Eλένη Γερασιμίδου: «Η λέξη συμβιβασμός δεν υπάρχει στο εργασιακό μου λεξιλόγιο»
Showbiz

Eλένη Γερασιμίδου: «Η λέξη συμβιβασμός δεν υπάρχει στο εργασιακό μου λεξιλόγιο»

Η Ελένη Γερασιμίδου μετράει πολλά χρόνια πορείας στην υποκριτική και εξομολογήθηκε αν έχει κάνει συμβιβασμούς στη δουλειά της.

Η αγαπημένη ηθοποιός μίλησε επίσης για το θέατρο «Από κοινού» το οποίο δημιούργησε μαζί με τον σύζυγό της Αντώνη Ξένο και αποκάλυψε αν θα τη δούμε να κάνει γκεστ εμφανίσεις στην κωμική σειρά του Alpha «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα».

Διεκδικούσατε αυτό που αξίζατε ή συμβιβαζόσασταν με κάποιον τρόπο στην εκάστοτε πρόταση ώστε να μην έχετε απωθημένα;

«Η λέξη συμβιβασμός δεν υπάρχει στο εργασιακό μου λεξιλόγιο σε ό,τι αφορά τις διεκδικήσεις μου τις συλλογικές. Ως προς την ποιότητα των επιλογών μου, δεν χαρακτηρίζεται παρά μόνο από την εμμονή μου σε ερμηνευτικούς δρόμους που δεν συντελούν στον εκμαυλισμό της αισθητικής του λαού».

Κάνοντας έναν απολογισμό για τη μακροχρόνια πορεία σας, τι πρόσημο θα είχε;

«Αν όλα πάνε καλά -γεροί να είμαστε- έχω ακόμα καιρό για απολογισμούς, αλλά, αν επιμένετε, το πρόσημο είναι χαρά, επειδή αξιώνομαι να κάνω τη δουλειά που αγαπώ».

Με τον σύζυγο σας Αντώνη Ξένο και την κόρη σας, Αγγελική, έχετε ιδρύσει τη δική σας καλλιτεχνική στέγη, το θέατρο «Από κοινού», για να παρουσιάζετε τις προτάσεις σας. Από αυτή την επένδυση είστε ικανοποιημένοι;

«Ο απολογισμός έπειτα από τρία χρόνια σπουδαίας και επίπονης δουλειάς είναι θετικός και ελπιδοφόρος. Το θέατρο «Από κοινού» είναι έργο ζωής για μας και όσοι έχουν κατανοήσει τους στόχους μας αποτελούν ήδη το δικό μας κοινό. Ένα κοινό που σκέφτεται και δεν αποτελεί εκμεταλλεύσιμη πελατεία».

Αν γυρίζατε τον χρόνο πίσω, θα ξανακάνατε την επένδυση ή, ενδεχομένως, να κάνατε πίσω;

«Η επένδυση δεν είναι οικονομική και επομένως σύμφωνη με τους νόμους της αγοράς. Είναι επένδυση ονείρων θεατρικών και τρόπου λειτουργίας ενός χώρου για πολλαπλές καλλιτεχνικές εκφράσεις».

Ποια είναι τα επόμενα θεατρικά σας σχέδια;

«Από τις αρχές Οκτωβρίου θα επαναληφθεί ο μονόλογος «Το Ανάκτορο στην Άνω Τούμπα» του Παναγιώτη Μέντη σε σκηνοθεσία Αγγελικής Ξένου, κάθε Παρασκευή και Σάββατο, στο οποίο θα πρωταγωνιστήσω.

Τα Δευτερότριτα με ιδιαίτερη χαρά θα παρουσιάσουμε το έργο του Χάρη Γατζούδη «Ας κάνουμε απόψε ένα παιδί», μια ερωτική κωμωδία με ανατρεπτικό τέλος, σε σκηνοθεσία Μάνου Τσότρα. Τα Χριστούγεννα θα κάνουμε το έργο του Ιονέσκο «Οι καρέκλες» σε σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη.

Η παράσταση «Το Ανάκτορο» θα παρουσιαστεί -κατόπιν προσκλήσεων- στη Θεσσαλονίκη, στο Θέατρο Αυλαία και στο ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας.

Από την προηγούμενη τηλεοπτική σεζόν τα κανάλια επενδύουν περισσότερο στην ελληνική μυθοπλασία. Έχετε παρατηρήσει κάποια βελτίωση στο επίπεδο;

«Βεβαίως και υπάρχει σημαντική βελτίωση με σειρές όπως το «Μην ψαρώνεις», το «Σόι σου», το «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» κ.ά.».

Θα συνεχίσουμε να σας βλέπουμε με γκεστ εμφανίσεις στην κωμική σειρά του Αlpha «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα»;

«Εξ όσων γνωρίζω, είναι πολύ πιθανόν να ξαναβρεθώ με τον αγαπημένο μου υιό, τον οποίο υποδύεται ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, και όλους τους εργαζόμενους στην παραγωγή».

Τι να περιμένουμε να δούμε στα νέα επεισόδια;

«Άγνωστον. Εξάλλου οι εκπλήξεις είναι ενδιαφέρουσες πάντα σε μια κωμική σειρά», δήλωσε στο my tv.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved