Aυτό δεν το γνωρίζαμε - Ποιος τραγουδιστής είχε αρνηθεί να πει το «Φεύγοντας» που ερμήνευσε ο Τερζής
Showbiz

Aυτό δεν το γνωρίζαμε - Ποιος τραγουδιστής είχε αρνηθεί να πει το «Φεύγοντας» που ερμήνευσε ο Τερζής

Γνωστός στιχουργός, σε πρόσφατη συνέντευξή του μίλησε για την άποψη που υπάρχει ότι τα τραγούδια κάνουν τον τραγουδιστή και όχι το αντίθετο, ενώ αποκάλυψε σε ποιον καλλιτέχνη είχε δώσει το «Φεύγοντας» και το απέρριψε.

Υπάρχει μία άποψη ότι τα τραγούδια κάνουν τον τραγουδιστή και όχι το αντίθετο...
«Ετσι είναι σε όλο τον κόσμο. Ο Ακης Πάνου, τον οποίο θεωρώ φιλόσοφο της δουλειάς μας, είχε πει: «Οι δημιουργοί φτιάχνουν μία πολυκατοικία και όταν την τελειώσουν, βγαίνει ο τραγουδιστής στο μπαλκόνι και λέει “για ελάτε, έχουμε ωραία διαμερίσματα!”». Αυτή είναι η πραγματικότητα. Χωρίς τραγούδι δεν υπάρχει τραγουδιστής. Και κάτι άλλο... Πάρα πολλά τραγούδια έχουν απορριφθεί από καλλιτέχνες και έχουν γίνει τεράστια επιτυχία από άλλους. Το «Φεύγοντας» το είχα δώσει στον Μάκη Χριστοδουλόπουλο όταν μεσουρανούσε. Δεν του άρεσε καθόλου και το απέρριψε. Το είχα πάει σε πάρα πολύ κόσμο, δεν το ήθελε κανένας το τραγούδι. Κάποια στιγμή, λοιπόν, βρέθηκα στο αεροδρόμιο με τον παραγωγό του Τερζή και μου ζήτησε ένα ζεϊμπέκικο. Το ετοιμάσαμε, του το έστειλα και μου λέει: «Είναι αυτό που έψαχνα». Το «Πες το μου ξανά», που είπε τελικά ο Βέρτης, το είχα δώσει πρώτα στον Πλούταρχο ο οποίος το απέρριψε. Συμβαίνει, όμως, και το εξής: Δεν ξέρεις αν θα είχε και την ίδια επιτυχία με άλλον καλλιτέχνη. Είναι και το κάρμα, κάθε τραγούδι έχει την τύχη του», λέει ο Ηλίας Φιλίππου.

Θα φτάνατε ποτέ στο σημείο να κάνετε αυτό που έκανε ο Γιώργος Μουκίδης στον Νότη Σφακιανάκη;
«Την απαγόρευση τραγουδιών; Οχι. Τι σημαίνει απαγόρευση τραγουδιών; Απαγορεύεις στον τραγουδιστή να λέει τα τραγούδια μόνο στην πίστα. Εχει κανένα νόημα; Γιατί στα ραδιόφωνα δεν μπορεί να ισχύσει. Τη στιγμή που δεν μπορείς να το κάνεις αυτό και τα βιντεοκλίπ θα συνεχίζουν να παίζουν με τη φωνή και την όψη του ερμηνευτή, που τα ραδιόφωνα θα παίζουν εσαεί τα τραγούδια, γίνεσαι κακός και συνεχίζεις να πηγαίνεις να εισπράττεις από τα τραγούδια που έκανε επιτυχίες ο καλλιτέχνης που του έχεις απαγορεύσει. Είναι οξύμωρο. Εγώ δεν θα το έκανα», αναφέρει στην Espresso.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved