Γιώργος Γιαννόπουλος: «Είμαστε ρατσιστές με τον εαυτό μας. Έτσι γεννιόμαστε»
Showbiz

Γιώργος Γιαννόπουλος: «Είμαστε ρατσιστές με τον εαυτό μας. Έτσι γεννιόμαστε»

Πρόσφατα έφυγε από τη ζωή η αδερφή του, η οποία έπασχε από σύνδρομο Down.

Δεν είναι λίγες οι φορές που ο Γιώργος Γιαννόπουλος έχει μιλήσει δημόσια για την αδερφή του, ενώ σε πρόσφατη συνέντευξή του παραδέχεται πως λόγω τη ασθένειας της έχει δεχτεί κακόβουλα σχόλια.


Ψυχολογικά πώς είσαι αυτή την περίοδο, μετά τον χαμό της αδελφής σου;
«Το έχω συνειδητοποιήσει και προσπαθώ να το διαχειριστώ. Το περίμενα, γιατί η αδελφούλα μου έφτασε στο αμήν. Έφτασε πάνω από όριο ηλικίας των ανθρώπων που έχουν σύνδρομο Down. Δεν μπορούσε να πάει παραπάνω. Είμαι ευτυχής, γιατί έφυγε μέσα σε πολλή αγάπη, μας έδωσε τεράστια αποθέματα αγάπης κι εγώ της έταξα ότι θα διαιωνίσω την αγάπη αυτή»

Λόγω της ασθένειάς της είχε δεχτεί -και κατά συνέπεια και εσείς στην οικογένεια- κακόβουλα σχόλια;
«Εννοείται, και είναι λογικό. Μια ζωή έτσι ήταν τα πράγματα κι έτσι θα είναι. Στην αρχαιότητα πετούσαν τα μωρά στον Καιάδα. Κάθε κοινωνία έχει τα δικά της. Είμαστε ρατσιστές με τον εαυτό μας. Έτσι γεννιόμαστε. Δεν δεχόμαστε το αυτί μας, το σώμα μας κλπ. Όταν αποδεχτούμε αυτό που είμαστε, θα πάψουμε να είμαστε ρατσιστές. Είμαι κατά των ρατσιστών και των Χρυσαυγιτών και μπορώ να κάνω μεγάλο αγώνα εναντίον τους, όμως, στο βάθος τους λυπάμαι. Γιατί δεν μπορούν να χαρούν τη διαφορετικότητα της ζωής. Τον κοντό, τον ψηλό, τον εγωιστή, τον «κακό τον ξένο», τον ασήμαντο, τον πλούσιο – δεν τους σέβονται. Όταν είσαι ανοιχτός είσαι πιο ελεύθερος – και με τον εαυτό σου και με την κοινωνία. Γι’ αυτό τους λυπάμαι, γιατί είναι μίζεροι και καταπιεσμένοι», λέει ο ηθοποιός τον οποίο για μια ακόμη σεζόν απολαμβάνουμε στο Σόι σου, στο περιοδικό Down Town Κύπρου.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved