Δημήτρης Ζάχος: Μόνος και ξεχασμένος οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία ο θρύλος της «Ιτιάς»
Showbiz

Δημήτρης Ζάχος: Μόνος και ξεχασμένος οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία ο θρύλος της «Ιτιάς»

Όλη η Ελλάδα γλέντησε με τα τραγούδια του για 65 χρόνια κι όμως ο Δημήτρης Ζάχος έφυγε από τη ζωή μόνος και ξεχασμένος...

Ο θρύλος του δημοτικού τραγουδιού, ο οποίος πέθανε την περασμένη Παρασκευή σε ηλικία 95 χρονών, αναπαύεται από το Σάββατο το απόγευμα στο Κοιμητήριο της Νέας Μάκρης.

Μόνο που στην τελευταία του κατοικία τον συνόδευσαν ελάχιστοι φίλοι, ανάμεσά τους οι καλλιτέχνες Νίκος και Γιασεμή Σαραγούδα καθώς και ο Θεόφιλος.

Κανείς άλλος. Κι ας είχε τραγουδήσει με το σύνολο των Ελλήνων τραγουδιστών από το 1950 έως το 2015, όταν σταμάτησε τις εμφανίσεις του!

Στην εξόδιο ακολουθία που τελέστηκε στην εκκλησία του Κοιμητηρίου της Νέας Μάκρης όλοι είχαν μια καλή κουβέντα να πουν για έναν από τους στυλοβάτες του παραδοσιακού τραγουδιού. Ωστόσο και ο τραγουδιστής Θεόφιλος, που είχε συνεργαστεί μαζί του πολλές φορές, μίλησε για «αγνώμονες συναδέλφους» που ξέχασαν ότι ο Δημήτρης Ζάχος βοήθησε πλήθος νέων καλλιτεχνών και κυριάρχησε στο σύνολο των ελληνικών πανηγυριών και νυχτερινών κέντρων.

Ο μεγάλος παραδοσιακός τραγουδιστής Νίκος Σαραγούδας, με βουρκωμένα μάτια, θυμήθηκε τις ιστορικές στιγμές που έζησε στο πλευρό του Ζάχου, αλλά και τη βοήθεια που του παρείχε όταν εκείνος ήταν πρώτο όνομα στο δημοτικό τραγούδι. Προτού το χώμα της αττικής γης σκεπάσει το φέρετρο, οι ελάχιστοι παρευρισκόμενοι τραγούδησαν την περίφημη «Βοσκοπούλα», το τραγούδι-σύμβολο που τον έκανε διάσημο σε όλο τον Ελληνισμό.

Ο θρυλικός δημοτικός τραγουδιστής έμελλε να γίνει είδηση στη δύση της ζωής του, όταν πέρυσι το καλοκαίρι, μετά το ρεπορτάζ της «Espresso» για το βαρύ εγκεφαλικό που είχε υποστεί, βρέθηκε να φιλοξενείται σε δημόσιο νοσοκομείο της Αθήνας, μια και το σπίτι όπου έμενε με τα παιδιά του στο Μάτι κάηκε στη μεγάλη φωτιά.

Πύρινος όλεθρος

Τότε ο πολυαγαπημένος του γιος Κώστας είχε μιλήσει στην «Espresso» για το τραγικό συμβάν.

«Δεν απέμεινε τίποτα από το σπίτι της αδερφής μου. Φοβηθήκαμε ότι δεν θα ήμασταν ποτέ ξανά ενωμένοι σαν οικογένεια. Ήταν τέτοια η μανία που τρέχαμε πανικόβλητοι να σωθούμε. Η φωτιά κατέκαψε τα πάντα. Εγώ μαζί με τη δική μου οικογένεια πήραμε τον πατέρα μου και φύγαμε να σωθούμε».

Να θυμίσουμε ότι ο Δημήτρης Ζάχος είχε τραγουδήσει περισσότερες από 700 επιτυχίες, ανάμεσά τους οι «Βοσκοπούλα», «Μοδίστρες και κομμώτριες», «Ιτιά, ιτιά», ενώ είχε παίξει σε 45 κινηματογραφικές ταινίες, καθιερώνοντας το δημοτικό τραγούδι στο σινεμά!

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved