Showbiz

Ο Άκης Πετρετζίκης μιλά για το success story του και την ευθύνη που φέρει

Ο Άκης Πετρετζίκης αποτελεί έναν πολύ αγαπητό σεφ του κοινού και ο ίδιος αισθάνεται ευθύνη.

Ο 35χρονος είναι ο απόλυτος influencer στην κατηγορία «γαστρονομία» και μόνο περηφάνια νιώθει βλέποντας χιλιάδες ανθρώπους να δοκιμάζουν στην κουζίνα τις συνταγές του.

«Νιώθω πολύ περήφανος. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Το να δημιουργεί κάποιος μια συνταγή και να τη μοιράζεται με τον κόσμο, είναι μια τεράστια ευθύνη. Γιατί ο κόσμος θα επενδύσει χρόνο, χρήμα και διάθεση σε αυτή. Η συνταγή πρέπει να πετύχει. Νιώθω περήφανος, λοιπόν, κάθε φορά που ακούω κάποιον να λέει για μένα: "Οποια συνταγή του Ακη κι αν έχω κάνει, έχει βγει!"».

Αυτό, άλ­λωστε, θεωρεί ότι είναι και το σημαντικότερο επίτευγμα του. Ούτε το ότι έκανε μόδα τα brunch, ούτε το ότι έβαλε στον χάρτη της μαγειρι­κής τις light συνταγές.

«Κάθε φορά που ένας άνθρωπος μπαίνει στην κουζίνα με μια συνταγή μου για να ετοιμάσει ένα σπιτικό γεύμα, για μένα είναι επιτυχία. Αυτό είναι το σημαντικότερο επίτευγμα μου. Το ότι κατάφερα να δείξω στον κόσμο ότι η μαγειρική είναι για όλους. Ακόμα και για όσους δεν έχουν ιδέα από μαγειρική!».

Το success story του Ακη, ωστόσο, δεν είχε στρατηγικό πλάνο. Ο ίδιος περιγράφει τις σκέψεις που είχε στο μυαλό του όταν άγνωστος ακόμα ξεκίνησε να πρωτομαγειρεύει στο σπίτι του.

«Οταν ξεκίνησα τα πρώτα μου βήματα, το όνειρο μου ήταν να ανακαλύψει ο κό­σμος την κουζίνα του. Να ζήσει μέσα σε αυτήν και να δημιουργήσει. Ηθελα να φέρω το σπιτικό φαγητό και πάλι στο προσκήνιο. Να γίνει η μαγειρική και πάλι τάση. Να την αγαπήσουν όχι μόνο οι μεγάλοι, αλλά και τα παιδιά. Διαβάζοντας τα σχόλια του κόσμου, νομίζω ότι τα κατάφερα. Το μόνο "στρατηγικό πλάνο" που είχα, λοιπόν, ήταν να ονειρεύομαι. Να βάζω στόχους, να τους πετυχαίνω και στη συνέχεια να βάζω τον επόμενο. Ποτέ δεν σταμάτησα να βάζω στόχους και να δουλεύω γι' αυτούς», λέει στο Downtown.

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved