Γιώργος Καπουτζίδης: Όλα όσα αποκάλυψε για το πρώτο του θεατρικό εγχείρημα (photos)
Showbiz

Γιώργος Καπουτζίδης: Όλα όσα αποκάλυψε για το πρώτο του θεατρικό εγχείρημα (photos)

Ο Γιώργος Καπουτζίδης μετά από τις επιτυχημένες σειρές του, αποφάσισε ν' ασχοληθεί με το θέατρο.

Αυτό ήταν κάτι που ήθελε να κάνει αρκετά χρόνια, αλλά κάθε φορά το ανέβαλε. Τώρα, όμως, ένιωσε πως ήρθε η στιγμή να το κάνει και έτσι του ξεκίνησε να το γράφει χωρίς να το καταλάβει.

«Δεν ξέρω, ειλικρινά, πώς αποφάσισα να γράψω θεατρικό. Νομίζω ότι σε κάποια φάση έβαλα κάτω όλα όσα έχω ζήσει και είπα να δοκιμάσω πώς είναι να πεις μια ιστορία μέσα σε μιάμιση ώρα, σε αντίθεση με τις άλλες ιστορίες που έχω πει και ήταν σε δύο χρόνια. Η αρχική μου σκέψη ήταν να γίνει ταινία, αλλά νομίζω ότι μια θεατρική σκηνή ταίριαζε περισσότερο σε αυτό που ήθελα να έχω ως feedback» εξήγησε στο Down Town και συνέχισε: «Δεν ήθελα να κάνω μόνο μια κωμωδία για να γελάσει ο κόσμος. Νομίζω πως το μεγαλύτερο όπλο στα έργα μου ήταν πως δεν έκανα τον κόσμο μόνο να γελάει, έκανα τον κόσμο και να αισθανθεί. Έκανα τον κόσμο να αγαπάει τους ήρωες που δημιουργούσα και αυτό ήταν πολύ σημαντικό. Το να κάνεις τον κόσμο απλώς να γελάει, δεν μου λέει κάτι. Αν φέρω τώρα μια τούμπα και πέσω, θα γελάσουν κάποιοι. Το ζητούμενο για μένα είναι αυτοί οι άνθρωποι, αυτοί οι χαρακτήρες που θα φτιάξω, να έχουν και ένα δεύτερο επίπεδο. Και το έχω καταφέρει ευτυχώς αυτό μέχρι τώρα».

Το δεύτερο που ήθελε ήταν το έργο να έχει ουσία. Να μην το πάρει ο θεατής ως ακόμη μία θεατρική νυχτερινή έξοδο.

«Ποτέ δεν ήθελα αυτό που κάνω να είναι εφήμερο. Τι θέλω από σένα ως θεατής; Θέλω, φεύγοντας από την παράσταση και αφού έχεις γελάσει και έχεις περάσει καλά, να καθίσεις με τους φίλους σου και να συζητήσεις αυτό που είδες. Είμαστε σε μια εποχή ... που έχει χαθεί λίγο η επικοινωνία. Δηλαδή, μιλάμε όλοι με το κινητό μας. Αποφεύγουμε ο ένας τον άλλον και είμαστε συνεχώς στο internet. Οπότε, θέλω να το αλλάζω λίγο αυτό. Ή τουλάχιστον να δώσω ένα κίνητρο στον θεατή να λειτουργήσει πιο επικοινωνιακά».

Γιατί αποφάσισε να παρουσιάσει το πρώτο του θεατρικό έργο σε ένα από τα μεγαλύτερα θέατρα της πόλης το «Ήβη» και ν’ αναλάβει και τον ρόλο του σκηνοθέτη. Κάτι που επίσης κάνει για πρώτη φορά στην καριέρα του. «Γιατί σε μεγάλο θέατρο; Μα και το πρώτο μου σίριαλ στο πρώτο κανάλι της χώρας είχε βγει. Έχω εμπιστοσύνη σε αυτό που έχω γράψει. Και επίσης έχω πολύ συγκεκριμένη εικόνα για το τι θέλω να πω και γι' αυτό αποφάσισα να κάνω και την πρώτη μου σκηνοθεσία».

Τέλος, το έργο το έγραψε μέσα σε έναν μήνα. Αλλά δεν θεωρεί ότι έχει τελειώσει. «Ακόμη και τώρα, στις πρόβες, συνεχίζω να κάνω διορθώσεις».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved