Ψαρράς-Καρακούλη: Mάζί στη ζωή και στο θέατρο - Η γνωριμία τους και το επαγγελματικό τους βήμα
Showbiz

Ψαρράς-Καρακούλη: Mάζί στη ζωή και στο θέατρο - Η γνωριμία τους και το επαγγελματικό τους βήμα

Ο Νίκος Ψαρράς και η Έλενα Καρακούλη γνωρίστηκαν και αγαπήθηκαν στο θέατρο, όταν εκείνος πρωταγωνιστούσε σε πα­ράσταση του Εθνικού, όπου εκείνη συμμετείχε ως θεατρολόγος.

Ένα από τα πιο ευτυχισμένα ζευγάρια του καλλιτεχνικού χώρου είναι ο ηθοποιός Νίκος Ψαρράς και η σκηνοθέτης Ελενα Καρακούλη. Ο ερωτάς τους ήταν κεραυνο­βόλος!

«Καταλάβαμε από την πρώτη στιγμή ότι είμαστε φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλον... Ήρ­θε να μείνει στο σπίτι μου και δεν έφυγε ποτέ, γεμίζοντας με ευτυχία! Είναι σπουδαίο πλάσμα η Έλενα, γι' αυτό και θέλησα να μοιραστώ τη ζωή μου μαζί της να παντρευτούμε και να κάνουμε ένα παιδί, που ολοκλήρωσε την ευτυχία μας. Είναι σπάνιο να βρίσκει κανείς το άλλο του μισό κι εγώ νιώθω αληθινά ευλογημένος που το βρήκα στην Έλενα μου, η οποία μου έκανε το πιο ακριβό δώρο της ζωής μου, τον γιο μας», λέει ο ηθοποιός στη Realnews.

Απολαμβάνουν την προσωπική τους ευτυχία, ενώ σε κάθε ευκαιρία «παντρεύουν» τις δυνάμεις τους και θεατρικά. Η αρχή έγινε με το έρ­γο «Η γυναίκα από τα παλιά», στο οποίο πρω­ταγωνίστησε ο Νίκος με σκηνοθέτιδα την Έλε­να, και το ίδιο έγινε και στο «Φοβάσαι». Επίσης και τώρα, η Ελενα σκηνοθετεί τον Νίκο στο έρ­γο «Himmelweg- Ο δρόμος για τον ουρανό», που θα ανέβει στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθη­νών στο «Πειραιώς 260 - χώρος Ε».

Είχε εξαιρε­τικά δελεαστικές προτάσεις για το θεατρικό καλοκαίρι ο ικανός πρωταγωνιστής όμως τον έχει συνεπάρει το έργο αυτό του Χουάν Μαγιόργκα. Γι' αυτό και έκαναν πρόταση με τη σύζυ­γο του στον καλλιτεχνικό διευθυντή του φεστι­βάλ, Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο, να τους δώσει το «πράσινο φως». «Είναι σπουδαίο αυτό το έρ­γο και δεν ήθελα να κάνω τίποτε άλλο πέρα από αυτό, με την Έλενα στο τιμόνι φυσικά», εξηγεί ο Ν. Ψαρράς και συνεχίζει: «Το έργο, που είναι ιδιαίτερα επίκαιρο, χρησιμοποιεί ως πρώτη ύλη ένα πραγματικό γεγονός από την εποχή του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης Εβραίων κοντά στην Πράγα στήνεται ένα παιχνίδι εντυπώσεων. Η ναζιστική κυβέρνηση του Βε­ρολίνου επιβάλλει σε επιλεγμένους κρατουμένους να δημιουργήσουν μια πλαστή εικόνα αξιοπρεπούς διαβίωσης για χάρη της κοινής γνώμης. Εκπρόσωποι του Ερυθρού Σταυρού, θορυβημένοι από τις φήμες για τις" συνθήκες που επικρατούν στα στρατόπεδα, επισκέπτο­νται το Τερεζίν, ένα ιδιόμορφο γκέτο στο οποίο τα πά­ντα φαίνονται να λειτουργούν "κανονικά". Επιστρέφο­ντας από το στρατόπεδο, θα καταθέσουν την εικόνα που αποκόμισαν για τη σίτιση, την ιατροφαρμακευτι­κή περίθαλψη και τη διαμονή των κρατουμένων.

Το έργο αφορά στο Ολοκαύτωμα, ωστόσο δεν είναι μια απλή ιστορική αναπαράσταση των γεγονότων. Η μνήμη του Ολοκαυτώματος είναι πολύ έντο­νη, αλλά ακόμα πιο έντονες είναι οι νύξεις για το σήμερα. Αυτό που μας αφορά είναι η δια­δικασία, η κατασκευή του ψεύδους. Η σύλλη­ψη ενός σχεδίου εξαπάτησης. Η τελειότητα του μηχανισμού.

Η ευκολία ή η τάση του ανθρώ­που να ενδίδει σε αυτό που φαίνεται κανονι­κό. Πώς εθελοτυφλούμε και γιατί». Δίπλα στον Ν. Ψαρρά στη φιλόδοξη αυτή παράσταση θα είναι οι Δημήτρης Παπανικολάου, Θανάσης Δήμου, Ηλίας Ανδρέου, Έλλη Παπανικολάου και Μελισσάνθη Ρεγκούζου.

Μαζί τους όμως, θα δούμε και τον 5χρονο γιο του ζευγαριού, Πόνο Ψαρρά, όπως μας αποκαλύπτει με κα­μάρι ο πατέρας του: «Ο μικρός πήρε μέρος με δύο άλλους φίλους του σε κινηματογραφημέ­νο υλικό που θα προβάλλεται στην παράστα­ση! Το χάρηκε και ήταν εξαιρετικός!».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved