Στράτος Τζώρτζογλου: «Δεν πιστεύω ότι υπάρχει ατάλαντος άνθρωπος. Μόνο τεμπέλης»
Showbiz

Στράτος Τζώρτζογλου: «Δεν πιστεύω ότι υπάρχει ατάλαντος άνθρωπος. Μόνο τεμπέλης»

Για την απόφαση που πήρε να διδάξει μαθήματα υποκριτικής μίλησε ο Στράτος Τζώρτζογλου.

Ο ηθοποιός αναφέρθηκε επίσης στις διαφορές της Ελλάδας με της Αμερικής σε σχέση με τον χώρο της υποκριτικής.

Ας ξεκινήσουμε από την απόφαση που πήρες να διδάξεις μαθήματα υποκριτικής.

«Να δώσω την εμπειρία μου. Το έχω κάνει πολλές φορές και το κάνανε και οι παλιοί ηθοποιοί σε μας, τους νεότερους. Είναι σαν μια προφορική παράδοση που μεταβιβάζεται από τους πιο έμπειρους, στους πιο νέους. Αυτό δεν μπορεί να σου το δώσει ένας σκηνοθέτης, γιατί η σκηνοθεσία έχει να κάνει με τη δομή του έργου. Εμένα μου το δίδαξε ο Τσακίρογλου, ο Καζάκος, η Πιττακή».

Αυτό που έχεις μέσα σου, θέλεις να το μεταφέρεις στα νέα παιδιά. Είτε είναι ταλέντα, είτε όχι;

«Δεν πιστεύω ότι υπάρχει ατάλαντος άνθρωπος. Μόνο τεμπέλης. Έχω δει ταλαντούχους που λόγω αλαζονείας, περηφάνιας ή ναρκισσισμού, στο τέλος κατεδαφίστηκε στη διαδρομή. Κι άλλοι, πιο ντροπαλοί που όμως δουλεύουν κάνουν τεράστιες καριέρες. Και δεν μιλάω για μαθήματα που κρατάνε μια τριετία, αλλά μια ζωή. Όπως γίνεται στην Αμερική».

Είμαστε πολύ πίσω από την Αμερική;

«Έχουμε ταλαντούχους ανθρώπους. Μέσα στον χειμώνα, στην Αθήνα παίζονται χίλιες παραστάσεις. Στην Αμερική δεν γίνεται αυτό. Εξειδικεύονται για να παίξουν στον κινηματογράφο. Εμείς, επειδή έχουμε μεγάλη θεατρική παράδοση, διδάσκουμε στα παιδιά και το θέατρο και τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Ο Coach δεν είναι δάσκαλος υποκριτικής. Σκοπός του είναι να βοηθήσει τον ηθοποιό για συγκεκριμένο ρόλο που θα του ζητηθεί ή για την οντισιόν που θα πάει. Φέρνουν τα κείμενα και τα δουλεύουμε ώστε να βγει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Είναι μαζί σου και η κυρία Αθηνά Παππά;

«Ναι. Κάνει κάτι διαφορετικό. Είχαμε δουλέψει παλιά μαζί, σε μια δικιά της παραγωγή με την ομάδα της, το «Συν Αθηνά» στο Ίδρυμα Κακογιάννη», λέει στο Χάι.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved