Σπύρος Τσεκούρας: «Μου αρέσει να γελάω και να προκαλώ το γέλιο»
Showbiz

Σπύρος Τσεκούρας: «Μου αρέσει να γελάω και να προκαλώ το γέλιο»

Ο Σπύρος Τσεκούρας λατρεύει την κωμωδία, αφού του αρέσει να μοιράζει γέλιο στους θεατές. 

Ο ηθοποιός εκτός από την σειρά «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» βρίσκεται και στο θέατρο Rex στην παράσταση «Ο άνθρωπος που γελά».

Όσον αφορά το θέατρο, βρίσκεστε στον «Άνθρωπο που γελά» στο θέατρο Rex. Πείτε μας δυο λόγια για την παράσταση.

«Είναι μια μουσικοθεατρική σύνθεση βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Ουγκώ, σε διασκευή και λιμπρέτο της 'Ελσας Ανδριανού, μετάφραση της Ντορέτας Πέππα, με 21 ηθοποιούς και πέντε μουσικούς στη σκηνή. Μιλάει για την κοινωνική ανισότητα, τις ακρότητες της εξουσίας, την πολιτική ευθύνη του ανθρώπου για παρέμβαση. Δεν αντιδρούμε σε αυτά που συμβαίνουν. Ζούμε την εποχή της διαμαρτυρίας του καναπέ μας. Ο «Άνθρωπος που γελά», όμως, θα σηκωθεί και θα μιλήσει αλλά δεν θα τον ακούσει κανένας αφού είναι άσχημος και παραμορφωμένος. Η ταμπέλα του έχει δοθεί ήδη»

Η παράσταση καθρεφτίζει σε έναν βαθμό τη σημερινή εποχή;

«Συμβαίνει σε όλα τα κλασικά κείμενα. Το θέμα τους είναι διαχρονικό, γι' αυτό και τα ονομάζουμε κλασικά. Αφορά, προβληματίζει, θέτει ερωτήματα. Όχι τα κοστούμια, η εικόνα της παράστασης είναι ποιητική»

Ποιος είναι ο ρόλος του γέλιου στη ζωή σας;

«Πρωταρχικός. Μου αρέσει να γελάω και να προκαλώ το γέλιο. Κάνει καλό, μακραίνει τη ζωή»

Την επόμενη καλλιτεχνική περίοδο θα πρωταγωνιστήσετε στην παράσταση «Σκούπα» των Θανάση Παπαθανασίου - Μιχάλη Ρέππα, σωστά;

«Ακριβώς»

Πόσο σημαντικό είναι για έναν καλλιτέχνη να συνεργάζεται με φίλους; Αναφέρομαι τόσο στην Άννα Κουτσαφτίκη, με την οποία είστε μαζί στη «Μουρμούρα», όσο και στον Μελέτη Ηλία, με τον οποίο θα συνεργαστείτε θεατρικά.

«Όπως σε όλες τις δουλειές, είναι ωραίο να δουλεύεις με φίλους. Οι κοινοί κώδικες βοηθούν να φτάνεις πιο γρήγορα σε αποτέλεσμα. Κοινό κώδικα δεν εννοώ κάτι περίεργο, αλλά τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τη δουλειά. Δηλαδή η ματιά να είναι κοινή, γίνεται πιο απλό έτσι» είπε το Mytv

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved