Μαρία Εκμεκτσίογλου: «Όνειρο μου ήταν πάντα να μαγειρεύω και να ταξιδεύω στον κόσμο»
Showbiz

Μαρία Εκμεκτσίογλου: «Όνειρο μου ήταν πάντα να μαγειρεύω και να ταξιδεύω στον κόσμο»

Η Μαρία Εκμεκτσίογλου είναι μία γυναίκα σεφ, μάνα τριών αγοριών και λατρεύει τα ταξίδια.

Η γνωστή μαγείρισσα, σε πρόσφατη συνέντευξή της μίλησε για το αν κατάφερε να πραγματοποιήσει τα όνειρα της και πόσο δύσκολο είναι σε αυτή την εποχή να επιμένεις.

Πώς θα συστηνόταν η Μαρία απλά στον κόσμο;

«Πρώτα μαγείρισσα, μάνα τριών αγοριών, καθηγήτρια πανεπιστημίου και συγγραφέας. Φυσικά δεν θα ξέχναγα το ταξιδιάρα και το ρομαντική γιατί έχω μια μεγάλη δόση από ρομαντισμό».

Μαγειρική και Μαρία πάνε πακέτο από ό,τι κατάλαβα...

«Ε βέβαια πακέτο πάνε. Χωρίς τη μαγειρική η Μαρία δεν θα υπήρχε. Να ζω και να έχω εμπειρίες αυτό θέλω. Να διδάσκω την παράδοση στον κόσμο, αυτό ήθελα πάντα».

Κατάφερες να πραγματοποιήσεις το όνειρο σου;

«Ναι το όνειρο μου ήταν πάντα να μαγειρεύω και να ταξιδεύω στον κόσμο και να γράφω αυτά που βλέπω. Τα πέτυχα όπως βλέπεις όλα. Δεν σταματώ ποτέ να ονειρεύομαι όμως. Δεν σημαίνει πως επειδή έκανα τηλεόραση και πέτυχα θα σταματήσω. Τώρα ονειρεύομαι ένα άλλο μαγαζί με ένα άλλο κόνσεπτ. Ανανεώνομαι συνεχεία και πηγή έμπνευσης για μένα είναι τα παιδιά μου που συνεχεία μου δίνουν ιδέες. Θέλω να δείξω σε όλες τις χώρες του κόσμου την παράδοση μας. Αυτό που έχουμε σαν χώρα μας κρατάει ζωντανούς».

Τα παιδιά σου, τα τρία σου αγόρια σε ακολούθησαν σε όλο αυτό. Πώς αισθάνεσαι;

«Τα παιδιά μου το προχωράνε, το εξελίσσουν και φυσικά είμαι πολύ περήφανη για όλο αυτό που έχουν καταφέρει. Είναι στο εστιατόριο στην Κωνσταντινούπολη. Εξελίσσονται βάσει εποχής, κάνουν αλλαγές στο μενού αλλά το βασικό και κυρίαρχο μας είναι να κρατάμε την παράδοση και αυτό το κρατούν. Είναι για εσένα πολύ βασική η παράδοση; Η κληρονομιά μας είναι οι μνήμες μας. Η παράδοση μας. Αυτό ήθελα να μεταδώσω και το κατάφερα. Δεν πρέπει να πεθάνει η παράδοση μας, τα ήθη τα έθιμα. Όλα είναι ωραία και οι νέες κουζίνες και όλα, αλλά η παράδοση είναι αυτή που μένει και μας κρατάει ζωντανούς».

Πόσο δύσκολο είναι σε αυτή την εποχή εσύ να επιμένεις;

«Πολύ δύσκολο θα έλεγα. Ίσως χάνεις οικονομικά αλλά ψυχικά είσαι γεμάτος. Συναισθηματικά είσαι γεμάτος αλλά η τσέπη άδεια. Σε πάει λίγο πίσω ο μοντερνισμός αλλά η παράδοση ξαναγυρνάει. Σίγουρα οι πελάτες θα δοκιμάσουν τα μοντέρνα αλλά Κυριακές θα φάνε παραδοσιακά, στις γιορτές παραδοσιακά. Σπιτικά οικογενειακά θα φάνε στη Μαρία τους», λέει στο Χάι.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved