Τσίπρας και Βαρουφάκης δίνουν ραντεβού στο κινηματογραφικό φεστιβάλ (photos)
Showbiz

Τσίπρας και Βαρουφάκης δίνουν ραντεβού στο κινηματογραφικό φεστιβάλ (photos)

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιάνης Βαρουφάκης θα ταξιδέψουν στη Βενετία στα τέλη του επόμενου μήνα.

Μέχρι στιγμής δεν είναι σίγουρο αν θα βρεθούν αυτοπροσώπως, αλλά το σίγουρο είναι πως στο κινηματογραφικό Φεστιβάλ θα βρεθεί η νέα ταινία του Κώστα Γαβρά «Ενήλικοι στο δωμάτιο» («Adults in the Room»), η οποία θα κάνει πρεμιέρα εκτός διαγωνιστικού προγράμματος στο 76ο κινηματογραφικό φεστιβάλ της ιταλικής πόλης.

Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη, το οποίο κυκλοφόρησε και στα ελληνικά τον Οκτώβριο του 2017 και αφηγείται το σύντομο χρονικό διάστημα της θητείας του συγγραφέα -πλέον και αρχηγός του κόμματος ΜέΡΑ25- στο υπουργείο Οικονομικών, το φιλμ μάς μεταφέρει χρονικά πίσω, σε μια αρκετά ταραγμένη περίοδο για τη χώρα μας.

Οι ηθοποιοί που πρωταγωνιστούν στην ταινία φέρουν ο καθένας την εθνικότητα που έχει, σύμφωνα με επιθυμία του σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά.

Ο Χρήστος Λούλης υποδύεται τον Γιάνη Βαρουφάκη, ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης τον Αλέξη Τσίπρα, ο Δημήτρης Τάρλοου τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, η Βαλέρια Γκολίνο τη Δανάη Στράτου, η Ζοσιάν Πινσόν την Κριστίν Λαγκάρντ, ο Ούλριχ Τουκούρ τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Στην ταινία παίζουν ακόμη ο Χρήστος Στέργιογλου, ο Θάνος Τοκάκης, ο Θέµης Πάνου, ο Νταν Σούρµανς, ο Ορελιάν Ρεκουάν, ο Βενσάν Νεµέτ, ο Αυστριακός Κορνίλιους Οµπόνια, ο Δανός Χένρικ Μπιρτς και ο Ιταλός Φραντσέσκο Ακουαρόλι.

Τα γυρίσματα έγιναν στην Αθήνα, στις Βρυξέλλες, στη Ρίγα, στη Φρανκφούρτη και στο Λονδίνο.

Για την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό αν ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος υπογράφει το βιβλίο που ενέπνευσε το φιλμ, θα δώσει το «παρών» στην επίσημη πρεμιέρα του, το σίγουρο είναι πάντως πως αρκετοί από τους Ελληνες πρωταγωνιστές του θα περπατήσουν στο κόκκινο χαλί της διεθνούς διοργάνωσης, τραβώντας τα φλας των μέσων ενημέρωσης όλου του κόσμου.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved