Ο Γιώργος Βάλαρης στο gossip-tv: «Από Δευτέρα θα κάνω ασφαλιστικά μέτρα και αγωγή στον κ. Πλατάκη»
Showbiz

Ο Γιώργος Βάλαρης στο gossip-tv: «Από Δευτέρα θα κάνω ασφαλιστικά μέτρα και αγωγή στον κ. Πλατάκη»

«Εμπόλεμη» είναι η ατμόσφαιρα μεταξύ του Γιώργου Βάλαρη και του θεατρικού επιχειρηματία του Broadway, Βασίλη Πλατάκη, με τον σκηνοθέτη να κάνει λόγο για «αθέμιτο ηθικό και οικονομικό εκβιασμό».

Οι δύο άντρες ξεκίνησαν πριν δύο χρόνια τη συνεργασία τους με τον σκηνοθέτη να ανεβάζει στο θέατρο του Βασίλη Πλατάκη τις παραστάσεις «Γοργόνες και Μάγκες» και «H Νεράιδα και το παλικάρι» με μεγάλη επιτυχία.

Ωστόσο, η κατάληξη της εν λόγω συνεργασίας δεν έληξε ομαλά, αφού πλέον θα βρεθούν αντιμέτωποι στις δικαστικές αίθουσες, έπειτα από την απρόσμενη απόφαση του Βασίλη Πλατάκη να δώσει τέλος στην επαγγελματική τους σχέση.

Ο Γιώργος Βάλαρης μίλησε αποκλειστικά στο gossip-tv και γνωστοποίησε ότι θα προβεί σε ασφαλιστικά μέτρα και αγωγή εναντίον του επιχειρηματία, αφού εκείνος, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «έσπασε» το τρέχον συμβόλαιο της συνεργασίας τους, υπογράφοντας νέο με τον Μαυρίκιο Μαυρικίου.

Τι συνέβη και έληξε η συνεργασία σου με το θέατρο Broadway;

«Δεν είναι ουσιαστικά λήξη συνεργασίας, αλλά μία καταχρηστική παραβίαση από την πλευρά του επιχειρηματία κυρίου Πλατάκη, σε ένα συμφωνητικό το οποίο είναι σε ισχύ, με δικαίωμα ενός χρόνου ακόμη, με μονομερή απάντηση και option από την εταιρεία μου. Το συγκεκριμένο θέατρο το έχουμε αναβιώσει με τον συνεργάτη μου, παρουσιάζοντας μεγάλες επιτυχίες και προγραμματίζοντας ένα νέο έργο, την «Όμορφη πόλη» του Μίκη Θεοδωράκη».

Γιατί ο κύριος Πλατάκης αποφάσισε να λήξει έτσι απότομα τη συνεργασία σας, δεδομένου ότι οι παραστάσεις που ανεβάζατε πήγαιναν πολύ καλά;

«Έπαιξαν ρόλο ανταγωνιστικές προτάσεις. Όταν εμείς έχουμε χτίσει κι έχουμε φτιάξει το όνομα του θεάτρου, μοιραία εκείνος σε αυτούς τους ανταγωνιστικούς καιρούς θα είχε προτάσεις από ανταγωνιστές επιχειρηματίες για να πάρουν το θέατρο.

Η πραγματική απορία μου, όμως είναι, για ποιο λόγο αφού υπάρχει σε ισχύ η συνεργασία μας, μπαίνει σε μια διαδικασία που σίγουρα θα έχει νομικές κυρώσεις κι ενώ εγώ έχω δηλώσει ότι επιθυμώ να συνεχίσω, χωρίς όμως να υποκύψω σε έναν αθέμιτο –κατά κάποιο τρόπο- ηθικό και οικονομικό εκβιασμό του τύπου: Ή μου δίνεις αυτά που μου δίνουν ή το δίνω στους άλλους».

Τέθηκε ζήτημα, δηλαδή, για μεγαλύτερο μίσθωμα; Κι αν ναι ήσουν διατεθειμένος να δώσεις παραπάνω χρήματα;

«Το όλο ζήτημα είναι καθαρά οικονομικό όπως φαίνεται. Εγώ από μόνος μου –χωρίς να αναγράφεται στο Συμβόλαιο- είχα την πρόθεση να δώσω παραπάνω χρήματα. Προφορικά τη Μ. Πέμπτη δώσαμε τα χέρια και είπαμε ότι συνεχίζουμε, αλλά τελικά κανένας λόγος δεν ισχύει.

Εμείς του το δώσαμε και γραπτώς μέσω mail, γράφοντας ότι θέλουμε να ανανεώσουμε τη σύμβαση για την επόμενη χρονιά, όπως αναγράφει και το συμβόλαιο, και την επόμενη ημέρα λάβαμε ένα εξώδικο που έλεγε ότι δεν επιθυμεί τη συνέχιση, για αστείους λόγους.

Όλο το θέμα είναι πραγματικά οικονομικό απ’ ότι φαίνεται, γιατί δεν υπήρχε κανένας άλλος λόγος! Εμείς στις οικονομικές μας υποχρεώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν ήμασταν συνεπέστατοι, σε όλους τους όρους που εμπεριέχει το Συμβόλαιό μας. Από εκεί και πέρα δεν υπάρχουν μελανά σημεία για εμένα και ελπίζω στην ελληνική Δικαιοσύνη».

Έκανες λόγο για συνέπεια. Εκείνος δεν υπήρξε συνεπής όσο συνεργαζόσασταν;

«Δεν είχα ιδιαίτερα παράπονα. Η σχέση μας ήταν εξαιρετικά καλή και αυτή η συμπεριφορά με ξάφνιασε. Όπως είναι γνωστό, αυτό το θέατρο ήταν σε εγκατάλειψη και βγήκε ξανά στον χάρτη έπειτα από δική μου ανακαίνιση πολλών χιλιάδων ευρώ και με επιτυχίες που τις πλήρωσα πολύ ακριβά. Οπότε μόνο «ευχαριστώ» θα περίμενα από τον συγκεκριμένο επιχειρηματία κι όχι αυτές τις πισώπλατες κινήσεις».

Έχεις κάνει κάποια ασφαλιστικά μέτρα;

«Από Δευτέρα θα κάνω ασφαλιστικά μέτρα και αγωγή! Η υπόθεση ανήκει στις δικαστικές αίθουσες εκτός αν συνετιστεί και σκίσει το συμβόλαιο που κακώς βιάστηκε να υπογράψει και να διπλοϋπογράψει ουσιαστικά».

Ο κύριος Πλατάκης υποστήριξε στην Espresso, ότι το Συμβόλαιό σας έληξε κι αν επιθυμείς να πας στα Δικαστήρια ας πας.

«Δεν έχει λήξει! Θα μιλήσω με τη δικηγόρο μου γιατί ίσως πρέπει να βγάλω αυτόν τον όρο που δηλώνει ότι συναινώ για να συνεχίσω την επόμενη σεζόν».

Αν υποθέσουμε ότι λύνονται εν τέλει εξωδικαστικά οι διαφορές σας, θα μπορούσες να συνεργαστείς ξανά μαζί του;

«Εγώ είμαι επαγγελματίας και οφείλω να είμαι πιστός στο έργο μου και στον κόσμο που με εκτιμά. Προσωπική σχέση δεν είχα με τον κύριο Πλατάκη και δεν θα έχω. Θα είμαι πολύ προσεκτικός ακόμη κι αν έχουμε κάποια μοιραία επαφή».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved