Φίλιππος Παπασπύρου:  Το MasterChef, η εμπειρία και το γλυκό που δημιούργησε… ντόρο!
Showbiz

Φίλιππος Παπασπύρου: Το MasterChef, η εμπειρία και το γλυκό που δημιούργησε… ντόρο!

Πριν από μερικές ημέρες τον είδαμε στο MasterChef να βάζει στους παίκτες μια δοκιμασία, μ΄ ένα γλυκό του. 

O pastry chef, Φίλιππος Παπασπύρου, μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξη του για την εμπειρία του στο ριάλιτι μαγειρικής αλλά και για το ντόρο που δημιουργήθηκε με το γλυκό που ετοίμασε.


Πώς ήταν η εμπειρία που ζήσατε στο MasterChef;
«Πραγματικά ευχάριστη και πρωτόγνωρη. Δεν είναι τυχαίο ότι το «MasterChef» έχει αγαπηθεί τόσο από το κοινό! Αυτό που αισθάνθηκα όταν βρέθηκα στο πλατό και θεωρώ ότι είναι και η «συνταγή» της επιτυχίας είναι πως η ομάδα που τρέχει το πρότζεκτ, μπροστά και πίσω από τις κάμερες, έχει δέσει απόλυτα, οι χαρακτήρες των διαγωνιζομένων έχουν ενδιαφέρον και οι τρεις κριτές διατηρούν μια αρμονική χημεία μεταξύ τους»

Τι σας ζητήθηκε;

«Αυτό που συζητήσαμε με την παραγωγή ήταν ένα εντυπωσιακό γλυκό, αντάξιο των απαιτήσεων μιας εκπομπής όπως το «MasterChef». Απαραίτητες προϋποθέσεις ήταν να έχει πολλές παράλληλες παρασκευές, οι οποίες θα έπρεπε να υλοποιηθούν από τους διαγωνιζόμενους σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Έτσι, έπειτα από αρκετές δοκιμές δημιούργησα τη συγκεκριμένη συνταγή. Βασικό κριτήριο για την αξιολόγηση των διαγωνιζομένων ήταν πρώτα απ' όλα η γεύση και η υφή του γλυκού και φυσικά η παρουσίαση»


Ποια ήταν πηγή έμπνευσης για το συγκεκριμένο γλυκό, το «Pate sablee», που προκάλεσε σχόλια;

«Το στήσιμο του γλυκού το εμπνεύστηκα από online ιδέες και τάσεις, όπως άλλωστε κάνουμε όλοι μας σήμερα. Σε αυτό το σημείο να τονίσω ότι σέβομαι στο μέγιστο τις εμπνεύσεις των συναδέλφων μου ανά τον κόσμο. Κάθε πρωτότυπη ιδέα άλλωστε ανοίγει τον δρόμο για νέες δημιουργίες»


Μετά τον ντόρο που δημιουργήθηκε, θα δούμε το «Pate sablee» στα ζαχαροπλαστεία σας;

«Το συγκεκριμένο γλυκό δημιουργήθηκε αποκλειστικά για τις ανάγκες του «MasterChef». Παρόμοιο τρόπο παρουσίασης θα μπορούσε να βρει κανείς μόνο σε κάποιο εστιατόριο. Στα δικά μας καταστήματα θα βρείτε μια πλούσια γκάμα χειροποίητων γλυκών, από παραδοσιακά μέχρι μοντέρνα γλυκά εμπνευσμένα από τις τάσεις της εποχής», λέει ο ίδιος στο Tv Έθνος.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved