Νίκος Νικολάου: «Είχα συνειδητή αποχή από την τηλεόραση»
Showbiz

Νίκος Νικολάου: «Είχα συνειδητή αποχή από την τηλεόραση»

Τα τελευταία χρόνια μοιράζει τη ζωή του μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Ο ηθοποιός Νίκος Νικολάου, σε πρόσφατη συνέντευξή του τόνισε ότι απέχει συνειδητά από την τηλεόραση, ενώ εξηγεί γιατί τον κουράζει να βλέπει θέατρο αλλά όχι να παίζει σε αυτό.

Τι κάνεις αυτόν τον καιρό;

«Είχα συνειδητή αποχή από την τηλεόραση, κι αυτό οφείλεται στις δουλειές που έβλεπα, στα σενάρια που μου έδιναν και πως γυρίζονταν. Να πήγαινα στην Κύπρο να κάνω γύρισμα, ήταν μια τρέλα. Ετσι δεν πήγα στην Κύπρο».

-Δεν πήγες στην Κύπρο για κάποια τηλεοπτική σειρά;

«Όχι, ευτυχώς το πρόλαβα, το γλίτωσα. Τότε, κάθε Δευτέρα, ένα αεροπλάνο ήταν γεμάτο με ηθοποιούς. Από την άλλη μεριά δεν μπορούσα, είχα πρόβες και παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη, αφού ανήκω στο καλλιτεχνικό δυναμικό του Κρατικού θεάτρου εκεί.

-Τα τελευταία χρόνια η ζωή σου μοιράζεται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

«Ναι, τα τελευταία 6 χρόνια. Στην Αθήνα έχω το σπίτι μου, κι εκεί ενοικιάζω σπίτι. Το θέατρο είναι σκληρή πραγματικότητα, έχεις τις πρόβες και το διάβασμα σου, θέλεις την ηρεμία σου. Τρία χρόνια βρίσκομαι σ' ένα "κλιμάκιο" περιοδείας, παίζουμε στη Θεσσαλονίκη, αλλά περιοδεύσαμε και σε όλη τη Μακεδονία, κάτι πολύ ενδιαφέρον άσχετα με την κούραση, γιατί το χειμώνα οι συνθήκες δεν είναι καλές.

-Υπήρξε στιγμή που να κουράστηκες ή να βαρέθηκες;

«Έχω κουραστεί, αλλά δεν έχω βαρεθεί τη δουλειά μου, γι’ αυτό είμαι παρόν. Βαριέμαι να βλέπω θέατρο, όχι να παίζω».

-Τι σε κάνει να βαριέσαι στο θέατρο;

«Γιατί κάθε φορά που πάω σαν θεατής, εκτός του ότι είμαι ένα εξειδικευμένο κοινό, με κάνει να βαριέμαι το ότι δεν πείθομαι γι’ αυτό που βλέπω, δεν με καλύπτει. Για το λόγο αυτό βλέπεις θεατές που μπορεί να κοιμούνται σε μια παράσταση.

-Σου έχει συμβεί να δεις θεατή να κοιμάται την ώρα που εσύ παίζεις;

«Σε παράσταση που παίζω δεν μπορώ να το δω. Παρακολουθώ γενικά, δεν μπορώ να εστιάσω. Αυτό που προσλαμβάνει ο ηθοποιός, είναι η ανάσα του κοινού. Αν στην παύση σου το κοινό έχει κι εκείνο παύση προσοχής, αυτομάτου σημαίνει ότι συνεννοείσαι , μαζί του και παρακολουθεί. Χάρηκα πολύ που έκανα την περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, ειδικά στη Μακεδονία, γιατί είδα αντιδράσει, είδα κόσμο που έχει ανάγκη να δει τον ηθοποιό που έχει παρακολουθήσει στην τηλεόραση, να τον αγγίξει, να μιλήσει μαζί του, κι αυτό είναι όμορφο», λέει στο ΛΟΙΠΟΝ.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved