραγωγεί τους πάντες. Έχει ένα θεό στη ζωή της και αυτός είναι το κέρδος. Είναι τόσο παραδόπιστη, που δεν έχει κανέναν ηθικό φραγμό. Είναι τόσο... απλή όσο και τα σκουλαρίκια της».

Δεν επιζητείτε την. πολλή φασαρία στη ζωή σας;

«Θέλω την τέχνη μου να την προστατεύω. Να την περιποιούμαι»

Στην παράσταση «Σταματία,το γένος Αργυρόπουλου», λέγατε «πόσο σκληρό πράγμα είναι η μοναξιά, όταν σε παίρνουν τα χρόνια»...

«Σε γενικές γραμμές, είμαι αισιόδοξος άνθρωπος. Η πραγματι¬κότητα λίγο με γειώνει και, βγαί¬νοντας έξω από το σπίτι μου για να πάω στη δουλειά μου, βλέπω ότι ο κόσμος σιγά σιγά κλείνεται στον εαυτό του. Δεν επικοινωνεί ούτε για τα αυτονόητα», λέει στον Τηλεθεατή.