Δημήτρης Λιγνάδης: «Έχω εισπράξει αποδοχή και απόρριψη»
Showbiz

Δημήτρης Λιγνάδης: «Έχω εισπράξει αποδοχή και απόρριψη»

Ο Δημήτρης Λιγνάδης παραδέχεται ότι έχει βιώσει και τις δύο μορφές έκφρασης του κόσμου.

Ο ίδιος μίλησε και για τη συνεργασία του με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, ενώ παράλληλα τοποθετήθηκε για όσα διασραματίζονται στη χώρα.

Αγωνιάς αν θα αρέσεις στον κόσμο;

Πάντα έχω και θα έχω αγωνία. Ξεκίνησα να κάνω θέατρο από μία υγιή ματαιοδοξία. Θέλω να λένε τι ωραία που παίζει ή σκηνοθετεί. Πάντα έχω αγωνία για την αποδοχή. Αλλιώς θα καθό­μουν στο γραφείο μου και θα έγραφα άρθρα. Μου αρέσει πολύ το χειροκρότημα, αλλά δεν θα εκποιηθώ για να το πάρω.

Έχω εισπράξει αποδοχή και απόρριψη, αλλά πλέον εκτός από τερπνό θέλω να είναι και ωφέλιμο.

Δεύτερη συνεργασία με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη μέσα σε μία σεζόν. Πώς το αποφασίσατε;

Εκείνος με επέλεξε στον «Βυσσινόκηπο» και εγώ τον επέλεξα στον «Οιδίποδα» καθώς εγώ έκανα την πρόταση στο Φεστιβάλ. Είναι πολύ καλλιεργημένος και είναι άνθρωπος που ξέρει τα όρια του και δεν διστάζει να τα πάει παραπέ­ρα δια της μαθήσεως. Είναι φωτισμένος άνθρω­πος που πρέπει να παίξει σημαντικό μόλο στο αύριο. Εχουμε μία λαμπρή συνεργασία. Όπως και με την Αμαλία Μουτούση. Νιώθω ευλογη­μένος με αυτή τη διανομή.

Κινείσαι σε μία πόλη/ χώρα όπου όλα αλλά­ζουν... Πώς νιώθεις για όλο αυτό που συμβαίνει;

Ελπίζω να υπάρξουν πολιτικές αλλαγές, γιατί δεν είδα καμία αλλαγή τα τελευταία χρόνια. Είδα πολλούς που την ευαγγελίστηκαν και την εμπορεύτηκαν για ψήφους. Είδα προς το χειρό­τερο αλλαγή. Δεν νομίζω ότι ο Έλληνας γύρισε ποτέ στον καθρέφτη του, δεν νομίζω ότι είπε κάποιος «φταίω» ή ότι διδαχθήκαμε και πολλά.

Το βέβαιο είναι ότι ελπίζω πως αυτοί που θα φέρουν την αυριανή μέρα, και δεν ξέρω ποιοι θα είναι, να καταλάβουν την αξία του ανθρώπου. Τις ρίζες, τη μνήμη, τις αντοχές, την Ιστορία. Μια ζωή νιώθουμε ότι μας εξαπάτησαν. Όχι, έχουμε ευθύνες όλοι. Αισιοδοξώ όμως ότι η νέα γενιά δεν θα φάει τις φόλες που φάγαμε εμείς.

Πηγή: Gala

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved