Θυμάστε τον Ιωακείμ Φωκά; Δε φαντάζεστε που ζει πλέον μόνιμα (photos)
Showbiz

Θυμάστε τον Ιωακείμ Φωκά; Δε φαντάζεστε που ζει πλέον μόνιμα (photos)

Ο Ιωακείμ Φωκάς σε πρόσφατη συνέντευξή του αναφέρει τι ήταν αυτό που τον οδήγησε να τα εγκαταλείψει όλα και να φύγει στο εξωτερικό

Τον Ιωακείμ Φωκά τον γνωρίσαμε το 2010 με το τραγούδι «Τέλεια», σε μουσική και στίχους του Φοίβου. Αγαπήθηκε πολύ και συνεργάστηκε με τα μεγαλύτερα ονόματα σε μεγάλες πίστες. Το πρωί όμως κρατούσε το νυστέρι του χειρουργού. Αποκάλυψε, λοιπόν, γιατί έφυγε και πού μένει, ενώ ακόμη εξομολογήθηκε αν δυσκολεύτηκε να συνδυάσει ιατρική και τραγούδι και πώς είναι ο ρόλος του μπαμπά.

Ξέρουμε ότι τα τελευταία χρόνια ζεις στην Σουηδία. Τι σε έκανε να εγκαταλείψεις την Ελλάδα;

«Όπως ίσως γνωρίζεις, έφυγα για την Σουηδία στο πικ της καλλιτεχνικής μου καριέρας και έχοντας ήδη στα πόδια μου αρκετές και καλές προτάσεις... όμως ποτέ για μένα δεν ήταν αυτό το παν! Ήθελα να κάνω το βήμα παραπάνω σαν γιατρός, συγκεκριμένα στη Σουηδία, σε μια χώρα που σέβεται τον άνθρωπο και σου δίνει απεριόριστες δυνατότητες για εξέλιξη.

Προφανώς και για το δικό της συμφέρον, συν τοις άλλοις είναι ίσως απ' τις καλύτερες χώρες να μεγαλώσει κάποιος παιδί, χωρίς όμως να θέλω να εκθειάσω την ζωή εκεί! Πολλοί νομίζουν ότι έφυγα λόγω κρίσης που όμως πραγματικά δεν ισχύει. Όχι τουλάχιστον σε ό,τι αφορά εμένα και την οικογένεια μου. Πληγωνόμουν όμως μέρα με την μέρα δουλεύοντας σε δημόσιο νοσοκομείο, με τρομερές ελλείψεις σε εξοπλισμό και υλικά, έκπτωση της ποιότητας των υλικών κ.λπ. επειδή κάποιοι αποφάσισαν να κερδίσουν από αυτό, βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών».

Ο Ιωακείμ σήμερα!

Τι ήταν αυτό που σε έκανε να διακόψεις την συνεργασία σου με τον Φοίβο; Οι σχέσεις σας παραμένουν καλές;

«Με τον Φοίβο διακόψαμε εκ των πραγμάτων όταν έφυγα για Σουηδία αλλά πάντα παραμένουμε φίλοι και διατηρούμε ακόμη επικοινωνία! Δεν θα μπορούσε άλλωστε να είναι αλλιώς! Ο Φοίβος ήταν αυτός που με έκανε γνωστό στο ευρύ κοινό και του έχω τεράστια εκτίμηση!

Δυσκολεύτηκες να συνδυάσεις την ιατρική με το τραγούδι;

«Θεωρώ ότι ίσως η βραδινή δουλειά έκανε αρχικά κακό στην πρωινή και είναι λογικό! Πώς μπορεί κανείς να εμπιστευτεί κάποιον χειρουργό που ίσως είναι άυπνος και δούλευε όλο το βράδυ; Η αλήθεια όμως είναι ότι ποτέ δεν χειρούργησα μετά από ξενύχτι, εκτός της εποχής που έκανα τις εφημερίες, αλλά ακόμη και τότε, όταν ξέρεις ότι ο άλλος έχει αφεθεί στα χέρια σου, δουλεύεις στα κόκκινα. Απορώ κι εγώ καμιά φορά με την προσαρμοστικότητα αλλά και την αστείρευτη δύναμη που μπορεί να έχει ο άνθρωπος υπό συνθήκες. Όπως και να χει, δεν υπήρξε ποτέ πρόβλημα με τους ασθενείς μου, ήταν όλοι ευχαριστημένοι και μαζί με αυτούς κι εγώ!

Μίλησε μας για τη γυναίκα της ζωής σου και την μητέρα των παιδιών σου.

«Η γυναίκα που επέλεξα να παντρευτώ, να φτιάξω οικογένεια και να περάσω το υπόλοιπο της ζωής μου είναι το άλλο μου μισό. Είναι μια γυναίκα που με στηρίζει από την πρώτη στιγμή, που παράτησε τα πάντα για να με ακολουθήσει στη Σουηδία... και υπέροχη μαμά εκτός των άλλων. Πιστεύω πως για να κρατήσει ένας γάμος πρέπει να υπάρχει η εμπιστοσύνη και ο αλληλοσεβασμός. Να καταφέρεις να νιώθεις το ίδιο όπως και προ γάμου για την σύντροφο σου! Επίσης, άποψη μου είναι πως ο γάμος για να κρατήσει πρέπει να είναι ευλογημένος από τον Θεό».

Πώς είναι να είσαι μπαμπάς; Ο ρόλος αυτός στην ζωή σου πώς είναι;

«Το να είσαι μπαμπάς είναι κάτι το μοναδικό, κάτι που μόνο αν είσαι γονιός μπορείς να νιώσεις. Ο γιος μου είναι όλη μου η ζωή! Είναι το καλύτερο φάρμακο για την κούραση. Το βλέπεις άλλωστε, φωτίζει το πρόσωπο μου μόνο που μιλάω για αυτόν», είπε στο Χάι.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved