Εύη Φραγκάκη: «Δεν υπάρχει “βελούδινο” διαζύγιο, είναι… άλλο το ύφασμά του»
Showbiz

Εύη Φραγκάκη: «Δεν υπάρχει “βελούδινο” διαζύγιο, είναι… άλλο το ύφασμά του»

Το 2009 η Εύη Φραγκάκη έγινε μητέρα και παντρεύτηκε με τον πολιτικό συντάκτη Δημήτρη Κοτταρίδη.

Το 2011 το ζευγάρι αποφάσισε να τραβήξει χωριστούς δρόμους.

Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια μιλά σε πρόσφατη συνέντευξή της για τον γιο της, το γάμο της αλλά και το διαζύγιο.

«Ο γιος μας (σ.σ. Σταύρος) ήταν πολύ μικρός όταν χωρίσαμε. Ωστόσο προφανώς και το αντιλήφθηκε, καθώς είδε την καθημερινότητά του να αλλάζει. Με το παιδικό του μυαλό προσπάθησε να το εξηγήσει κάπως, αλλά εμείς ήμασταν συνεχώς κοντά του, για να νιώθει ασφαλής και του μιλούσαμε με άνεση για όσα είχε ανάγκη να καταλάβει. Θεωρώ ότι αν δεις τα πράγματα ώριμα και σοβαρά και όχι ανταγωνιστικά, για το ποιος θα επικρατήσει, τότε και οι πιο δύσκολες καταστάσεις, όπως ένα διαζύγιο, θα αποτελέσουν σημείο εξέλιξης και για τους τρεις πόλους μιας οικογένειας. Αυτό που λέω στον γιο μου είναι αυτό ακριβώς που βιώνει και στην πράξη… ότι μπορεί να χώρισε ο Δημήτρης με την Εύη, αλλά δεν θα χωρίσει ποτέ η μαμά και ο μπαμπάς. Στην περίπτωσή μας, δεν υπήρξε ούτε μία στιγμή που να αμφισβητήσει ο ένας τη γονεϊκή ιδιότητα του άλλου. Βλέπουμε μόνο το καλό του παιδιού μας, ανεξάρτητα από το ότι έχει προηγηθεί διαζύγιο. Και με βεβαιότητα σου λέω πως, για να προχωρήσει ένα ζευγάρι στο διαζύγιο, προφανώς υπάρχουν δυσεπίλυτα θέματα μεταξύ τους. Δεν υπάρχει “βελούδινο” διαζύγιο, είναι… άλλο το ύφασμά του», αποκαλύπτει στο περιοδικό People.


Δεν είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς την αδυναμία που έχει στον γιο της αλλά και την προσπάθειά της να διατηρήσει τις ισορροπίες.

«Όσο μεγαλώνει ο γιος μου, τόσο περισσότερο αυξάνεται η αδυναμία που του έχω! Δεν έχω μέτρο σύγκρισης, αν η ανατροφή του αγοριού ή του κοριτσιού είναι πιο εύκολη, όμως βρίσκω υπέροχο για μια γυναίκα να μεγαλώνει αγόρι. Για χάρη του γιου μου έχει τύχει να παίξω πασάκια στο γήπεδο με 12ποντη μπότα, αφού μόλις είχα τελειώσει τη δουλειά μου στο κανάλι. Τέτοια περιστατικά κι άλλα παρόμοια με άγχωναν τον πρώτο καιρό για το αν πραγματικά μπορεί να καταφέρει μια γυναίκα τελικά τον συνδυασμό “μητρότητα και καριέρα”. Γρήγορα, όμως, κατάλαβα πως για εμένα η μία ιδιότητα συμπληρώνει και είναι απαραίτητη για την άλλη.
Με το παιδί μου χτίζουμε καθημερινά μια υπέροχη μορφή επικοινωνίας. Όσο πιο κοντά είναι ένας γονέας με το παιδί του, τόσο πιο ήρεμο είναι εκείνο και πιο δημιουργική η σχέση μαζί του. Είμαι λογικά αυστηρή, αλλά σίγουρα όχι κολλημένη με τον θεσμό του ενήλικα, που επιμένει πως έχει πάντα δίκιο. Αναγνωρίζω αν έχω κάνει λάθος και του ζητάω συγγνώμη. Και μιλάμε πολύ, για όλα και συνέχεια. Μόνο έτσι θα σε νιώσει κοντά του κάθε παιδί, μόνο με τον τρόπο αυτό θα σε θέλει σύμμαχό του στις δυσκολίες του, όποτε και αν του τύχουν. Ως γονείς οφείλουμε να χτίζουμε από πολύ νωρίς τη σχέση με το παιδί, για να το αφουγκραζόμαστε αργότερα. Θέλω το παιδί να είναι εκδηλωτικό και να βιώνει όλες τις εκφάνσεις της ζωής ως φυσιολογικός άνθρωπος, γιατί μόνο έτσι μπορεί να γίνει ένας ψυχικά υγιής ενήλικας. Είναι υπέροχο να μεγαλώνεις γιο, είναι υπέροχο να μεγαλώνω τον Σταύρο».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved