Πέτρος Ζούλιας: «Δεν πρέπει οι ηθοποιοί να αυτοσκηνοθετούνται»
Showbiz

Πέτρος Ζούλιας: «Δεν πρέπει οι ηθοποιοί να αυτοσκηνοθετούνται»

Σκηνοθετεί την πολυσυζητημένη παράσταση «Ζητείται ψεύτης» στο Παλλάς, τον «Συμβολαιογράφο» του Ραγκαβή καν τις «Γυναίκες» του Παπαδιαμάντη ενώ παράλληλα ετοιμάζεται για την καλοκαιρινή περιοδεία του «Μάλιστα κύριε Ζαμπέτα».

Ο λόγος για τον Πέτρο Ζούλια, ο οποίος σε πρόσφατη συνέντευξή του απάντησε στο γιατί δεν έγινε ο ίδιος ηθοποιός.

«Δεν με ενδιέφερε να γίνει ηθοποιός και δεν μου αρέσει η λογική που μεταπηδούν από το ένα στο άλλο με τόση ευκολία. Ο Μαρκουλάκης είναι ικανός, το έχει αποδείξει. Πρέπει να έχει πολλές εμπειρίες για να πει κανείς ότι ξέρει να σκηνοθετεί. Θυμάμαι τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ στο ξεκίνημα μου, όταν μου ζήτησε να τον σκηνοθετήσω και του απάντησα ότι δεν μπορούσα γιατί ήμουν πολύ νέος. Και το έθεσε απλά ο Παπαμιχαήλ λέγοντας: "Κοίτα, δεν μπορώ να είμαι και πάνω και κάτω". Δεν πρέπει οι ηθοποιοί να αυτοσκηνοθετούνται», λέει ο ίδιος στο Gala.


Τον ενόχλησε ο ντόρος πριν από την έναρξη των παραστάσεων του «Ζητείται ψεύτης» με την αντικατάσταση του Μάρκου Σεφερλή; «Δεν συμφωνώ με αυτό που έγινε. Πήρα μια αυστηρή θέση επιλέγοντας να μη σχολιάσω, να μην πω τίποτα. Συμβαίνουν αυτά στο θέατρο. Δεν είναι η δουλειά μας να στήνουμε δικαστήρια. Κάποιοι απλώς δεν μπόρεσαν να συνεννοηθούν. Προσωπικά, είμαι ικανοποιημένος με την παράσταση. Κατάφερα να ανανεώσω το έργο σεβόμενος το πνεύμα του Ψαθά. Κάνει επιτυχία».

Ποια είναι τα σχέδια του για την επόμενη σεζόν; «Θα ανεβάσουμε τη ζωή της Μαρίκας Κοτοπούλη με τη Νένα Μεντή και θα κάνω τη θεατρική μεταφορά του μυθιστορήματος του Μυριβήλη "Η δασκάλα με τα χρυσά μάτια" με τη Λένα Παπαληγούρα, τον Κωνσταντίνο Ασπιώτη, τον Δημήτρη Μοθωναίο, τον Γιώργο Κωνσταντίνου κι ένα all star cast», λέει στο Gala.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved