Δέσποινα Βανδή: «Φτιάχνω πολύ ωραίο κοτόπουλο αλά κρεμ με μανιτάρια, τέλειο μουσακά και παστίτσιο»
Showbiz

Δέσποινα Βανδή: «Φτιάχνω πολύ ωραίο κοτόπουλο αλά κρεμ με μανιτάρια, τέλειο μουσακά και παστίτσιο»

Η Δέσποινα Βανδή παρουσιάζει την εκπομπή My Greece, στο Open tv, και μιλά τόσο γι' αυτήν, όσο και για τη δική της μαγειρική δεινότητα.

«Είναι μια εκπομπή που έχει να κάνει καθαρά με τον τόπο μας. Είναι γωνιές της Ελλάδας που θέλω να φωτίσω μέσα από τα δικά μου μάτια. Αυτό το κόνσεπτ συμπεριλαμβάνει την ομορφιά της Ελλάδας, τον πολιτισμό, την ιστορία, την παράδοση, τους ανθρώπους και, φυσικά, και τη γαστρονομία. Ό,τι δηλαδή συνθέτει τη χώρα μας».

Πριν από μερικές μέρες δημοσίευσε στο Instagram μία φωτογραφία με τον Βαγγέλη Δρίσκα (ο οποίος έχει αναλάβει το γαστρονομικό κομμάτι της εκπομπής,) από τα γυρίσματα του My Greece, σχολιάζοντας: «Μόνο την ποδιά μου έβαλα σωστά! Ακολούθησε η καταστροφή!». Ωστόσο, η Δέσποινα έχει αποδείξει πως είναι δεινή μαγείρισσα - μάλιστα είναι γνωστή για το ψωμί που φτιάχνει. «Αυτό που αποπειράθηκα να κάνω ήταν πολύ δύσκολο. Όμως, το έχω με τη μαγειρική, αν και με περιορίζουν λίγο στο δημιουργικό μου κομμάτι οι προτιμήσεις των παιδιών. Αν ήθελα να σε εντυπωσιάσω, θα σου μαγείρευα φαρφάλες με σολομό, ενώ φτιάχνω ένα πολύ ωραίο κοτόπουλο αλά κρεμ με μανιτάρια, τέλειο μουσακά και παστίτσιο».

Παραδέχεται πως έχει μεγάλη αδυναμία στην ελληνική κουζίνα. «Η γη μας παράγει αγνά προϊόντα και μας προσφέρει τα πάντα. Από τις διεθνείς κουζίνες, μου αρέσουν πολύ η ιταλική και η ασιατική. Αυτό που δεν προτιμώ είναι τα πικάντικα φαγητά, κι αυτό γιατί δεν μου αρέσει οτιδήποτε σκεπάζει τις γεύσεις με πολλά μπαχαρικά».

Αναφέρεται στις Κυριακές της, οι οποίες έχουν φίλους μέσα, λέγοντας:

«Θα ξυπνήσω νωρίς το πρωί και θα μπω στην κουζίνα. Σίγουρα θα έχω καλέσει τους φίλους μου και θα μαγειρέψω για εκείνους και την οικογένειά μου. Δεν θα ακούσεις να παίζει κλασική μουσική, αλλά μπορεί να ακούσεις πολλά διαφορετικά πράγματα, αφού αγαπώ όλα τα είδη».

Αν και δηλώνει λάτρις του φαγητού -και δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα πιάτο με τηγανητές πατάτες και αυγά-, η καλή. φυσική της κατάσταση και ο υγιεινός τρόπος ζωής είναι ένα από τα χαρακτηριστικά της. «Προσέχω τη διατροφή μου. Όχι πάντα βέβαια, γι’ αυτό και τα καλοκαίρια θα με δεις να παίρνω μερικά επιπλέον κιλά. Γενικά, είμαι ένας άνθρωπος που δεν θα ξεφύγει. Ωστόσο, δεν ζω σε μια υστερική κατάσταση. Αν βγω έξω για φαγητό και δεν ακολουθώ κάποιο πρόγραμμα διατροφής, θα φάω ό,τι μου αρέσει. Είμαι "της άποψης ότι δεν χρειάζονται υπερβολές σε ό,τι κάνεις. Τα τελευταία δύο χρόνια δεν τρώω κρέας. Βέβαια, δεν μπορώ να γίνω vegan, αν και καταλαβαίνω· τη φιλοσοφία τους. Για μένα δεν είναι εύκολο. Έχω κόψει το κόκκινο κρέας, έχω περιορίσει αρκετά το λευκό, προτιμώ να τρώω περισσότερο φρούτα, λαχανικά και όσπρια και έχω κόψει δια ροπάλου τις επεξεργασμένες τροφές, θα ενδώσω στα τηγανητά όταν πάω σε ένα ωραίο ταβερνάκι, αλλά στο σπίτι δεν υπάρχει · περίπτωση να τα μαγειρέψω. Δεν σου κρύβω.ότι θα μπορούσα να τρέφομαι κάθε μέρα με τηγανητές πατάτες, αυγά και χωριάτικη σαλάτα! Για μένα, αυτό είναι το πιο ωραίο φαγητό». Μέσα στην καθημερινότητα της είναι και η γυμναστική. «Όταν είμαι πιο χαλαρή, προπονούμαι τέσσερις φορές την εβδομάδα. Κάνω κυκλική προπόνηση, αλλά έχω δοκιμάσει και μου αρέσουν πολλά πράγματα: Πιλάτες, τρέξιμο, γρήγορο περπάτημα στη φύση. Μου αρέσει να κάνω πράγματα που να μη βαριέμαι. Η γυμναστική μου αρέσει όχι τόσο για την εικόνα μου, όσο για την ευεξία που μου προσφέρει. Είμαι πολύ καλύτερα με τον εαυτό μου όταν γυμνάζομαι», λέει στο Instyle.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved