Αποκάλυψη για Βουγιουκλάκη: «Την Αλίκη δεν την αγάπησαν, ήθελαν να πάρουν κάτι από αυτήν»
Showbiz

Αποκάλυψη για Βουγιουκλάκη: «Την Αλίκη δεν την αγάπησαν, ήθελαν να πάρουν κάτι από αυτήν»

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη ήταν τεράστιο κεφάλαιο στη ζωή του.

Ο Περικλής Αλμπάνης, σε πρόσφατη συνέντευξή του, μίλησε για την αείμνηστη ηθοποιό, για το αν του μιλούσε για όλα και για το αν η Αλίκη αγαπήθηκε.

-Ζούμε σε μια εποχή γεμάτη στρες και άγχος.

«Βίωσα πολύ στρες και άγχος όταν ήμασταν στο Δημοτικό θέατρο Καλαμάτας και ο συνάδελφος Κώστας Παληός έφυγε από τη ζωή από λάθος διάγνωση. Έλεγαν για πάρεση, ενώ είχε πάθει εγκεφαλικό. Είχαμε όλοι στεναχωρηθεί πολύ και γυρνώντας από την κηδεία του, που έγινε στην Αθήνα, αισθανόμουν περίεργα, δεν ήμουν καλά και από εκεί άρχισε μια τρελή περιπέτεια, ένα θέμα υγείας. Έτρεξα ρε γιατρούς, έκανα εγκεφαλογραφήματα, αξονικές, εξετάσεις καρδιάς, αλλά δεν είχα τίποτα. Ένας χρόνος πέρασε με όλη αυτή τη διαδικασία. Παράλληλα, έκανα πρόβες και παραστάσεις. Από το 1983-1991 ήμουν στο θέατρο της Καλαμάτας, από τα ιδρυτικά μέλη του. Αυτό το έπαθα το 1991».

-Πώς το ξεπέρασες;

«Τότε έπαιζα στο έργο «Τρωίλος και Χρυσηίδα», με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, και ο ρόλος μου ήταν να πεθάνω επί σκηνής. Ημέρα Δευτέρα στο Λυκαβηττό, με 6.000 κόσμο στο θέατρο, και όταν φτάνει η στιγμή να σκίσω τα ρούχα μου και να πεθάνω, πέφτει επάνω μου ένας προβολέας με το φως του... δεν ξέρω πώς έγινε, αλλά είπα: «Γιατί να φοβάμαι, είναι πολύ ωραία εκεί, θα ήθελα πάρα πολύ να πάω». Με το που τελειώνει το έργο και σβήνουν τα φώτα ήμουν καλά. Πλέον δεν είχα καμία θολούρα στο κεφάλι, γιατί αυτό με ακολουθούσε. Όσο μεγαλώνω, πετάω από πάνω μου πολλά συμπλέγματα, πολλά βαρίδια».

-Ποια είναι αυτά;

«Η ματαιοδοξία και το να είναι ο άλλος όπως είμαι εγώ. Όλα αυτά τα είχα και με ταλαιπωρούσαν. Ο καθένας έχει την τύχη, το κάρμα του. Όπως σ' εμένα βρέθηκε η Αλίκη Βουγιουκλάκη στο δρόμο μου, ή οποία ήταν ένα τεράστιο κεφάλαιο. Ήμουν μαζί με την Αλίκη τα 4 τελευταία χρόνια της ζωής της, από το 1991-1995, και είχαμε εξαιρετική σχέση.

-Σου μιλούσε για όλα η Αλίκη Βουγιουκλάκη;

«Η Αλίκη μου ανοιγόταν πάρα πολύ, ήμασταν καλοί φίλοι. Στην περιοδεία που είχαμε πάει είχαμε έρθει πάρα πολύ κοντά, ώστε να είναι σαν μέντοράς μου. Η Αλίκη, ήταν άνθρωπος με κεφαλαία γράμματα, απίστευτη, σπάνιος χαρακτήρας. Η ανταπόκριση της Αλίκης σ' εμένα, στο επαγγελματικό κομμάτι ήταν κάτι που με έχει καθηλώσει και θα με ακολουθεί όλα μου τα χρόνια μέχρι να τελειώσει η ζωή μου. Δεν περίμενα ότι θα μου πρότεινε δουλειά, ότι θα της αρνιόμουν και ότι μετά θα με ξαναπάρει τηλέφωνο, όταν έμαθε ότι η δουλειά που είχα κλείσει δεν έγινε. Η Αλίκη μου έλεγε πάρα πολλά μυστικά της, τα οποία δεν πρόκειται ποτέ να τα αποκαλύψω, γιατί ήταν πολύ προσωπικά της, με θεωρούσε δικό της άνθρωπο.

-Έχουν σχέση με πολλές ειδήσεις που μαθαίνουμε για εκείνη τόσα χρόνια μετά το θάνατο της;

«Η είδηση που άκουσα και δεν ανταποκρίνεται είναι πως ήταν κακός άνθρωπος. Δεν ευσταθεί ότι ήταν τσιγκούνα, ήταν απλόχερος άνθρωπος, δοτικός, έδινε ευκαιρίες, και με τα χρήματα έτσι ήταν. Το 1991, που πρωτοπήγα στην Αλίκη, μου έδινε πιο πολλά από το βασικό μισθό. Αγαπούσε την ντομπροσύνη, το να είσαι αληθινός άνθρωπος».

-Την αγάπησαν την Αλίκη Βουγιουκλάκη;

«Την Αλίκη δεν την αγάπησαν, ήθελαν να πάρουν κάτι από αυτήν, κι αυτό το ένιωθε πολύ, μου το έλεγε... «Δεν με αγαπάει κανένας, όσους βλέπεις να είναι δίπλα μου, πολλές φορές βλέπω πολλά... δόντια».

-Ήταν έξυπνη γυναίκα, δεν μπορούσε να τους απομακρύνει;

«Πάρα πολύ έξυπνη, το διαχειριζόταν αλλά δεν τους απομάκρυνε από κοντά της».

-Είχε δηλώσει ότι πρέπει να έχει πιο κοντά από τους φίλους της τους εχθρούς της.

«Μπράβο, αυτό ακριβώς, αλλά είχε τα μάτια της 14. Δεν είχε φίλους η Αλίκη, δεν υπήρχαν. Αυτό ήταν το παράπονο της. Ήταν γνήσιος άνθρωπος και τεράστια ηθοποιός, όμως είχε εγκλωβιστεί στην εικόνα της».

- Την ήθελε και την αγαπούσε την εικόνα αυτή;

«Ναι, την ήθελε και την αγαπούσε πάρα πολύ. Στο «Μiss Pepsi» είχε κάνει τη σκηνοθεσία ο Κώστας Αρζόγλου, ο οποίος προσπαθούσε να την πείσει να κάνει κάτι άλλο, να «βγει» από την εικόνα που είχε. Εκείνη του έλεγε: «Βρε Κώστα, ο κόσμος με θέλει έτσι, πως θα γίνει;». Στις πρόβες αρχίζει να την πείθει κι έπαιζε κάτι άλλο που ήταν καταπληκτικό, αλλά φτάνοντας στην πρεμιέρα, ενώ είχε αλλάξει, έβλεπε ότι δεν περνάει τη ράμπα, καμία ανταπόκριση... Κάνοντας όμως ένα γνωστό χαιρετισμό στον κόσμο έγινε χαμός. Δεν είχε την υπομονή να το αλλάξει αυτό», λέει στο Λοιπόν.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved