Μαργαρίτα Θεοδωράκη: «Πιο πολύ λυπάμαι και σέβομαι τα ζώα παρά τους ανθρώπους» (photos)
Showbiz

Μαργαρίτα Θεοδωράκη: «Πιο πολύ λυπάμαι και σέβομαι τα ζώα παρά τους ανθρώπους» (photos)

Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη αγαπάει τα ζώα, και έχει αφοσιωθεί στην φροντίδα τους. 

Η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη έχει στο σπίτι της 22 σκυλιά και 25 γάτες.

Τι είναι πιο σημαντικό στη ζωή της;

Την τελική έγκριση για ό,τι γίνεται γύρω από τις συναυλίες την έχει ο Μίκης Θεοδωράκης;

«Πάντα τον ενημερώνω. Μετά από την πείρα τόσων 1Οετιών γνωρίζω πολύ καλά τι θέλει, ό,τι και να του παρουσιάσω ξέρω ότι θα το εγκρίνει, γιατί ακολουθώ τα χνάρια του. Κάνω τη διαλογή των τραγουδιστών και ξέρω πολύ καλά αν θα είναι τραγουδιστές από το έντεχνο, από το λαϊκό ή το σκυλάδικο. Πάνω απ’ όλα είναι η αισθητική. Αυτό μου το έμαθε ο πατέρας μου κι έχω συνεργαστεί με πολύ λαϊκά ονόματα που ξαφνιάσανε, ενώ τους πήγα και στο Ηρώδειο».

-Τι θεωρείτε πιο σημαντικό στη ζωή σας;

«Εδώ και κάποια χρόνια ασχολούμαι με τα ζώα. Η αγάπη μου για τα ζώα είναι το πιο σημαντικό. Έχω 22 σκυλιά και 25 γάτες, τα οποία έχω βρει στο δρόμο, περιπλανώμενα. Τα έχω όλα στο Βραχάτι. Ταΐζω σκυλιά στους δρόμους, αλλά το πιο σημαντικό για μένα είναι ότι σώζω ζωές. Δεν τρώω κρέας, είμαι χορτοφάγος, εδώ και 3 χρόνια, όπως και ψάρι, δεν μπορώ, μου έρχεται εμετός. Ούτε γάλα πίνω. Η ζωή μου είναι ταμένη στα ζώα. Το σπίτι μου είναι περιτριγυρισμένο από μπολάκια με ξηρά τροφή και νερό για τα ζώα. Πρόσφατα μάζεψα μια γάτα με AIDS και περιτονίτιδα.

-Στα Social media κυκλοφόρησε πρόσφατα μια φωτογραφία του Μίκη Θεοδωράκη στο κρεβάτι του με τις γάτες δίπλα του, την οποία τραβήξατε εσείς.

«Ο πατέρας μου έχει 10 σκυλιά στο σπίτι του, τα μαζεύει από τις φιλοζωικές, που είναι βασανισμένα. Έχει σκυλιά με τρία πόδια, τυφλά... έχει 10 γάτες τυφλές, που πια ζουν μέσα στον παράδεισο. Αυτό συμβαίνει χρόνια. Τώρα, θα μου πεις, οι Σύριοι, τα πεινασμένα παιδάκια; Να σου πω κάτι; Πιο πολύ λυπάμαι και σέβομαι τα ζώα, αυτά τα αδύναμα πλάσματα, παρά τους ανθρώπους. Δεν είμαι χριστιανή, δεν είμαι θρήσκα, αλλά τον Χριστό τον έχω πάνω απ' όλα, μεγάλος φιλόσοφος, έφερε την αγάπη στους ανθρώπους»

-Πού πιστεύετε;

«Στον άνθρωπο, στην καλή δύναμη του, είμαστε πολύ έξυπνα όντα. Έχουμε πολλά καλά αισθήματα, αλλά τώρα πια πιστεύω ότι τα ζώα είναι πολύ καλύτερα από τους ανθρώπους. Δεν είμαι καθόλου θρήσκα, δεν έχω καμία αίσθηση, δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει θεός, δεν μπορώ. Οι άνθρωποι που πιστεύουν δεν καταλαβαίνω σε τι πιστεύουν», λέει στο ΛΟΙΠΟΝ.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved