Μίκης Θεοδωράκης: Η οικογένεια και τα παιδιά του (Photos)
Showbiz

Μίκης Θεοδωράκης: Η οικογένεια και τα παιδιά του (Photos)

Μίκης Θεοδωράκης: Έφυγε από τη ζωή σήμερα 2 Σεπτεμβρίου μια από τις πιο εμβληματικές προσωπικότητες της Ελλάδας.

Ο Μίκης Θεοδωράκης έγραψε ιστορία τόσο με την μουσική του, η οποία έχει ταξιδέψει σε όλοι τον κόσμο όσο και με την προσωπικότητα του στα μεγάλα γεγονότα της Ελλάδας.

Ο Μίκης Θεοδωράκης γεννήθηκε στη Χίο στις 29 Ιουλίου το 1925, από πατέρα Κρητικό και μητέρα Μικρασιάτισσα. Λόγω της επαγγελματικής ιδιότητας του πατέρα του (ανώτερος δημόσιος υπάλληλος) πέρασε τα παιδικά του χρόνια μετακινούμενος σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας: Μυτιλήνη (1925-1928), Σύρο και Αθήνα (1929), Ιωάννινα (1930-1932) Αργοστόλι (1933-1936), Πάτρα (1937-1938), Πύργο (1938-1939) και Τρίπολη (1939-1943).

Το 1953 παντρεύτηκε τη γιατρό Μυρτώ Αλτίνογλου. Μαζί απέκτησαν δύο παιδιά, τον Γιώργο και τη Μαργαρίτα.

Ο γιος του, Γιώργος Θεοδωράκης ασχολείται επίσης με τη μουσική ως δημιουργός. H δουλειά του το 2014 μάλιστα συζητήθηκε σημαντικά λόγω του ηλεκτρονικού ήχου και της έντονης διαφορετικότητας.

H κόρη του, Μαργαρίτα σπούδασε Ιστορία στο Πανεπιστήμιο Paris VIII της Σορβόννης και είναι μητέρα τεσσάρων παιδιών. Εδώ και χρόνια ασχολείται αποκλειστικά με το έργο του Μίκη Θεοδωράκη. Είναι επικεφαλής της Λαϊκής Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης» , που ως στόχο έχει τη διάδοση της μουσικής του συνθέτη στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Επίσης, ασχολείται με τις εκδόσεις «Ρωμανός», που έχουν ως αντικείμενο την έκδοση και προβολή των Απάντων του πατέρα της. Στον ελεύθερο χρόνο της εδώ και αρκετά χρόνια, ξεκίνησε να ασχολείται με το κέντημα και αργότερα άρχισε να συλλέγει σπασμένα αντικείμενα (πλακάκια, ποτήρια, πιάτα, διακοσμητικά κ ά.) με σκοπό να τα κολλάει στους τοίχους. Ξεκίνησε από μικρές επιφάνειες και τα τελευταία χρόνια έχει επεκταθεί σε ολόκληρους τοίχους και πατώματα εξωτερικού χώρου.

Συχνά η Μαργαρίτα «ανεβάζει» φωτογραφίες του αείμνηστου πατέρα της στην προσωπική της σελίδα στο Instagram.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved