Ελισάβετ Μουτάφη: «Έχω ζήσει και τις καλές εποχές, με τα τρελά λεφτά και την παρακμή»
Showbiz

Ελισάβετ Μουτάφη: «Έχω ζήσει και τις καλές εποχές, με τα τρελά λεφτά και την παρακμή»

Η Ελισάβετ Μουτάφη μίλησε σε γνωστό περιοδικό και δεν δίστασε να αναφέρει ότι έχει ζήσει και τις εποχές εκείνες που υπήρχαν όντως τα τρελά λεφτά.

Η ηθοποιός, δεν δίστασε επίσης να πει τη γνώμη της, σχετικά με εκείνους που παίζουν σε τηλεοπτικές σειρές και δεν είναι ηθοποιοί.

Είστε από τους ηθοποιούς που ακόμη και στην οικονομική κρίση βρέθηκαν σε σειρές. Πώς τα καταφέρατε;

Δεν θα χρησιμοποιηθώ το ρήμα καταφέρνω, θα πω ότι ήμουν τυχερή. Έχω ζήσει, ως νέα ηθοποιός, τις εξαιρετικά καλές εποχές της τηλεόρασης, με τα τρελά λεφτά, τις ωραίες παραγωγές. Έχω ζήσει, όμως, και την παρακμή όλης της Ελλάδας με την οικονομία, που είχε τρομερές συνέπειες στην τηλεόραση.

Οι εποχές του MEGA σας λείπουν;

Καλύτερα να μη συζητήσουμε για το MEGA. Είναι μία θλιβερή ιστορία, κάθε φορά που τη σκέφτομαι στεναχωριέμαι. Ήμουν παιδί του MEGA και για να είμαι ειλικρινής, όταν ζεις όλο αυτό, όταν αποτελείς κομμάτι των ποιοτικών δουλειών που γίνονταν σε αυτό τον σταθμό και ξαφνικά εξαφανίζεται το κανάλι, δεν μπορείς παρά να μη στεναχωριέσαι. Όσον αφορά τώρα στο τι μου λείπει, δεν θα μιλήσω για τα οικονομικά, έχει συζητηθεί πολύ. Οι παραγωγές, τις εποχές που υπήρχε άνεση, ήταν τελείως διαφορετικές με αυτό που ζούσαμε τα τελευταία χρόνια. Αυτό, λοιπόν, μου λείπει, οι καλές παραγωγές, αλλά ευτυχώς έχουμε αρχίσει να βρίσκουμε τη σειρά μας, τα πράγματα έχουν αρχίσει να φτιάχνουν πολύ.

Οπότε είστε από αυτούς που πιστεύουν ότι ο τροχός γυρίζει…

Σαφέστατα ναι! Αυτό που αρχίζει να γίνεται τώρα θυμίζει τις καλές εποχές, θυμίζει το τότε. Και στο αποτέλεσμα των σειρών και στις παραγωγές.

Υπάρχουν σημεία που πρέπει να προσεχθούν στην τηλεόραση για να μη φτάσουμε πάλι στο ίδιο σημείο;

Εδώ και πολλά χρόνια λέω ότι χρειάζονται προσοχή και ισορροπία, δεν πρέπει να μας ξαναπιάσει υστερία για τον αριθμό των σίριαλ που θα βγαίνουν στον αέρα. Υπήρξε μία εποχή που έκαναν 100 σίριαλ και τα μισά κόβονταν στα μισά της σεζόν. Δεν έχει νόημα και λογική να γίνεται αυτό, καλύτερα να γίνονται λιγότερα πράγματα αλλά να έχουν συνέχεια και ο κόσμος να μη χάνει τη δουλειά του. Πρέπει να υπάρχει ένα όριο. Οι πολλές σειρές δεν μπορούν να υποστηριχτούν από τα κανάλια για χιλιάδες λόγους.

Συχνά προκαλείται μεγάλη συζήτηση γύρω από το αν άνθρωποι που δεν είναι ηθοποιοί είναι άδικο να παίζουν σε σειρές. Ποια είναι η γνώμη σας;

Ήμουν η πιο αυστηρή κριτής στο εν λόγω κομμάτι, γιατί σπουδάζουμε, παλεύουμε, γιατί υπάρχουν άνθρωποι με μόρφωση στο επάγγελμα μας που δεν παίρνουν δουλειά στην τηλεόραση. Ξαφνικά, λοιπόν, ένας άνθρωπος με κοινό και fans μπορεί να βρεθεί σε μία σειρά. Ωστόσο, μετά την οικονομική κρίση, είδα διαφορετικά κάποια πράγματα. Η τηλεόραση απασχολεί πολύ κόσμο και ηθοποιοί παρουσιάζουν εκπομπές. Οπότε γιατί να κρίνεις κάποιον που παίζει σε μία τηλεοπτική σειρά; Δεν μπορώ να σταυρώσω κάποιον, δεν με ενοχλεί πια, όλοι τα κάνουμε όλα στην τηλεόραση αυτή τη στιγμή, γιατί περάσαμε δύσκολα, περάσαμε οικονομική κρίση.

Αν έπαιζε σε θέατρο, θα άλλαζαν η γνώμη και η θέση σας;

Αυτό είναι μία άλλη κουβέντα. Αν μου έλεγες ότι θα παίξει στο θέατρο ή καλύτερα στην Επίδαυρο, στο Ηρώδειο, εκεί ίσως γινόμουν πιο σκληρή, αλλά και πάλι μπορείς να το συζητήσεις. Για μένα πλέον παίζει ρόλο ο τρόπος που το κάνεις και ο σεβασμός που δείχνεις απέναντι σε αυτό που κάνεις. Τα πάντα κρίνονται από το αποτέλεσμα, αν και σαφέστατα θεωρώ ότι δεν πρέπει να παίρνουμε τις δουλειές από τους ηθοποιούς, είπε στο TV κους κους.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved