Αλίκη Βουγιουκλάκη: Το θαύμα που έζησε και περιέγραψε στους φίλους της (photos)
Showbiz

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Το θαύμα που έζησε και περιέγραψε στους φίλους της (photos)

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη είχε εκμυστηρευτεί ένα θαύμα που βίωσε και το οποίο μας εξέπληξε.

Η Αλίκη έφτασε στο νησί της Μεγαλόχαρης στην Τήνο για να προσευχηθεί και να προσκυνήσει την εικόνα της Παναγίας. Εκεί βάφτι­σε και το γιο της και, συγκινημένα, στο μήνυμα της ευχαριστεί τη Μεγαλόχαρη για το παιδί που απέκτησε.

Τα ιδιόχειρα ευχαριστήρια σημειώμα­τα της Αλίκης Βουγιουκλάκη και του Δημήτρη Παπαμιχαήλ, με ημερομηνία 4 Ιουνίου 1970, στο βιβλίο της μονής, έχουν αφήσει εποχή.

«Θεέ μου, σ' ευχαριστώ! Το παιδί μου, μου το χάρισε η Μεγαλόχαρη», γράφει η αείμνηστη Αλίκη και ακριβώς από κάτω ο σύζυγός της, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, συμπληρώνει: «Είναι η πιο ωραία μέρα της ζωής μου. Ευχαριστώ την Παναγία».

Για το τάμα τη Αλίκης στην Παναγία έχει μι­λήσει και η ίδια, αλλά και οι φίλοι της και όλοι ήξεραν για τη βαθιά πίστη της. Για μια άγνωστη, όμως, εμπειρία της στην εκκλησία της Παναγίας στην Τήνο είχε μιλήσει πριν από πολλά χρόνια στην εκπομπή της Σεμίνας Διγενή «Τοp Stories» ο ηθοποιός Παύλος Χαϊκάλης.

Όπως είπε ο ηθοποιός, κάποια μέρα, την ώρα που έκαναν πρόβα, η Αλίκη σταμάτησε και ξαφνικά έβαλε τα κλάματα. Ταραγμένοι όλοι τη ρώτησαν τι συμβαίνει και τότε εκείνη τους είπε ότι ο γιος της ο Γιάννης γεννήθηκε από ένα θαύμα.

«Σταμάτησε μία μέρα την πρόβα, έβαλε τα κλάματα και πάθαμε όλοι ταραχή και μας εξήγησε πως ουσιαστικά άνωθεν πήρε τη δύναμη και πως γεννήθηκε ο Γιαννάκης (ο γιος της) από ένα θαύμα, γιατί είδε ξαφνικά την Παναγία μπρο­στά της μου ανέφερε ένα περιστατικό, το έλεγε σε όλο το θίασο και από αυτό δράττομαι της ευκαιρίας να το πω. Ήταν συγκλονιστικό! Δεν κάναμε πρόβα μετά, για να σου δώσω να καταλάβεις», είχε ανέφερει ο Παύλος Χαϊκάλης φανερά συγκινημένος. «Είχε πάει στην Παναγία της Τήνου (γι’ αυτό βαφτίστηκε εκεί και ο γιος της), φορτωμένη, αλλαγμένη, περίεργη, για να μην την αναγνω­ρίσει ο κόσμος, και μπήκε μέσα στην εκκλησία με τη μητέρα της, πάει να προσευχηθεί κι ενώ προσευχόταν, την καταλαβαίνουνε και τρελαίνεται και βγαίνει έξω τσατισμένη, γι’ αυτό που έγινε (που την ανα­γνώρισαν).

Με το που βγαίνει έξω, βλέπει μια γυναίκα, την οποία μας την περιέγραψε με μαύρα, ξυπόλυ­τη και με ένα παιδί στην αγκαλιά. Και της λέει η γυναίκα "Γιατί φεύ­γεις;". Απαντάει η Αλίκη: "Και πού ξέρεις εσύ τι θέλω και μου το λες έτσι;". Τότε τη; λέει η γυναίκα: "Δεν προσευχήθηκες αρκετά γι’ αυτό που θέλεις!". "Και τι θέλω;", της λέει η Αλίκη. "Να κάνεις ένα παιδί! θα μπεις μέσα και θα προ­σευχηθείς μέχρι να αισθανθείς τη ψυχή σου να φεύγει από το σώμα και τότε θα γίνει αυτό που θες". Τότε τα έχασε η Αλίκη, γύρισε να κοι­τάξει τη μητέρα της και, γυρίζοντας να ξαναδεί πάλι τη γυναίκα, δεν υπήρχε πουθενά. Δεν υπήρχε η γυναίκα με το παιδί, εξαφανίστηκε! Κοίταγε από δω, κοίταγε από εκεί, δεν υπήρχε! Η Αλίκη πίστευε ότι αυτή ήταν η Παναγία, "δεν μπορώ να δώσω", έλεγε, "καμία άλλη εξήγηση". Μπαίνει μέσα ξανά (στην Εκκλησία) και σηκώθηκε στις 8 το βράδυ, που πια ήταν έρημη η Εκκλησία, με κλάματα, νιώθοντας πια αυτό που τη; είχε πει η Παναγία».

Δείτε το τάμα της στην Παναγία και το ιδιόχειρό της...

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved