Πέθανε ο θρυλικός ρεμπέτης Σωκράτης Θεοδωρίδης
Showbiz

Πέθανε ο θρυλικός ρεμπέτης Σωκράτης Θεοδωρίδης

Πέθανε σήμερα ο τελευταίος από τους μεγάλους θεσσαλονικιούς ρεμπέτες της δεκαετίας του '50 Σωκράτης Θεοδωρίδης.

Έγινε γνωστός μαζί με το "έτερο μουσικό ήμισυ" στο μπουζούκι τον Γιώργο Καμπουρέλο. Οι δυο τους συνόδευσαν μουσικά τη ρεμπέτισσα Λιλή.

Γεννήθηκε το 1938 σε ένα χωριό του Κιλκίς και σε ηλικία 17 ετών πήγε στη Θεσσαλονίκη. Τα πρωινά δούλευε σε ένα μηχανουργείο στην οδό Ειρήνης, στο Βαρδάρη και τα βράδια άρχισε δειλά δειλά να παίζει σε μαγαζιά. Μετά τη στρατιωτική του θητεία και με προτροπή του μεγάλου τραγουδιστή Σταύρου Καμπάνη κάνει τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα. Το 1962 ο Σωκράτης (όπως τον αποκαλούσαν όλοι με το μικρό του όνομα) γνωρίζεται με τον επίσης μπουζουξή Καμπουρέλο και οι δυο τους κάνουν ένα θρυλικό δίδυμο στο μπουζούκι. Για ένα μεγάλο μέρος της καριέρας τους συνεργάστηκαν με τη ρεμπέτισσα Λιλή. Το 1965 για μικρο χρονικό διάστημα κατέβηκαν στην Αθήνα και συνεργάστηκαν με καλλιτέχνες όπως η Πόλυ Πάνου, ο Σπ. Περπινιάδης και η Βίκη Μοσχολιού.

Σύμφωνα με το makthes, στη Θεσσαλονίκη εμφανίστηκαν σε νυχτερινά μαγαζιά όπως τα Δειλινά, η Θεσσαλονικιά, η Σπηλιά, ο Νονός, και το Μινουί.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο στις 11 το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων στις Συκιές.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved