Γιάννης Στάνκογλου: Γιατί είπε όχι στην πρόταση να υποδυθεί τον Βαρουφάκη στη νέα ταινία του Γαβρά;
Showbiz

Γιάννης Στάνκογλου: Γιατί είπε όχι στην πρόταση να υποδυθεί τον Βαρουφάκη στη νέα ταινία του Γαβρά;

Ο Γιάννης Στάνκογλου μιλάει για την πορεία του από το ξεκίνημά της μέχρι σήμερα αλλά και για έναν "δημοφιλή" ρόλο που απέρριψε στον κινηματογράφο. 

Τι λέει για όλα αυτά ο ίδιος; Διαβάστε τι ακριβώς είπε;

Ξεκίνησες από το θέατρο;

Οχι, από το σινεµά. Με το «Μπαρ», την ταινία της γυναίκας µου, της Αλίκης ∆ανέζη-Κνούτσεν, µε το που τελείωσα τη σχολή. Γύρισα από τη Νέα Υόρκη, έκανα έναν µικρό ρόλο στο «Hardcore» του Ντένη Ηλιάδη, ήρθε ο «Οµηρος» του Κωνσταντίνου Γιάνναρη, το «Κι αν φύγω θα ξανάρθω» της ∆ώρας Μασκλαβάνου... Ε, παρόλο που αρχικά ήθελα περισσότερο το θέατρο, το αγάπησα πολύ το σινεµά. Αγάπησα τους ανθρώπους του, το τροµερό τους πάθος. Επίσης, οι δουλειές είναι πολύ µοιρασµένες στον κινηµατογράφο και αυτό µου αρέσει πολύ. Πάντα νιώθω χαρούµενος όταν βρίσκοµαι στο πλατό.

Γιατί δεν θέλησες να υποδυθείς τον Γιάνη Βαρουφάκη στη νέα ταινία του Κώστα Γαβρά;

∆εν είναι ότι δεν θέλησα, το θέµα ήταν ο χρόνος. Ο «Γιούγκερµαν», που κάνω αυτή τη στιγµή στο θέατρο, είναι τρίωρη παράσταση. Κι εγώ θα έπρεπε να βρίσκοµαι επί 58 ηµέρες στο γύρισµα. Θα έπρεπε, επίσης, να έχω ξυρισµένο κεφάλι και να φοράω περούκα στην παράσταση. Για να συµµετάσχω στην ταινία, θα έπρεπε να αφήσω το θέατρο, πράγµα το οποίο δεν θα µπορούσα να κάνω. ∆εν προλάβαινα να τα συνδυάσω. Σκέφτηκα ότι δεν θα ήµουν καλός ούτε στο ένα ούτε στο άλλο. Και όταν έχεις απέναντί σου έναν σκηνοθέτη σαν τον Γαβρά, που εκτιµώ τόσο και θαυµάζω, καλό είναι να είσαι εκεί στο 100%, όχι µόνο στο 50%. Εννοείται, επίσης, ότι ένα υπαρκτό πρόσωπο, που ζει ανάµεσά µας, ένα πρόσωπο πολιτικό και -κακά τα ψέµατααµφιλεγόµενο, απαιτούσε τροµερή προετοιµασία για να το υποδυθείς.

Πηγή: Realnews

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved