Γιώργος Χρυσοστόμου: Δεν φαντάζεστε τι τον τσακώνει ο κόσμος να κάνει μέσα στο μετρό
Showbiz

Γιώργος Χρυσοστόμου: Δεν φαντάζεστε τι τον τσακώνει ο κόσμος να κάνει μέσα στο μετρό

Κι όμως ο Γιώργος Χρυσοστόμου μας... κούφανε!

Ο φοράει τα ρούχα του βάσει χρώματος, καθαρίζει το σπίτι του τρεις φορές την ημέρα αλλά προσπαθεί να αφήσει στην άκρη τους ψυχαναγκασμούς του. Ο ηθοποιός μίλησε, ακόμη, για τις καθημερινές ρουτίνες και αποκαλύπτει όσα δεν ξέρουμε για εκείνον.

Τώρα έχεις κάποιον ψυχαναγκασμό;

«Τώρα προσπαθώ να τους αφήσω λίγο στην άκρη γιατί χρειάζομαι ενέργεια για την παράσταση. Βεβαίως, θα περάσω μια σκούπα το σπιτάκι κάθε πρωί πριν φύγω, έτσι; Βασικά αποκλείεται να φύγω και να μην έχουν γίνει κάποιες πρωινές δουλειές, όπως να στρώσω το κρεβάτι, να σκουπιστεί ο νεροχύτης από δροσοσταλιές και οπωσδήποτε να έχω μαγειρέψει. Υπάρχει και η λογική «Φίλε, χαλάρωσε, δεν θα καταστραφεί ο κόσμος αν εσύ δεν στρώσεις το κρεβάτι σου», αλλά έχω στη ζωή μου αυτή τη στρατιωτική πειθαρχία. Επειδή έχω πάει στρατό -και είμαι από τους λίγους ηθοποιούς που έχουν πάει-, το «σηκώνομαι, φροντίζω τον εαυτό μου, κάνω αυτές τις δουλειές» σε βάζει σε μια ρουτίνα ασφάλειας».

Άλλες τέτοιες καθημερινές ρουτίνες;

«Μου αρέσει για παράδειγμα, να κάνω τουλάχιστον δύο ντους την ημέρα αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι θεωρούν την προσωπική υγιεινή ψυχαναγκασμό. Κάποιος άλλος μπορεί να νιώθει ελεύθερος μέσα στο χάος, εγώ νιώθω ελεύθερος μέσα σε πλαίσια. Άλλος δεν πάει γυμναστήριο για δυο μέρες και νομίζει ότι έχει καταστραφεί όλο το πρόγραμμα του.

Ε, το ίδιο παθαίνω κι εγώ με το στρώσιμο του κρεβατιού. Αυτός μπορεί να το 'χει λύσει το θέμα του κρεβατιού με μια καθαρίστρια, τη μητέρα του ή τη σύζυγο του. Εμένα μου αρέσει να το κάνω μόνος μου. Και, βεβαίως, το πλασάρω ως γοητεία. Αν ανοίξεις, για παράδειγμα, την ντουλάπα μου θα πεις «ουάου»! Είναι τα πάντα βάσει χρώματος. Και υπάρχει και πρακτική λύση σ' αυτό: Φοράω επί δυο εβδομάδες μόνο μαύρα ρούχα, για να μπει στο τέλος ένα πλυντήριο με μαύρα. Τις επόμενες δύο εβδομάδες μόνο άσπρα. Έτσι, εξοικονομώ πλυντήρια, το οποίο σε τελική ανάλυση μου σώζει λεφτά».

Γιώργος Χρυσοστόμου

Μη μου πεις ότι έχεις αναλάβει και διαχειριστής της πολυκατοικίας;

«Όχι! Αυτό δεν θα το άντεχα! Και ούτε προσπαθώ να οργανώσω το χάος που έχει ο καθένας στο δικό του σπίτι. Μου λένε οι ένοικοι «Γιώργο, έλα και από εδώ» τους λέω «Όχι! Αμα θες, μάθε το μόνος σου! Εγώ να 'ρθω να στο φτιάξω το σπίτι αλλά σε δυο μέρες θα το 'χεις ξανακάνει ίδιο». Αυτό λοιπόν που κάποιοι ονομάζουν «ψυχαναγκασμό» ή «τρέλα» εγώ πλέον, υποστηρίζοντας τον εαυτό μου, το λέω «πειθαρχία».

Τι άλλο δεν ξέρουμε για σένα;

«Ότι τα τελευταία δύο χρόνια περπατάω. Πούλησα τη μηχανή και πλέον, από άποψη, δεν έχω κανένα μεταφορικό. Κινούμαι με το μετρό, όπου παρατηρώ καθημερινά πόσος κόσμος ακούει μουσική έχοντας κλειστά τα αυτιά του, όπως κι εγώ».

Ναι, μου είχαν πει πως σε είχαν δει μια μέρα στο μετρά με κάτι τεράστια ακουστικά.

«Ναι, φοράω κάτι τεράστια μπλε ακουστικά. Έχει πλάκα γιατί καμιά φορά με τσακώνει ο κόσμος να κάνω πρόβα για την παράσταση μέσα στο μετρό. Έχω στην playlist τα τραγούδια του Μute, τα οποία δεν θα βρεις σε κανένα Shazam, όσο και αν ψάξεις. Πάντως, παρατηρώ γενικά τι κάνουν οι άνθρωποι στη σύγχρονη Ελλάδα για να μην κοιτάξουν την πραγματικότητα.

Αν δεν πάνε σε ακραίες καταστάσεις -βλέπε ποτά, ναρκωτικά-, θα βάλουν μουσική για να μην ακούν τους δίπλα. Θα βάλουν γυαλιά ηλίου για να μην τους βλέπουν ή θα σκύψουν πάνω από ένα βιντεάκι στο κινητό. Μόνο ένας στους εκατό θα διαβάσει κάποιο βιβλίο στο μετρό και πέντε στους εκατό θα είναι με το κεφάλι όρθιο. Οι υπόλοιποι 95 θα είναι σκυμμένοι σε κάποιο application», είπε στο people.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved