Ο Γιάννης Ματαράγκας μιλά για την οικογένειά του και τον γιο του
Showbiz

Ο Γιάννης Ματαράγκας μιλά για την οικογένειά του και τον γιο του

Μεσουρανούσε την εποχή της βιντεοκα­σέτας και το ωραίο παρουσιαστικό ταυ με τα ανοιχτόχρωμα, εκφραστικά μάπα έκανε πολλά κορίτσια τότε να καρδιοχτυπούν για πάρτη του!      

Παρότι για τον Γιάννη Ματαράγκα η υποκρι­τική είναι στο DNA της οικογένειάς-αφού και o αδελφός του Γιώργος Ματαράγκας εί­ναι ηθοποιός-, ο ίδιος με το πέρασμα των χρόνων ασχολήθηκε, και με μια άλλη μεγάλη του αγάπη, τη ζωγραφική.

Παράλληλα βεβαίως, συμμετέχει και σε επιλεγμένες θεατρικές παραστάσεις.

Γεννημένος στη Λιβαδειά, με καταγωγή από τη Ζάκυνθο, ο Γιάννης ασχολείται με τα καλλιτεχνικά από μικρή ηλικία. Μαθητής γυ­μνασίου ακόμη, είχε δώσει τα πρώτα δείγμα- " τα του ταλέντου του στη ζωγραφική, εντυπω­σιάζοντας τον δάσκαλο του, ο οποίος τον παρότρυνε να κάνει και την πρώτη ατομική έκ­θεση. Αργότερα σπούδασε σε δραματική σχολή υποκριτικής, αλλά και σκηνογραφία και ενδυματολογία.

Τη δεκαετία του '80 συμμετείχε σε ταινίες («Ράδιο αρβύλα»), βιντε­οταινίες («Δύο κορίτσια στο κρε­βάτι μου», «Γκομενάκια στο θρα­νίο», «Η καρδιά του πατέρα», «Η καρδιοκλέφτρα»; «Ερωτας στα κύμα τα», «Ενα τρελό, τρελό μούτρο»), αλλά και σε θεατρικά έργα. Από το 1985 ασχολείται επαγγελματικά και με τη ζωγραφική, συνερ­γαζόμενος με γνωστή γκαλερί των Αθηνών.

Ελαιογραφία με καμβά

«Κάθε άνθρωπος έχει ταλέντο. Το δικό μου φάνηκε στη στη ζωγραφική και στο θέατρο έπαιζα σε σχολικές παραστάσεις- και στη συνέχεια ασχολήθηκα και με τη σκηνογραφία. Δεν με ενδιέφερε να γίνω κάτι άλλο, ένας υπάλλη­λος. Κάνω αυτό που μου αρέσει. Και δεν ξεκίνησα να κάνω κάτι άλλο και μετά να κα­ταλήξω ηθοποιός και ζωγράφος» αναφέρει.

Πίνακες του έχουν στην κατοχή τους πολλοί επώνυμοι συλλέκτες και ιδιώτες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ από τους ει­δικούς της τέχνης θεωρείται ένας, από τους σημαντικότερους νεοέλληνες ζωγράφους, με τεχνική που βασίζεται σε ελαιογραφία με καμβά και συνήθως εξυμνεί το απέραντο γα­λάζιο της Ελλάδας.

«Είναι δύσκολο αυτόν τον καιρό. Δεν αγοράζούν πίνακες. Ελπίζω αυτή η κρίση να τελειώσει και να αρχίσουν πάλι να... κινού­νται οι γκαλερί και οι εκθέσεις. Καλό θα ήταν οι νέοι άνθρωποι, που κάνουν σπίτι και οικο­γένεια τώρα, να αγοράζουν έναν πίνακα αντί να παίρνουν ένα πορτρέτο... Πάντως, εγώ θα συνεχίσω να ζωγραφίζω, γιατί αφήνω κάτι σε αυτόν τον κόσμο. Κάποια στιγμή κι εγώ θα "φύγω", θα έχω αφήσει όμως κάτι που β .θα μείνει κι αυτό για εμένα είναι πολύ ση­μαντικό». Αυτή την περίοδο δεν τον βλέπου­με σε κάποια μεγάλη θεατρική σκηνή, όμως υπογράφει πολλά σκηνικά σε μεγάλα θέα­τρα της Αθήνας.

Ο Θίασος

Ο Γιάννης Ματαράγκας είναι παντρεμένος με την επίσης ηθοποιό Τέτα Κωνσταντά και έχουν αποκτήσει τον γιο τους Γιώργο, που ακολουθεί τα βήματα τους: «Είμαστε τόσα χρόνια μαζί με την Τέτα και κανένας φόβος και ζήλια δεν υπήρχε ανάμεσα μας».

Μάλιστα, οι θαυμαστές που είχαν και οι δύο την περίοδο που μεσουρα­νούσαν δεν επηρέασαν σε καμία περίπτωση τη σχέση τους.

«Χαιρόμασταν και το είχαμε δει φυσιολογικά. Ξέραμε ότι όταν είσαι επώνυμος, κάποια στιγμή, κάποιοι άνθρωποι ενδιαφέρονται για εσένα... Στην περίπτωση μας με την Τέτα ο ένας χαιρόταν με την επιτυχία του αλλού. Τα τελευταία χρόνια παίζουμε μαζί σε έναν θία­σο. Πηγαίνουμε σε σχολεία και δήμους, όπου ανεβάζουμε ποιοτικές παραστά­σεις» τονίζει.

Όσο για τον γιο τους Γιώργο, για τον οποίο ο Γιάννης μιλάει με υπερη­φάνεια, όπως κάθε πατέρας άλλωστε, αναφέρει:

«Ετυχε από μικρός να παίξει σε μια ταινία και μόλις μεγάλωσε λίγο ακόμη έκα­νε την πρώτη του μεταγλώττιση. Από τότε έκανε και κάνει συνέχεια μεταγλωττίσεις σε παιδικά, ταινίες, και του αρέσει πολύ αυ­τό. Παράλληλα, σπούδασε και ηθοποιός. Δεν του είπαμε όχι, παρά τις δυσκολίες του επαγγέλματος. Πέρασε κάποια στιγμή σε κάποια σχολή για να σπουδάσει κάτι άλλο, αλλά μας ανακοίνωσε ότι δεν θα πάει, γιατί δεν του αρέσει. Και ακολούθησε το όνειρο ταυ. Βέβαια, έπεσε σ' αυτή την κρίση, αλλά τα νέα παιδιά κάνουν υπομονή και το προ­σπαθούν» λέει στην Εspresso.

Ο Γιάννης Ματαράγκας, πάντως, που έχει κάνει focus στη ζωγραφική του, δεν θα έλεγε «όχι» να εμφανιστεί στον κινηματογράφο ή στην τηλεόραση, εφόσον η πρόταση που θα του γίνει θα αφορά κάτι αξιόλογο.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved