David-Victoria Beckham: 20 χρόνια μαζί - Πώς πλούτισαν από το personal branding (photos)
Showbiz

David-Victoria Beckham: 20 χρόνια μαζί - Πώς πλούτισαν από το personal branding (photos)

Ο David και η Victoria Beckham είναι μαζί είκοσι χρόνια. Έχουν δημιουργήσει μια όμορφη οικογένεια και μια περιουσία που αρκετοί ζηλεύουν. 

Την έχουν χαρακτηρίσει ως την πιο άφωνη τραγουδίστρια των Spice Girl και πιθανότατα η χειρότερη χορεύτρια της κοριτσίστικης μπάντας. Εκείνος, ο καλύτερος (ενώ για κάποιους άλλους όχι) ποδοσφαιριστής που φόρεσε τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ωστόσο, με εξαιρετικά σκληρή δουλειά, επιμονή στη στρατηγική τους και εμμονή αξιοθαύμαστη να παραμένουν «αρεστοί» και λαοφιλείς ακόμη κι όταν έγιναν μυθικά πλούσιοι, οι Μπέκαμ κατάφεραν τελικά να γίνουν πιο διάσημοι και από τη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας. Δεν ανήκουν πλέον στην κάστα των celebrities αλλά είναι ένα brand μια φίρμα αναγνωρίσιμη και προσοδοφόρα.

Η 4η Ιουλίου είναι η Ημέρα Ανεξαρτησίας των Ηνωμένων Πολιτειών και η ημέρα που παντρεύτηκαν οι Μπέκαμ το 1999, με μια υπέρλαμπρη, υπερβολική σε όλα της, τελετή σε ένα κάστρο στην Ιρλανδία, για την οποία δούλεψαν αγόγυστα 437 άτομα. Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό το εξωπραγματικό ποσό που πλήρωσε το περιοδικό «ΟΚ!» πριν από είκοσι χρόνια για να δημοσιεύσει τις αποκλειστικές φωτογραφίες του γάμου τους. Φήμες κάνουν λόγο για 1 εκατ. λίρες καθώς το συγκεκριμένο τεύχος πούλησε 1,5 εκατομμύριο αντίτυπα την πρώτη εβδομάδα που τις «έπαιξαν», τέσσερις φορές περισσότερα απ' ό,τι συνήθως.

Το ζευγάρι γνωρίστηκε το 1997 στη διάρκεια ενός φιλανθρωπικού αγώνα ποδοσφαίρου -αν και ο Ντέιβιντ επιμένει στην αυτοβιογραφία του ότι η Βικτόρια τον διάλεξε μέσα από τα αυτοκόλλητα που κυκλοφορούν σε κάθε παγκόσμιο κύπελλο και συλλέγουν μανιωδώς τα παιδάκια. Εκείνος πάλι την είδε στην τηλεόραση. Μέσα σε δύο χρόνια αρραβωνιάστηκαν, παντρεύτηκαν και έφεραν στον κόσμο τον Μπρούκλιν, το πρώτο τους παιδί.

Και οι δυο τους ήταν λαϊκά παιδιά, γεγονός που πάντα βοηθά κάποιον να ανέβει στην κορυφή, αφού στο συλλογικό ασυνείδητο η επιτυχία του είναι αποτέλεσμα σκληρής προσωπικής δουλειάς. Ο Ντέιβιντ ήταν ο γιος ενός ηλεκτρολόγου που μπήκε στις ποδοσφαιρικές ακαδημίες μικρός και ανέβηκε στην κλίμακα με προπονήσεις ετών, η Βικτόρια μεταμορφώθηκε από wag σε ανερχόμενη fashion designer στις εβδομάδες μόδας.

Από τη στιγμή που ο γόης των γηπέδων αποσύρθηκε από την ενεργό δράση μέχρι σήμερα έχει κάνει συμβόλαια με εταιρείες-κολοσσούς, από ακριβά ρολόγια μέχρι ουίσκι για μυημένους και κρέμες περιποίησης δέρματος. Κάπως έτσι, ο Ντέιβιντ και η Βικτόρια μπήκαν επίσημα στη λίστα των δισεκατομμυριούχων. Δεν έχουν φτάσει ακόμη το στάτους των Καρντάσιανς στη λίγκα των οικονομικών, αλλά οι δυο τους αποτελούν μια μικρή οικογενειακή βρετανική επιχείρηση που αναπτύσσεται σταθερά τα τελευταία είκοσι χρόνια.

Ακόμη και οι φήμες για εξωσυζυγικές σχέσεις του Ντέιβιντ με την προσωπική βοηθό του Ρεμπέκα Λος όταν έπαιζε στη Μαδρίτη δεν είχαν καμία επίπτωση στον γάμο τους. Στενοί φίλοι τους υποστηρίζουν ότι έχουν περάσει πολλά ως ζευγάρι, αλλά ότι είναι τόσο ερωτευμένοι με το προσωπικό brand που δημιούργησαν που δεν μπορούν να διαλύσουν τον γάμο τους.

Οταν η Βικτόρια αποφάσισε να μιλήσει στον «Guardian» για τα όσα ακούγονται σχετικά με τις δυσκολίες στον γάμο της απάντησε: «Αφήνω την ομάδα δημοσίων σχέσεων να ασχοληθεί με όλα αυτά».

Λέγεται επίσης ότι η Βικτόρια έχει πλέον εμμονή με την Κρις Τζένερ και θέλει να ακολουθήσει το παράδειγμα της. Να γιγαντωθεί ως brand και να δημιουργήσει μια δυναστεία Μπέκαμ, με τον sir Μπέκαμ και τη Λαίδη Μπέκαμ.

Είναι πλέον στρατηγική του Instagram τα επώνυμα brands να αποκτούν χαρακτηριστικά τέτοια ώστε το αγοραστικό κοινό να μπορεί να συνδεθεί μαζί τους. Οι άνθρωποι «αγοράζουν» πλέον ανθρώπους και γι' αυτό οι μεγάλες εταιρείες αναζητούν για τις διαφημιστικές ανάγκες τους τον ιδανικό για το target group τους influencer.

Ο 44χρονος Μπέκαμ είναι ο αφοσιωμένος σύζυγος, ο στοργικός πατέρας, το «καλό παιδί», ο «ένας από μας που πέτυχε». Κι αυτό πουλάει. Απόδειξη; Η ανάρτηση του για τον εορτασμό της επετείου του με τη Βικτόρια στο Instagram απέσπασε 3,5 εκατομμύρια Ιikes. Αντίστοιχα, το βιντεάκι της Βικτόριας με φωτογραφίες της εικοσαετούς σχέσης τους είχε πάνω από οκτώ εκατομμύρια προβολές

Πηγή: Gala

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved