Ηρώ Μπέζου: «Τιμώ το έργο της Μελίνας Μερκούρη, καλλιτεχνικά και πολιτικά»
Showbiz

Ηρώ Μπέζου: «Τιμώ το έργο της Μελίνας Μερκούρη, καλλιτεχνικά και πολιτικά»

Ήταν η φετινή νικήτρια του θεατρικού βραβείου Μελίνα Μερκούρη.

Η Ηρώ Μπέζου σε πρόσφατη συνέντευξή της μίλησε για το βραβείο της, για την αξέχαστη ηθοποιό αλλά και για τη συγγραφή με την οποία ασχολείται αυτή την περίοδο.

Όσο για το βραβείο; «Οχι, δεν το περίμενα, κι ας είχα προταθεί άλλες δύο φορές. Για να είμαι ειλικρινής, δεν ήταν πολύ βαθύ το συναίσθημα, χωρίς να το υποτιμώ διόλου. Ολο αυτό είναι πολύ κολακευτικό, συγκινητικό είναι ότι ακούς εκ των υστέρων, πολύ καλά λόγια μια ειλικρινή χαρά. Αλλά υπάρχουν μεγαλύτερες χαρές από το θέατρο που τις γεύεσαι την ώρα της δουλειάς. Με τις συναδέλφους μου που έχουν βραβευτεί δεν αισθάνομαι συγγένεια. Πιο πολύ μου αρέσει γιατί είμαι έτσι με ένα κομμάτι του παρελθόντος».

Γιατί το παρελθόν συγκινεί πολύ την Ηρώ Μπέζου, που νιώθει «λίγο μελό». Με το πρόσωπο της Μελίνας Μερκούρη δεν νιώθει σύνδεση, αλλά «τιμώ όλο της το έργο, καλλιτεχνικά και πολιτικά. Την καρφίτσα πάντως δεν νομίζω ότι θα τη φορέσω, ντρέπομαι. Θα τη φυλάξω μην πάθει τίποτα, θα την προστατεύσω».

Αυτή την εποχή βρίσκεται όπως λέει, σε μεταβατική φάση και γράφει, γιατί αυτό είναι κάτι που της αρέσει: «Ερασιτεχνικά όμως ασχολούμαι με τη συγγραφή. Είναι κάτι που θέλω να εξελίξω». Ως ηθοποιός προσπαθεί να διατηρεί έναν τρόπο δουλειάς που παράλληλα με τον σκηνοθέτη να της επιτρέπει να μην αποροφάται πλήρως από εκείνον. «Θα ήταν ύβρις να πω ότι δεν πιστεύω στην ομάδα. Είναι οικογένεια, αλλά είναι δύσκολο, πολύ δύσκολο. Γιατί οι σχέσεις είναι πιο ισχυρές από τα έργα. Εκεί βρίσκεις συντρόφους σε έναν αγώνα. Υπάρχει κάτι Εαμίτικο στις ομάδες» λέει και καταλήγει: «Εχω ανασφάλεια αλλά δεν με κατακυριεύουν. Έχω μια ψυχραιμία ακόμα και περνάω κρίση στη δουλειά. Για μένα το θέατρο είναι πηγή τεράστιας χαράς, ακόμα κι όταν γίνεται επώδυνο», λέει στο Βήμα.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved