Καραμπέτη: «Το θέατρο δεν είναι ένα όχημα για να κάνει ο ηθοποιός επίδειξη του ναρκισσισμού του»
Showbiz

Καραμπέτη: «Το θέατρο δεν είναι ένα όχημα για να κάνει ο ηθοποιός επίδειξη του ναρκισσισμού του»

Από τις σπουδαιότερες πρωταγωνίστριες της γενιάς της η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, λίγο πριν την πρεμιέρα των «Νεφελών» τοποθετήθηκε για όσα θεωρεί ότι πρευσβεύει το θέατρο.

Ακόμη, η δημοφιλής ηθοποιός Καρυοφιλλιά Καραμπέτη μίλησε για την παράσταση, για το αν έχει πάρει αγάπη όλα αυτά τα χρόνια και για τις απώλειες αγαπημένων συναδέλφων της.

Πρώτη φορά Αριστοφάνης λοιπόν. Με ρόλο!

«Ναι, με ρόλο, γιατί είχα συμπράξει ως μέλος του χορού στους «Βατράχους» του, που ανέβασε ο άξιος Γιώργος Μιχαηλίδης στο υπέροχο αργολικό θέατρο με πρωταγωνιστή τον Θύμιο Καρακατσάνη... Ηταν το 1990. Μια παράσταση του Ανοιχτού Θεάτρου όπου ανήκα τότε και ήμουν μαζί με τον Μηνά Χατζησάββα, τον Μηνά μου, που λείπει τόσο πολύ και που δεν μπορούμε ακόμα να πιστέψουμε πως μας άφησε νωρίς, τον Κώστα Γαλανάκη, τον Ζαχαρία Ρόχα, τη Χρύσα Σπηλιώτη - άλλη απώλεια μεγάλη.

Μετράμε πια τόσες απώλειες, δεν είναι τραγικό; Λείπουν τόσο όλοι τους. Πόσο άδικα έφυγε η Χρύσα μας... Λείπουν. Μου λείπουν όλοι. Και ο Γιώργος Μιχαηλίδης, που τόσα του οφείλω. Σπουδαίος δάσκαλος. Γενναιόδωρος!»

Πήρες αγάπη όλα αυτά τα χρόνια;

«Πήρα αγάπη και έδωσα πολλή αγάπη. Σε όλο αυτό το ταξίδι «πλούτισα» αληθινά από πλάσματα του θεάτρου – και στην τέχνη μου και στη ζωή μου. Εκανα φιλίες ζωής. Και ξέρεις πως το να χάνεις ανθρώπους που έχεις αγαπήσει αληθινά φέρει μεγάλο πόνο».

Προχωράμε παρακάτω όμως, παρά τον πόνο, όσο μεγάλος και να είναι...

«Ετσι είναι η ζωή. Οφείλουμε να μην το βάζουμε κάτω. Να προχωράμε μπροστά, κουβαλώντας φυσικά, όλα όσα μας «πλούτισαν» από εκείνους που έφυγαν. Η ζωή προχωρά και προχωράμε κι εμείς. Χωρίς ποτέ να ξεχνάμε. Με τραύματα».

Πάμε σας «Νεφέλες» σας, που υπογράφει σκηνοθετικά ο Δημήτρης Καραντζάς.

«Με τον Δημήτρη συνεργαστήκαμε έξοχα στην «Πλατεία Ηρώων» δύο χρόνια πριν. Είναι από τους καλύτερους σκηνοθέτες της νέας γενιάς με άποψη και όραμα. Τον εκτιμώ και τον θαυμάζω απεριόριστα και είμαι χαρούμενη που συμμετέχω στην παράσταση».

Αυτό το «συμμετέχω» από μια κορυφαία πρωταγωνίστρια όπως εσύ δεν το πιστεύω!

«Κι όμως εσύ ειδικά, που με γνωρίζεις πολύ καλά στις τρεις δεκαετίες που στηρίζεις το θέατρο και παρακολουθείς την πορεία μου σε αυτό, πρέπει να το ξέρεις καλά ότι έτσι είμαι και να μη σε παραξενεύει αυτό! Πρώτον, γιατί συμπράττω-συμμετέχω και δεν πρωταγωνιστώ στην εν λόγω παράσταση και, δεύτερον, γιατί πιστεύω ακράδαντα πως το θέατρο είναι μια συλλογική δουλειά, με κοινό στόχο.

Το θέατρο δεν είναι ένα όχημα για να κάνει ο ηθοποιός επίδειξη του ναρκισσισμού και του εγωισμού του! Είναι μια τέχνη που σε μαθαίνει τη σπουδαιότητα της συνεργασίας. Η σπουδαία δασκάλα, μου Μάγια Λυμπεροπούλου τόνιζε κάθε φορά πως στο θέατρο δεν μπορείς να βάλεις γκολ αν δεν πάρεις την κατάλληλη πάσα από τον συμπαίκτη σου. Δεν πας εκεί για να κάνεις ένα δικό σου σόου και να φτάσεις μόνος στο τέρμα των αντιπάλων. Οχι μόνος σου! Μαζί με τους άλλους θα κερδίσεις την όποια νίκη. Το «εμείς», άλλωστε, είναι πολύ πιο ωραία λέξη από το «εγώ», έτσι δεν είναι;

Συμφωνώ απόλυτα! Και έχει φτιάξει γερή ομάδα ο Καραντζάς στις «Νεφέλες».

«Πολύ γερή και χαίρομαι πολύ γι' αυτό! Είναι σημαντικό να ανήκεις σε μια ομάδα που αποτελείται από τον Γιώργο Γάλλο, τον Νίκο Καραθάνο, τον Χρήστο Λούλη, τη Θεοδώρα Τζήμου, τον Αινεία Τσαμάτη, τον Παναγιώτη Εξαρχέα και τον Πάνο Παπαδόπουλο, τον Γιάννη Κλίνη και τους Αλεξάνδα Αϊδίνη, Εμιλυ Κολιανδρή, Ελίνα Ρίζου και Ευδοξία Ανδρουλιδάκη», είπε στη Real Life.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved