Καρυοφυλλιά Καραμπέτη: «Ο ηθοποιός συνδυάζει τα ασυνδύαστα»
Showbiz

Καρυοφυλλιά Καραμπέτη: «Ο ηθοποιός συνδυάζει τα ασυνδύαστα»

H Καρυοφυλλιά Καραμπέτη είναι από τις ηθοποιούς που αποδει­κνύουν με κάθε ερμηνεία τους τι πραγματικά είναι Τέχνη.

Η ηθοποιός αναφέρθηκε στο τι θεωρεί εκείνη επιτυχία, κάνοντας διαχωρισμό μεταξύ εισπρακτικής και καλλιτεχνικής.

«Τα τε­λευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί μεγάλη άνθη­ση στον χώρο του καλού θεάτρου και το κοινό έχει την ευκαιρία να δει πολλές ενδιαφέρουσες παραστάσεις και να αποκτήσει ισχυρή προσω­πική άποψη. Κι αυτό συμβάλλει στην περαιτέρω εξέλιξη του θεάτρου».

Τι θεωρεί επιτυχία όμως η ίδια;

«Εξαρτάται... Εχουν υπάρξει παραστάσεις που είχαν μεγάλη καλλιτεχνική αξία, αλλά δεν πέρασαν στο ευρύ κοινό, άλλες που έκαναν εισπρακτική επιτυχία χωρίς να είναι σημαντικές καλλιτεχνικά και κάποιες που κατά­φεραν και τα δύο. Πάντως, κανένας δεν μπορεί ποτέ να είναι βέβαιος για την έκβαση ενός εγχει­ρήματος του. Γι’ αυτό λέγεται συχνά στον χώρο μας ότι "συνταγή δεν υπάρχει". Αλίμονο αν κά­ποιος ξεκινούσε μια δουλειά με στόχο να κάνει "επιτυχία".

Ως αυτοσκοπός μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνο και να του βάλει παγίδες. Το θέμα εί­ναι να ξεκινάς ίο ταξίδι επειδή θέλεις να πεις κάτι και να το κάνεις με πίστη, έμπνευση, γνώ­ση Και φαντασία, με συνταξιδιώτες ένα σπου­δαίο κείμενο και υπέροχους συνεργάτες. Και βέ­βαια να ελπίζεις ότι θα βοηθήσει και π στιγμή».

Η γνωστή φράση λέει «Ηθοποιός σημαίνει φως». Τι σημαίνει, όμως, αυτό για την Κ. Καραμπέτη;

«Ηθοποιός είναι ένας καλλιτέχνης που προσπα­θεί να εκφράσει το άπιαστο με μόνα εφόδια το σώμα και την ψυχή του. Κάποιος που μπορεί να συμπυκνώσει όλη του την ενέργεια στη φευγα­λέα στιγμή, με μια μαγική σχέση με τον στόχο, τον χώρο, τον χρόνο και τον θεατή. Ένας καλλι­τέχνης με υψηλό δείκτη συναισθηματικής νοη­μοσύνης και σκηνικής ευφυΐας», απαντά και το­νίζει: «Είναι ένας εργάτης της Τέχνης που πρέπει να έχει το σθένος να συνδυάζει τα ασυνδύαστα, δηλαδή καθημερινή επιβίωση και υψηλές καλλι­τεχνικές επιλογές χωρίς συμβιβασμούς. Ένας άν­θρωπος που αντέχει να διαχειριστεί τις απώλειες του, τα τραύματα του και τους φόβους του και να τα μετουσιώσει σε δημιουργία, επικοινωνώντας τα προς τους ομοιοπαθείς του θεατές.

Κάποιος που είναι ευαίσθητος και τρυφερός, αλλά αντέ­χει στπν έκθεση και την κριτική. Ένας άνθρωπος που έχει κοινωνική συνείδηση και μέσα από τπν τέχνη του προσπαθεί να προσφέρει στο κοινωνι­κό σύνολο, γιατί ξέρει καλά πως μόνο έτσι αξίζει να υπάρχεις σε αυτόν τον χώρο», λέει στα Παραπολιτικά.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved