Γιάννης Βούρος: «Φέτος δουλεύω στο θέατρο για να ξεπεράσω την κρίση»
Showbiz

Γιάννης Βούρος: «Φέτος δουλεύω στο θέατρο για να ξεπεράσω την κρίση»

Μεσούσης της κρίσης, ο πολιτικός Γιάννης Βούρος επιστρέφει στην σκηνή και μας ανοίγει τα χαρτιά του με τόλμη και αφοπλιστική ειλικρίνεια.


Πως φτάνει η φωνή του Γιάννη Βούρου στα αφτιά των ανθρώπων, με το θέατρο ή με την πολιτική; «Κανένα θέατρο όσο στρατευμένο κι αν ήταν δεν έβγαλε τον κόσμο στους δρόμους. Προσωπικά, δεν θεωρώ πως άνοιξα τα μάτια των ανθρώπων με τις παραστάσεις που έκανα. Απλώς έξυσα της επιφάνεια της σκέψης τους και είδαν τον ορίζοντα που νόμιζαν γκρίζο, με άλλα χρώματα».
Ο ίδιος αισθάνεται περήφανος που κατάφερε πράγματα ως πολιτικός. «Αισθάνομαι περήφανος που κάνω ότι μου αναλογεί. Που συμμετείχα στην αλλαγή του απαξιωμένου συστήματος στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, άνοιξα το Μουσείο της Θάσου, πίεσα για την επίτευξη του αφορολόγητου των χορηγών πολιτιστικού έργου». Ο Γιάννης Βούρος παραδέχεται πως ο λόγος που φέτος δουλεύει στο θέατρο είναι για να ξεπεράσει την κρίση. «Θα έλεγα πως ο λόγος που φέτος δουλεύω στο θέατρο είναι για να ξεπεράσω την κρίση. Ο μισθός του βουλευτή δεν φτάνει να καλύψει λειτουργικά έξοδα σπιτιού, πολιτικού γραφείου, στεγαστικού δανείου και του μεταπτυχιακού του γιου μου. Κι έπειτα δεν μπορώ να αυτοκαταργηθώ ως καλλιτέχνης». Το μέλλον του το φαντάζει ως πολιτικός αφού όπως ο ίδιος δηλώνει η καριέρα στην Ελλάδα έχει ταβάνι. «Η καριέρα στην Ελλάδα έχει ταβάνι. Στην πολιτική, όμως, η πρόκληση και το ρίσκο είναι μεγαλύτερα και σημαντικότερα. Ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει».
Πηγή: Real

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved