Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο! Έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Σπανός (photos)
Showbiz

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο! Έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Σπανός (photos)

Φτωχότερο είναι πλέον το ελληνικό πεντάγραμμο μετά τον χαμό του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Γιάννη Σπανού. 

Η είδηση του ξαφνικού θανάτου του έχει πέσει σαν κεραυνός εν αιθρία καθώς δεν υπάρχει Έλληνας που να μην έχει σιγοτραγουδήσει έστω και ένα τραγούδι του.

Την είδηση έκανε γνωστή η τραγουδίστρια Πένυ Ξενάκη με ένα ιδιαίτερα συγκινητικό μήνυμά της στο facebook.

"Μόλις το έμαθα και θέλω να πεθάνω... Ο Γιάννης Σπανός δεν μένει πια εδώ..." έγραψε η τραγουδίστρια η οποία συνέδεσε το ξεκίνημα της καριέρας της με τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη.

Ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών είχε συνεργαστεί με όλους τους κορυφαίους ερμηνευτές του ελαφρολαϊκού τραγουδιού και φυσικά είχε την εκτίμηση όλων των συναδέλφων του.

Τι να θυμηθεί κανείς από τα υπέροχα τραγούδια που είχε γράψει ο μουσικοσυνθέτης... "Σαν με κοιτάς", "Οδός Αριστοτέλους", "Σπασμένο καράβι", "Μια φορά θυμάμαι", "Μαρκίζα", "Είπα να φύγω", "Βροχή και σήμερα", "Θα με θυμηθείς", "Στην αλάνα", "Μια Κυριακή" κ.ά.

Ο Γιάννης Σπανός, ο οποίος υπήρξε πάντα χαμηλών τόνων άνθρωπος, είχε γεννηθεί και μεγαλώσει στο Κιάτο Κορινθίας και από τότε που θυμόταν τον εαυτό του, ασχολούνταν με τη μουσική.

Ξεκίνησε τη δισκογραφία με το τραγούδι "Μια Αγάπη για το Καλοκαίρι" και υπήρξε ο κύριος εκπρόσωπος του Νέου Κύματος στο ελληνικό πεντάγραμμο.

Στην αρχή της καριέρας του συνεργάστηκε με διάσημους Γάλλους μουσικούς και ηθοποιούς ενώ έχει μελοποιήσει στίχους των Λευτέρη Παπαδόπουλου, Γιώργου Παπαστεφάνου, αλλά και ποιήματα των Βασίλη Ρώτα, Γεωργίου Βιζυηνού, Μυρτιώτισσας, Νίκου Καββαδδία, Μίλτου Σαχτούρη κ.ά.

Η Καίτη Χωματά, ο Μιχάλης Βιολάρης, ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, Σταμάτης Κόκοτας, Βίκυ Μοσχολιού, η Αφροδίτη Μάνου, η Δήμητρα Γαλάνη, η Τάνια Τσανακλίδου, ο Γιάννης Πάριος, η Χάρις Αλεξίου, ο Γιάννης Καλατζής, η Αρλέτα, ο Κώστας Καράλης, η Αλέκα Κανελλίδου, ο Μανώλης Μητσιάς, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, ο Γιάννης Πουλόπουλος, η Ελένη Δήμου, η Χριστίνα Μαραγκόζη, ο Δημήτρης Μητροπάνος και η Ελένη Δήμου είναι μόνο μερικοί από τους καλλιτέχνες που συνεργάστηκαν μαζί του και έκαναν τεράστιες επιτυχίες με τα τραγούδια του.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved