Δημήτρης Λιγνάδης: «Η τέχνη εκπαιδεύει, ο πολιτισμός επουλώνει τα «τραύματα» της πολύπαθης παιδείας»
Showbiz

Δημήτρης Λιγνάδης: «Η τέχνη εκπαιδεύει, ο πολιτισμός επουλώνει τα «τραύματα» της πολύπαθης παιδείας»

Ο Δημήτρης Λιγνάδης θα πρωταγωνιστήει στον «Οιδίποδα» και μίλησε για την τέχνη και τη διττή σημασία της.

Ο γνωστός ηθοποιός ακόμη αποκάλυψε τι είναι αυτό που διεκδικεί μέσα απο τη δουλειά του, ενώ ξεκαθάρισε αν είναι εγωιστής ως άνθρωπος.

Παρηγορεί, όμως, η τέχνη, άρα οφείλεις με έναν τρόπο να παρηγορήσεις το κοινό.

«Παρηγορεί και ταυτόχρονα παιδεύει! Η τέ­χνη εκπαιδεύει, ο πολιτισμός επουλώνει τα «τραύματα» της πολύπαθης παιδείας. Το θέ­ατρο έχει μεγαλύτερη ευθύνη να μην παραμένει μόνο έκφραση πολιτισμού, αλλά και να διαπαιδαγωγεί.

Το άγχος μου, λοιπόν, δεν εί­ναι να με χειροκροτήσουν -μου αρέσει πολύ να με επιβραβεύουν- αλλά να είμαι μέσα από τη δουλειά μου ωφέλιμος. Θέλω ο «Οι­δίποδας», τον οποίο ετοιμάζουμε, να φω­τίσει ως φάρος το απόλυτο σκοτάδι που υ­πάρχει και να «πλουτίσει» το κοινό μέσα α­πό τα νοήματα του».

Ήταν ένας ρόλος που ονειρευόσουν χρόνια ο Οιδίποδας, Δημήτρη. Θυμάμαι ότι μου το α­νέφερες συχνά-πυκνά στις συνεντεύξεις μας. Είσαι έτσι διεκδικητικός παντού;

«Ξέρεις τι διεκδικώ μέσα από αυτή τη δου­λειά; Ένα είδος αφθαρσίας. Να μην υπάρ­χει η φθορά του χρόνου. Το να γίνεσαι κά­θε φορά ο ρόλος που παίζεις σου δίνει μια ψευδαίσθηση αθανασίας. Η οποία, όμως, δυστυχώς είναι μόνο ψευδαίσθηση.

Είσαι εγωιστής και θέλεις μόνο να κερδίζεις;

«Ποιος δεν θέλει να κερδίζει μόνο; Εσύ δεν θέλεις; Δεν είμαι εγωιστής, Εγωκεντρικός εί­μαι. Και αγωνίζομαι σκληρά, προκειμένου να κερδίσω τις μάχες που βάζω στο θέατρο. Θα ήθελα πολύ να σου δηλώσω ότι και έχω αγαπήσει και έχω ωφελήσει, δεν θα σου το πω όμως! Ελπίζω να μπορώ να σου το πω στο μέλλον. Δεν θέλω να φτιάχνω προφίλ του αντιστάρ, του ευεργέτη, του αναχωρη­τή κ.λπ., αλλά η αλήθεια είναι ότι θέλω, ενώ περνά ο χρόνος, να ασχοληθώ και με το «ε σύ» πέρα από το «εγώ». Είμαι αρκετά πιο προσκολλημένος στο «εγώ» μου απ' ό,τι θα ήθελα, Βασίλη μου», είπε στη Realnews.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved