Καρυοφυλλιά Καραμπέτη: «Θλίβομαι για τον ξεπεσμό και την κατάντια»
Showbiz

Καρυοφυλλιά Καραμπέτη: «Θλίβομαι για τον ξεπεσμό και την κατάντια»

Εκείνο που εξοργίζει την Καρυρφυλλιά Καραμπέτη είναι η απαξίωση της ζωής και των δικαιωμάτων του ανθρώπου, η βία, η εγκληματικότητα, ο ρατσισμός, η φασιστική νοοτροπία, το ψέμα και η εξαπάτηση τόσο σε πολιτικό όσο και σε ατομικό επίπεδο, η ανεντιμότητα, η ασυνέπεια, π αγένεια, η αδιαφορία.

Στην ερώτηση αν μπορούσε να αλλάξει κάτι στη σημερινή κοινωνία εκείνη εύχεται «να επικρατήσει κάποτε μια παγκόσμια πολιτική με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις αξίες του και όχι τον υλισμό, να εκλείψει κάθε είδος αρνητικής συμπεριφοράς ανθρώπου προς άνθρωπο λόγω της φυλής του, της θρησκείας του, της κοινωνικής του θέσης, του φύλου του, του σεξουαλικού του προσανατολισμού ή της εμφάνισης του, να αντιληφθούμε όλοι, επιτέλους, το πόσο σύντομη, ανεξήγητη και παράξενη είναι η παρουσία μας σ' αυτόν τον κόσμο και να της δώσουμε αληθινό νόημα και ουσιαστική αξία, με απόλυτο σεβασμό στον πλανήτη και τα άλλα όντα».

Όσο για το αν η κοινωνία μας και η πολιτικοοικονομική κατάσταση στην Ελλάδα την απογοητεύει: «Προφανώς, κι εγώ ως πολίτης αυτής της χώρας που τη λάτρεψα, που έχω την τιμή να τη λέω πατρίδα μου και να μιλώ τη γλώσσα της, ως καλλιτέχνις που έχει έρθει σε άμεση επαφή με τον πολιτισμό της, την ποίηση, τους μεγάλους συγγραφείς και τους σπουδαίους δημιουργούς της, αλλά και τους ωραίους ανθρώπους της, θλίβομαι για τον ξεπεσμό και την κατάντια της. Λυπάμαι για τους κακούς χειρισμούς, τα λάθη, τις προδοσίες και τα ψέματα των πολιτικών της. Λυπάμαι για τους άσχημους δρόμους που επιλέξαμε, για τα κακά στοιχεία μας που δεν είναι αντάξια της κληρονομιάς μας. Κι αναρωτιέται κανείς πώς είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό. Να είμαστε τόσο αντιφατικοί και τόσο διχασμένοι. Να έχουν περάσει τόσα χρόνια και να μην μπορούμε ακόμη να ορθοποδήσουμε. Δεν νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος που να αγαπάει αυτή τη χώρα και να μη νιώθει αυτή την τεράστια απογοήτευση», λέει η ηθοποιός στο Secret.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved