Θαλασσινός: «Ο καλλιτέχνης  πρέπει να αντλεί τα θέματα και τις μουσικές του μέσα από τον κόσμο»
Showbiz

Θαλασσινός: «Ο καλλιτέχνης πρέπει να αντλεί τα θέματα και τις μουσικές του μέσα από τον κόσμο»

Ο Παντελής Θαλασσινός αναφέρει τι είναι αυτό, που οφείλει να κάνει ένας καλλιτέχνης όσον αφορά στη θεματολογία της μουσικής του, ειδικά όταν είναι και τραγουδοποιός.

Ο δημοφιλής τραγουδοποιός αναφέρεται στην επικοινωνία που έχει αναπτύξει με το κοινό, αλλά και σε αυτό που χρειάζεται η τέχνη, ώστε να μεταδοθεί στον κόσμο.

Με τον κόσμο που ακούει τα τραγούδια σας, έχετε σχέση επι­κοινωνίας και παρέας;

«Κατ' αρχάς, να δηλώσω ότι υπάρχει μία συγγένεια με τον κόσμο που ακούει τα τραγούδια μου. Συγγένεια ιδεών έκφρασης και να τολμήσω να πω και αι­σθητικής. Ακόμη υπάρχει και η σχέση της ευθύνης απέναντι σε αυτούς. Όταν φτιάχνω ένα cd ή
ένα τραγούδι ενδόμυχα το συ­γκρίνω με τα προηγούμενα μου, δηλαδή αν είναι αντάξιο της ροής αυτής. Αυτή είναι η αόρατη επι­κοινωνία, την οποία αισθάνομαι ότι υπάρχει και τη διαπιστώνω στις ζωντανές εμφανίσεις».

Οι εμφανίσεις στον «Σταυρό του Νότου» τι άρωμα θα έχουν;

«Θα έχουν πολλά αρώματα, και­νούργια και παλιά. Τα παλιά αρώ­ματα θα είναι από τα τραγούδια που έχω επικοινωνήσει ως τώρα και το καινούργιο άρωμα από τα "12 + 1 ηλιοτρόπια". Επίσης, θα τολμήσω να πω και δύο άγνωστα τραγούδια, τα οποία θα συμπε­ριλαμβάνονται στα καινούργια πράγματα που κάνω τώρα. Ακό­μη, δεν θα λείπουν και τα αρώ­ματα των μεγάλων μας συνθετών και στιχουργών».

Η μουσική και οι τέχνες, γε­νικώς, μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους;

«Ξεκινώντας από το δημιουργό, μπορώ να πω ότι η τέχνη πρέπει να κάνει καλό. Γι’ αυτό και η μουσική ως μέρος της τέχνης κάνει τους ακροατές και όσους ζουν μ' αυτήν καλύτερους ανθρώπους».

Ο καλλιτέχνης πρέπει να αφου­γκράζεται τις δικές του ανάγκες για να γράψει τα τραγούδια και τις μουσικές του;

«Ο καλλιτέχνης -και μάλιστα ο τραγουδοποιός- πρέπει να αντλεί τα θέματα και τις μουσικές του μέσα από τον ίδιο τον κόσμο, δη­λαδή να έχει λαϊκότητα. Για να επικοινωνήσει με ομοίους, πρέπει να είναι ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας. Το στόμα και η φωνή του διπλανού».

Της τέχνης χρειάζεται να της δώσουν ευκαιρίες για να επικοι­νωνήσει;

«Για να επικοινωνήσει η τέχνη χρειάζεται έκθεση. Ο λόγος και το μήνυμα φτάνει στον απο­δέκτη, δηλαδή στα αυτιά του κόσμου, πιο εύκολα μέσω ενός τραγουδιού. Η ποίηση κατέβηκε στον κόσμο πιο εύκολα μέσω του τραγουδιού. Αυτά τα λέω, γιατί πρέπει να διευκολύνεται η τέχνη να φτάνει στον κόσμο, γιατί κάτι έχει να μας πει».

Πηγή: Τηλεθεατής

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved