Κώστας Κόκλας: «Το θέατρο Άλσος είναι ένα πάρκο- όαση στην καρδιά της Αθήνας» (photos)
Showbiz

Κώστας Κόκλας: «Το θέατρο Άλσος είναι ένα πάρκο- όαση στην καρδιά της Αθήνας» (photos)

Ο Κώστας Κόκλας πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Το δικό μας σινεμά» που ανεβαίνει στο θέατρο Άλσος.

Πρόκειται για μια μεγάλη παραγωγή και όλοι όσοι συμμετέχουν νιώθουν τυχεροί που τους δόθηκε αυτή η ευκαιρία.

Σε βρίσκω σε εμπύρετη κατάσταση με τις πρόβες της παράστασης «Το δικό μας σινεμά».

«Τρέχουμε σαν τρελοί με τις πρόβες με τα κοστούμια, με τις χορογραφίες... Είναι μια περίοδος που δεν μπορεί να περιγραφεί με λέξεις και δεν μπορεί να την κατανοήσει κάποιος που είναι εκτός χώρου. Είμαστε, όντως, σε εμπύρετη κατάσταση, μιας και η πρεμιέρα μας πλησιάζει, αλλά έχουμε όλοι μας μεγάλη χαρά, γιατί αυτό που φτιάχτηκε είναι πολύ δυνατό και αληθινά εντυπωσιακό. Ο Μιχάλης και ο Θανάσης έχουν κάνει και πάλι το θαύμα τους και έχουν γράψει ένα ζηλευτό έργο που σκηνοθετούν με μεράκι, μαζί με τον μετρ Φωκά Ευαγγελινό. Η παράσταση μας είναι μια υπερπαραγωγή αηό αυτές που σπάνια γίνονται πια και ο Ηλίας Μαροσούλης, μαζί με τον Άγγελο Κοταρίδη, έχει βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για ένα αποτέλεσμα το οποίο σέβεται τον θεατή και έρχεται να τον εντυπωσιάσει με πληθώρα τραγουδιών, κοστουμιών, μαζί με ζωντανή ορχήστρα»

Είστε η απόλυτη dream team

«Γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε; Ναι, έχει φτιαχτεί ένας πολύ δυνατός θίασος στον οποίο έχω τη μεγάλη χαρά να παίζω δίπλα στους Σπύρο Παπαδόπουλο, Δέσποινα Βανδή, Κατερίνα Λέχου, Παύλο Χαϊκάλη, Μέμο Μπεγνή, Ελένη Γερασιμίδου, Πηνελόπη Πιτσούλη, Γιώργο Χρανιώτη, Παρθένα Χοροζίδου, Σύλβια Δελικούρα και φυσικά στον μοναδικό μας Γιώργο Κωνσταντίνου που είναι υπόδειγμα ήθους. Και δεν είμαστε μόνοι. Μαζί μας έχουμε και νέα ταλαντούχα παιδιά, 24μελές μπαλέτο και 12μελή ζωντανή ορχήστρα που θα παίζει τα σαράντα τραγούδια της παράστασης»

Είναι σημαντικό το ότι ξαναζεί το Πεδίον του Άρεως τη λειτουργία του «Άλσους»;

«Πολύ σημαντικό! Είναι ένα πάρκο-όαση στην καρδιά της Αθήνας, που είχε μείνει στο σκοτάδι για χρόνια και που ανασταίνεται κατά έναν τρόπο με το χειμερινό και το θερινό «Άλσος». Αποκτά ξανά κόσμο, ζωή και φως. Είναι ένα πανέμορφο πάρκο και με το νέο «Άλσος» αποκτά ξανά στη ζωή που πρέπει να έχει. Είναι μια όαση οξυγόνου και ομορφιάς. Γυρίζω τον χρόνο πίσω και θυμάμαι όταν ήμουν φαντάρος στο Γεωγραφικό που είναι πλάι στο «Άλσος». Έπαιζαν τότε σπουδαίοι πρωταγωνιστές, που σάρωναν τη σκηνή και έλεγα πως θα ήθελα να παίξω κι εγώ εδώ. Τα χρόνια πέρασαν, το «Άλσος» έκλεισε, εγώ προχώρησα και να που ήρθε η ώρα τώρα να βρεθώ στον ίδιο χώρο που φιλοξενεί πλέον το υπερσύγχρονο «Άλσος» με μια παράσταση που έρχεται να κλέψει την παράσταση»

Με το έργο αυτό οι Ρέππας - Παπαθανασίου κοπάζουν πίσω στο παλιό ελληνικό σινεμά...

«Κοιτάζουν πίσω στο.1955, όταν άρχισε η άνοδος του ελληνικού κινηματογράφου. Βλέπουμε τη χρυσή εποχή και τη δόξα του 1960, ενώ ακολουθεί η πτώση του σινεμά στη δεκαετία του '70. Με νοσταλγία, χιούμορ, τρυφερότητα αλλά και συγκίνηση, μας θυμίζουν μια εποχή που έχουμε αγαπήσει και που συνεχίζουμε να αγαπάμε. Το δικό μας σινεμά, όπως έχουν τονίσει και οι δημιουργοί του, είναι ένα ταξίδι στη χρυσή εποχή του παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου. Ένα ταξίδι «ντυμένο» με υπέροχα τραγούδια που έγραψαν τη δική τους ένδοξη ιστορία»

Κι εσύ τι ερμηνεύεις; Τι ρόλο έχεις σε αυτό;

«Παίζω τον σκηνοθέτη που λύνει και δένει στα στούντιο του περίφημου Φίνου, όπου εκτυλίσσεται η ιστορία, ο οποίος είναι παντρεμένος με τη σταρ της εποχής, που ερμηνεύει η Δέσποινα Βανδή, και έχει να κάνει με τον μεγάλο πρωταγωνιστή που παίζει ο Σπύρος Παπαδόπουλος, τη μαμά του που παίζει η Ελένη Γερασιμίδου, τον ανερχόμενο ηθοποιό που_ ενσαρκώνει ο Μέμος Μπεγνής» εξήγησε στην Real.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved