Τζίμης Σταθοκωστόπουλος: «Έτσι έζησα το θαύμα στα Ιεροσόλυμα» (exclusive photos)
Showbiz

Τζίμης Σταθοκωστόπουλος: «Έτσι έζησα το θαύμα στα Ιεροσόλυμα» (exclusive photos)

Ήταν όνειρο ζωής να κάνει Πάσχα στα Ιεροσόλυμα

Το πρώτο ταξίδι στα Ιεροσόλυμα το έκανε τον περασμένο Φεβρουάριο και ήταν τόσο δυνατή η εμπειρία του και το δέος που ένιωσε όταν περπάτησε στον Γολγοθά ή όταν μπήκε στον Πανάγιο Τάφο που αποφάσισε μέσα σε τρεις μήνες να κάνει ξανά το ταξίδι, αυτή τη φορά σε ατμόσφαιρα κατανυκτική, μιας και η περίοδος του Πάσχα ενδείκνυται.

Ο λόγος για τον Τζίμη Σταθοκωστόπουλο, ο οποίος μίλησε αποκλειστικά στο gossip-tv.gr για την εμπειρία του στους Άγιους Τόπους και αποκάλυψε το θαύμα που έζησε.

Είδαμε στο Instagram ότι έκανες Πάσχα στα Ιεροσόλυμα. Πώς αποφάσισες να πας εκεί; Ήταν όνειρο ζωής ή ανάγκη λόγω της πίστης σου στον Θεό;

«Η απόφαση να κάνω Πάσχα στα Ιεροσόλυμα υπήρχε χρόνια. Κάθε χρόνο που έβλεπα το Άγιο Φως, έλεγα ότι κάποιο Πάσχα θα πάω σίγουρα. Τελικά, μέσα από κάποιες συγκυρίες ήρθε η στιγμή και πήγα φέτος. Η εμπειρία αυτή θα μείνει χαραγμένη στο μυαλό και την ψυχή μου μέχρι να την ξαναζήσω, που εύχομαι να είναι σύντομα. Όταν πηγαίνει κάποιος στον Πανάγιο Τάφο αισθάνεται κάτι το οποίο δεν μπορείς να το μεταφράσεις σε λόγια. Είναι κάτι που το βιώνεις μόνο όταν πας εκεί και προσκυνήσεις. Ο κάθε άνθρωπος το βιώνει διαφορετικά. Η στιγμή που περιμένεις για να εισέλθεις μέσα στο Ιερό Κουβούκλιο του Πανάγιου Τάφου είναι και αυτή ιδιαίτερη γιατί έχεις τον χρόνο να προσευχηθείς και να ζητήσεις. Πάντα υπήρχαν περίοδοι της ζωής μου που είχα έντονα την εσωτερική ανάγκη να πάω πιο κοντά στον Χριστό και να μάθω, να ρωτήσω, να ερευνήσω. Άλλωστε το λέει και το «Πίστευε και μη ερεύνα»».

Μίλησέ μας για την εμπειρία σου από αυτό το ταξίδι ζωής...

«Νιώθεις δέος όταν περπατάς στα βήματα του Χριστού της Παναγίας και των Αποστολών. Τα βλέπεις όλα μπροστά σου, όλα όσα έχεις διαβάσει ή έχεις δει σε κάποια ταινία».

Τι ήταν αυτό που σε έκανε να νιώσεις δέος;

«Έχει αρκετές ώρες ορθοστασία και για να είσαι εκεί το πρωί για το Άγιο Φως. Εμείς μείναμε από το προηγούμενο βράδυ μέσα στον Ναό και ψευτοκοιμηθήκαμε στο πάτωμα που μας είχαν κρύψει οι Πατέρες γιατί, μη ξεχνάμε, ότι οι φύλακες Πατέρες του Πανάγιου Τάφου είναι μόνο Έλληνες. Μείναμε λοιπόν εκεί χάρη στους Πατέρες που τους ευχαριστούμε αφού πιστεύω ήταν θέλημα Θεού και αυτό από το προηγούμενο βράδυ γιατί το πρωί κλείνουν τους δρόμους και θέλεις διαπίστευση από το Πατριαρχείο για να μπεις. Η χαρά που σε πλημμυρίζει όταν βλέπεις να βγαίνει το Άγιο Φως είναι απερίγραπτη. Το δε θαύμα που ακουμπάς τη φλόγα χωρίς να σε καίει αλλά νιώθεις μόνο μια θερμότητα όντως είναι ένα ΘΑΥΜΑ».

Αυτή την περίοδο πού σε βρίσκουμε επαγγελματικά;

«Επαγγελματικά βρίσκομαι στα μαγαζιά που διατηρούμε στη Πλάκα (Υδρία, Καρυάτης, Εστία) και τα τελευταία 3 χρόνια έχω συνεργασία με το Έναστρον».

Δείτε φωτογραφίες από το ταξίδι του Τζίμη Σταθοκωστόπουλου στους Άγιους Τόπους στην gallery που ακολουθεί:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved