Χριστόφορος Παπακαλιάτης: Λαμπερές παρουσίες στην προβολή του ντοκιμαντέρ του
Showbiz

Χριστόφορος Παπακαλιάτης: Λαμπερές παρουσίες στην προβολή του ντοκιμαντέρ του

Την Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών επέλεξε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης για την προβολή του ντοκιμαντέρ του «Ένας κόσμος».

Πρόκειται για μια δουλειά που αφιέρωσε πολύ από τον χρόνο του καθώς πραγματοποιήθηκε στην Αφρική για την Action Aid και όλο αυτό το διάστημα είχαμε δει ένα μικρό δείγμα μέσα από τα social media του.

Όσοι βρέθηκαν στην προβολή του «Ένας Κόσμος» το βράδυ της Τρίτης, εντυπωσιάστηκαν και καταχειροκρότησαν τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη για το όμορφο αποτέλεσμα.

Το «παρόν» έδωσαν εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού και επιχειρηματικού χώρου, οι οποίοι στην συνέχεια τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν μαζί του για το ντοκιμαντέρ.

Αφορμή γι’ αυτό το «ταξίδι» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη υπήρξε η πρόσκληση της ActionAid Hellas. Δύο εβδομάδες διήρκεσαν συνολικά τα ταξίδια σε Γκάνα και Νεπάλ, με τις κάμερες να καταγράφουν συνέχεια και τα συναισθήματα να εναλλάσσονται με γρήγορους ρυθμούς.

Μπροστά στον φακό άνθρωποι μοιράζονται τις ιστορίες τους και το πώς κατάφεραν μέσα από προγράμματα αναδοχής, στήριξης και ενδυνάμωσης της ΑctionAid να ξανασταθούν στα πόδια τους και να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.

Στο ταξίδι αυτό ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης έρχεται αντιμέτωπος με καταστάσεις και πρόσωπα όπως γυναίκες που έχουν κατηγορηθεί ότι είναι μάγισσες και έχουν σταλεί εξορία, ή γυναίκες που, από την στιγμή που έμειναν xήρες, χάνουν κάθε δικαίωμα στη ζωή, ή άνθρωποι που ανήκουν σε κάστες όπως αυτή των Ανέγγιχτων στους οποίους στερούνται βασικά δικαιώματα μόνο και μόνο επειδή γεννηθήκαν Ανέγγιχτοι.

Στην ταινία αυτή βασικοί πρωταγωνιστές είναι τα παιδιά. Η ταινία ξεκινάει με τη συνάντηση του Χριστοφόρου Παπακαλιάτη στην Αθήνα με τους Έλληνες Αναδόχους και τα γράμματα που του δίνουν προκειμένου να τα μεταφέρει στα παιδιά τους σε Αφρική και Νεπάλ.

Ο «Ένας κόσμος» θα προβληθεί την Κυριακή 31 Μαρτίου στον Alpha.

Πηγή φωτογραφιών: ndp

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved