Αλεξάνδρα Γκράβας: «Το τραγούδι μου έδινε ευτυχία από μικρή» (pics)
Showbiz

Αλεξάνδρα Γκράβας: «Το τραγούδι μου έδινε ευτυχία από μικρή» (pics)

Η διεθνούς φήμης μέτζο σοπράνο Αλεξάνδρα Γκράβας επιστρέφει στην Ελλάδα και μιλά για τη συναυλία που θα δώσει την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου στη Ρωμαϊκή Αγορά, με λατρεμένα τραγούδια από όλο τον κόσμο. 

Η Ελληνίδα με τη μαγική φωνή, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Φρανκφούρτη, μιλάει με αφορμή αυτή της την εμφάνιση στην Ρωμαϊκή Αγορά την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου

«Για δεύτερη φορά θα έχω τη χαρά και την τιμή να μοιραστώ μαζί με τους μουσικούς συνεργάτες και θεατές τα τραγούδια του καινούργιου μου CD «Songbook 2 #discoveries» στον μαγικό και μοναδικό χώρο της Ρωμαϊκής Αγοράς Αθηνών. Ενας χώρος που και οι πέτρες σου μιλούν. Η εμπειρία της συναυλίας του 2017 μου έχει μείνει αξέχαστη. Στις 12 Σεπτεμβρίου θα συνεχίσουμε από εκεί που το αφήσαμε. Το τραγούδι για εμένα είναι η επικοινωνία σε άλλο επίπεδο που δεν σου δίνει ο απλός λόγος. Κάθε μου συναυλία είναι και μια καινούργια πρόκληση. Τα προγράμματα μου αλλάζουν, αναλόγως σε ποια χώρα και ποιο θέατρο θα πάω, είμαι συνεχώς σε μια μουσική αναζήτηση», δήλωσε στη Real με ενθουσιασμό η Αλεξάνδρα Γκράβας η οποία θα ερμηνεύσει μια ανθολογία τραγουδιών από διάφορες χώρες σήμα-κατατεθέν της εθνικής μουσικής κουλτούρας τους αλλά και αγαπημένα ελληνικά τραγούδια, που πάντα συμπεριλαμβάνει στο πρόγραμμα της.

alexandragravas_55827198_649833765470857_8309774859736806679_n.jpg
Η Αλεξάνδρα Γκράβας μιλάει για την εμφάνισή της στην Ρωμαϊκή Αγορά.

Μαζί της θα τραγουδήσει η καλή της φίλη σοπράνο Λιου Τάο από την Κίνα.

«Τα παιδικά μου χρόνια ήταν γεμάτα παιχνίδι. Θυμάμαι πως ήμουν μονίμως έξω στον δρόμο με το ποδήλατο και έπαιζα με τα φιλαράκια μου. Ημασταν μια πολυεθνική ομάδα παιδιών, πολύ αγαπημένα και βοηθούσαμε το ένα το άλλο. Μετά από χρόνια, που επισκέφτηκα την παλιά μου γειτονιά, έμαθα πως κάποιοι γονείς των Γερμανών μου φίλων δεν τους άφηναν να κάνουν παρέα μαζί μου, λόγω της εθνικότητας μου. Αστείο έτσι; Υπήρχαν και αυτά. Ευτυχώς που τα παιδιά πάντα θα παίζουν, χωρίς να τα νοιάζει από πού είναι οι γονείς σου και τι χρώμα έχουν τα μάτια σου».

Στο τραγούδι βρήκε καταφύγιο όταν σε μικρή ηλικία έχασε τον πατέρα της.

«Ηταν δύσκολο πολύ! Προπαντός όταν σου λείπουν και πολλά. Ευτυχώς είχα το τραγούδι και τραγουδούσα με τις ώρες όπου και να ήμουν, και ξεχνιόμουν. Το τραγούδι μου έδινε ευτυχία από μικρή. Για τους φίλους μου ήμουν κάτι σαν ραδιόφωνο. Μου έλεγαν έναν τίτλο και τους το τραγουδούσα και βέβαια χωρίς να ξέρω τις διάφορες γλώσσες. Η μουσική, το παιχνίδι, τα όνειρα μου και μια δυναμική μητέρα ήταν το καταφύγιο μου. Πέρασα από πολλά στάδια και δυσκολίες μέχρι να μπορέσω να κάνω το όνειρο μου πραγματικότητα. Ολοι μας έχουμε τον δρόμο μας. Επιλογή μας είναι να τον προχωρήσουμε, με όποια τρελά εμπόδια και να εμφανιστούν, ή να πάρουμε έναν άλλον δρόμο, με άλλον προορισμό. Στην πιο τραγική μου στιγμή, που έπρεπε να κάνω αφωνία στα 18 μου για έναν χρόνο, ήξερα βαθιά μέσα μου πως θα το κάνω και θα ξαναποκτήσω τη φωνή μου».

Η καταξιωμένη ερμηνεύτρια δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί σε έναν σταθμό της καριέρας της τη συνεργασία της με τον Μίκη Θεοδωράκη: «Ηταν ένα όνειρο ζωής από τα παιδικά μου χρόνια στη Γερμανία. Εκεί μεγάλωσα με τα τραγούδια του, όπως και πολλοί άλλοι. Το τραγούδι "Στο περιγιάλι" ήταν η αρχή και η αφορμή του μεγάλου μου θαυμασμού για τη μουσική του και έτσι άρχισε η μεγάλη μου αγάπη για την ελληνική γλώσσα και τη μουσική. Στην αρχή της καριέρας μου στάθηκα τυχερή και ηχογράφησα το συμφωνικό του τραγούδι "Raven" με τον ίδιο να διευθύνει. Μετά ακολούθησαν διάφορες συναυλίες μαζί του στη Γερμανία, όπως και πρεμιέρες έργων στο Λονδίνο».

Ως πολίτης του κόσμου, η διεθνούς φήμης μέτζο σοπράνο έχει δεχτεί την αγάπη του κόσμου για τη χώρα μας. «Υπάρχουν πολλοί φιλέλληνες που πραγματικά μας αγαπούν και μας υποστηρίζουν. Γνώστες της κουλτούρας της μουσικής και της γλώσσας μας. Είναι πολύ συγκινητικό μετά από μια συναυλία στο Μεξικό, στη Χιλή ή στη Μαλαισία, να έρχονται και να σου απαγγέλλουν Ομηρο στα αρχαία ελληνικά».

Τα μάτια της φωτίζονται όταν μιλά για την οικογένεια της: «Οταν έχεις τη σωστή οικογένεια, όλα γίνονται. Εχω έναν άντρα που με υποστηρίζει 100% σε ό,τι κάνω. Χωρίς εκείνον δεν θα μπορούσα να κουνηθώ και να συνεχίσω το τραγούδι μου. Μετά τη γέννηση του παιδιού μου δεν σκέφτηκε ούτε μια φορά πως θα υπήρχε περίπτωση να σταματούσα το τραγούδι - εγώ σας πω ότι το είχα σκεφτεί σοβαρά. Αντίθετο με ενθάρρυνε και με έσπρωχνε να ξαναγυρίσω λέγοντας μου «έχεις ακόμη πολλά να πεις». Οσο για τα επόμενα επαγγελματικά της βήματα η Αλεξάνδρα Γκράβας αποκαλύπτει.

«Άρχισα τις ηχογραφήσεις για το επόμενο μου «Songbook» συνεργάτες από την Ελλάδα και τη Γερμανία και τη Ρωσία. Ελπίζουμε να το παρουσιάσουμε στο ελληνικό κοινό το καλοκαίρι του 2020. Από τον Οκτώβριο θα συνεχίσω συναυλίες μου στο Μεξικό, στον Παναμά, στην Ιταλία και στη Γερμανία. Παράλληλα ετοιμάζω μια πολύ ενδιαφέρουσα συμμετοχή σε μιούζικαλ στο Λονδίνο. Θα είναι η πρώτη μου φορά σε αυτό το είδος».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved