Ο Γ. Καπουτζίδης στο gossip-tv: Ο λόγος που δεν είναι στο Voice,το κενό του Μαραβέγια κι η τηλεόραση
Showbiz

Ο Γ. Καπουτζίδης στο gossip-tv: Ο λόγος που δεν είναι στο Voice,το κενό του Μαραβέγια κι η τηλεόραση

O Γιώργος Καπουτζίδης φέτος απέχει από την τηλεόραση και δεν βρίσκεται στο τιμόνι της παρουσίασης του «The Voice».

Η αλήθεια είναι ότι παρακολουθώντας την πρεμιέρα του talent show ο Γιώργος μας έλειπε, αφού τον είχαμε συνδυάσει με αυτό και θέλεις δε θέλεις ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας του show οφείλεται σε εκείνον. Το χιούμορ, η εύστοχη ατάκα και σαφώς τα ξεκαρδιστικά τρολαρίσματα στους coaches μας χάριζαν μοναδικές στιγμές γέλιου.

Ο Γιώργος Καπουτζίδης είναι ένας άνθρωπος με θετική αύρα, κάτι που αμέσως αντιλαμβάνεσαι όταν συνομιλείς μαζί του, και απαντά σε όλα με ειλικρίνεια και χαμογελαστός. Πολύ σημαντικό αυτό.

Μίλησε, λοιπόν, στο gossip-tv και αποκάλυψε τον λόγο για τον οποίο απέχει από την τηλεόραση, αλλά και τι είναι αυτό που τον ενοχλεί στην ελληνική tv και έχει επιλέξει να μείνει μακριά από αυτήν προς το παρόν.

«Δεν μου λείπει να δω τον εαυτό μου στην τηλεόραση»

-Έγινε η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης «Όποιος θέλει να χωρίσει να σηκώσει το χέρι του», της οποίας υπογράφεις τα κείμενα και έχεις αναλάβει τη σκηνοθεσία. Θέλω, λοιπόν, να μου πεις πώς αισθάνεσαι;

Είμαι πολύ χαρούμενος και πολύ ευγνώμων για το κοινό που μας τίμησε. Αυτό γιατί νιώθω ότι ήρθαν συνάδελφοι και φίλοι με εξαιρετικά θετική διάθεση, κι αυτό μας ανέβασε πολύ από το πρώτο λεπτό. Μια επίσημη μπορεί να είναι μια δύσκολη παράσταση, αλλά το κοινό από κάτω την έκανε εύκολη και μια από τις ωραιότερες.

-Αισθάνθηκες ότι σου έλειπε η θεατρική πινελιά στη ζωή σου;

Δεν ξέρω αν μου έλειπε. Θα ήταν ψέματα να πω ότι μου έλειπε, γιατί περνούσα καλά με αυτό που έκανα. Όμως τώρα, αυτό το οποίο είναι σίγουρο είναι το απολαμβάνω αυτό που συμβαίνει φέτος και θα ήθελα να συνεχιστεί. Θέλω να αφοσιωθώ πλέον σε αυτό. Ίσως να χόρτασα λόγο την τηλεόραση και την παρουσίαση, οπότε τώρα θέλω να ασχοληθώ με την συγγραφή. Μου αρέσει πολύ σαν ιδέα να αφιερώσω τα επόμενα χρόνια εδώ!

-Πώς αποφάσισες να κάνεις θέατρο;

Ήταν πολύ ξαφνική απόφαση. Είχα ένα τηλεφώνημα από τον Πάνο Κατσαρίδη –έναν από τους παραγωγούς των Θεατρικών Σκηνών- ο οποίος με ρώτησε αν σκεφτόμουν να κάνω κάτι και μου πρότεινε το θέατρο ΗΒΗ. Του είπα «Πάνο δεν το σκέφτομαι». Τότε δεν είχα αποφασίσει καθόλου τι θα κάνω, γιατί νομίζω ήταν και η περίοδος που έκανα το «The Voice» ούτως ή άλλως, οπότε ήμουν συγκεντρωμένος εκεί. Μετά από λίγες μέρες, όμως, ξύπνησα με τη σκέψη να φτιάξω ένα νέο σπίτι και οραματίστηκα ότι θα είναι ωραία να είμαι εκεί, είναι ωραίο το θέατρο ΗΒΗ, έχω παίξει εκεί στο «Φωνάζει ο κλέφτης». Επίσης, μου αρέσει αυτή η γειτονιά και κάπως έτσι άρχισα να μη σκέφτομαι τίποτα άλλο μέσα στη μέρα παρά μόνο αυτό και άρχισα να γράφω.

-Στο θεατρικό αυτό έργο βλέπουμε και την επιστροφή της Κατιάνας Μπαλανίκα, με την οποία έχετε ξανασυνεργαστεί στις «Σαββατογεννημένες». Πώς νιώθεις;

Το θεωρώ πολύ συγκινητικό! Νιώθω ότι είχαμε ανοίξει έναν κύκλο στην τηλεόραση και ανοίγουμε έναν ακόμη κύκλο στο θέατρο. Χαίρομαι πάρα πολύ που είπε αβίαστα το «ναι», μόνο διαβάζοντας το έργο, κι επίσης είμαι πολύ χαρούμενος για όλο αυτό που έχει φέρει στην παράσταση. Είναι μια σπάνια προσωπικότητα η Κατιάνα. Ένας σπάνιος άνθρωπος κι έμαθα πολλά από αυτήν. Οι ηθοποιοί της παράστασης μαθαίνουν επίσης πολλά από εκείνη και την αγαπούν πολύ και αυτό είναι κάτι που έχει λειτουργήσει πολύ υπέρ της δουλειάς μας. Η Κατιάνα δεν είχε σκοπό να κάνει θέατρο και την ξεβολέψαμε λίγο. Είπε το «ναι» για εμάς και χαίρομαι που το απολαμβάνει κι αυτή πάρα πολύ.

-Τι διαφορά έχει η γενιά των ηθοποιών στους οποίους ανήκει η Κατιάνα Μπαλανίκα με τη γενιά των νεότερων ηθοποιών;

Ταλαντούχοι ηθοποιοί υπάρχουν σε όλες τις γενιές. Δεν μπορώ να εντοπίσω κάποια συγκεκριμένη διαφορά. Ξέρω, όμως, ότι σίγουρα υπάρχει ταλέντο σε όλες τις γενιές και θα συνεχίσει να υπάρχει. Οι ηθοποιοί είναι άνθρωποι που έχουν μεράκι, φαντασία και την ανάγκη να εκφραστούν και να προσφέρουν. Οπότε είναι περισσότερες οι ομοιότητες και λιγότερες οι διαφορές.

Πες μου έναν καλό λόγο για να έρθει ο κόσμος να δει την παράσταση;

Θα περάσει πολύ ωραία! Θα διασκεδάσει, θα γελάσει, θα δει κάτι που τον αφορά πολύ και θα δει τον εαυτό του στη σκηνή. Θα έχει μια πολύ ωραία βραδιά συνολικά και μετά θα βγει με τους φίλους του και θα έχουν κάτι να συζητήσουν. Η παράστασή μας μπορεί να σου φτιάξει τη βραδιά.

Στη σκηνή με την Κατιάνα Μπαλανίκα στο θέατρο ΗΒΗ.

-Παρουσιάζεις, παίζεις, σκηνοθετείς, γράφεις. Ποιος είσαι τέλος πάντων;

Νομίζω πως είμαι ένας άνθρωπος, ο οποίος ακολουθώ την καρδιά μου και αυτό θα προσπαθήσω να κάνω από εδώ και πέρα πολύ πιο πιστά και χωρίς να φοβάμαι. Γιατί έχω την αίσθηση ότι πέρασα κάποια χρόνια που κινήθηκα πιο εκ του ασφαλούς και που ίσως βολεύτηκα λίγο και σε πράγματα όπου έλεγα «καλά τα κάνω εδώ». Μου αρέσει να ξαναρισκάρω. Μου αρέσει να ξανακάνω όνειρα και να βάζω καινούργιους στόχους. Νομίζω, λοιπόν, πως είμαι ένας άνθρωπος που του αρέσει να ονειρεύεται και να κάνει πραγματικότητα τα όνειρά του.

-Η τηλεόραση έχει κλείσει προς το παρόν ως κεφάλαιο ή απλώς έχει μπει μια άνω τελεία;

Δεν αισθάνομαι ότι έχει κλείσει η τηλεόραση για εμένα σαν δημιουργός. Κι εγώ αυτή τη στιγμή επειδή ξέρω ότι θα ξαναγράψω σύντομα, δεν αποκλείω να είναι και για την τηλεόραση. Όπως δεν αποκλείω ότι θα είναι για το θέατρο ή τον κινηματογράφο. Θέλω σίγουρα να ξαναγράψω μια ιστορία. Σίγουρα, δεν είναι ο στόχος μου η παρουσίαση σε αυτήν τη φάση που βρίσκομαι. Περνάω πολύ ωραία γράφοντας και λέγοντας ιστορίες και θέλω να κάνω focus σε αυτό.

-Επειδή δημιουργείς characters, όταν αποφασίζεις να καθίσεις να γράψεις, έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι πρέπει να γεννήσεις έναν ακόμη χαρακτήρα που θα ξεχωρίσει;

Νομίζω ότι πιο πολύ από τον χαρακτήρα έχω ανάγκη να φτιάξω μια ιστορία που να είναι πιο καινούργια. Όχι τόσο ένας νέος χαρακτήρας να ξεπεράσει τον προηγούμενο. Δεν το βλέπω σαν αγώνα ποιος χαρακτήρας θα είναι πιο αστείος κι αν η «Δήμητρα» για παράδειγμα θα είναι πιο αστεία από την «Ντάλια». Δεν το βλέπω έτσι! Η ιστορία μου, όμως, θέλω να γεννά συναισθήματα κάθε φορά. Αυτό με αγχώνει, αυτό με ανησυχεί κι αυτό που κάνω να ακουμπήσει τις καρδιές των ανθρώπων.

Κεφάλαιο «The Voice
-Το «The Voice» το έχεις παρακολουθήσει φέτος;

Έχω δει λιγάκι ναι κι έχω πάει κι από το γύρισμα. Έχω φίλους εκεί και ανθρώπους με τους οποίους δέθηκα και μου λείπουν.

-Όταν είδες την πρεμιέρα δεν ένιωσες να λείπεις;

Δε μου λείπει να δω τον εαυτό μου στην τηλεόραση. Εξάλλου δεν τον έβλεπα γιατί τις ημέρες που παιζόταν εμείς είχαμε γύρισμα. Την παρέα, όμως, στο καμαρίνι και τις πλάκες τα σκέφτομαι. Από την άλλη όμως είμαι ρεαλιστής και ξέρω πολύ καλά ότι δεν θα μπορούσα να τα καταφέρω. Δε γινόταν εκ των πραγμάτων να είμαι στο «The Voice». Όσο έβλεπα την προετοιμασία και τι απαιτούνταν από μεριάς μου για το θέατρο καταλάβαινα ότι δεν θα το κατάφερνα. Είναι μια πλεονεξία πια να θες να τα κάνεις όλα. Δεν είσαι και κανένας θεός. Είκοσι τέσσερεις ώρες έχει η μέρα.

-Τον Γιώργο Λιανό πώς τον είδες;

Τον Γιώργο τον θαυμάζω πραγματικά! Τον θαύμαζα από το «Ελλάδα έχεις ταλέντο», όταν ήμουν από κάτω ως κριτής και τον παρακολουθούσα να σκαρώνει όλα αυτά τα υπέροχα που σκάρωνε. Χαίρομαι πάρα πολύ που το παρουσιάζει εκείνος. Αν με ρωτάς και για εμένα θα ήταν η πρώτη μου επιλογή. Είναι ένας πολύ καλός παρουσιαστής, ένας πολύ καλός συνεργάτης κι ένας άνθρωπος που δεν θα σε «κρεμάσει» ποτέ! Αυτή η εκπομπή τώρα είναι μια ευκαιρία που του αξίζει για να δείξει και το κάτι παραπάνω. Έδειξε πολλά στο «Ελλάδα έχεις ταλέντο» και θα δείξει ακόμα περισσότερα στο «The Voice». Του αξίζει πολύ!

Χριστίνα Μπόμπα στη θέση της Λάουρα Νάργες πώς σου φάνηκε;

Χαίρομαι πάρα πολύ για τη Χριστίνα. Ξέρω ότι όλο αυτό και δεν ο κυνήγησε και της ήρθε κάπως σαν όμορφο δώρο. Φαίνεται ότι αγαπά αυτό που κάνει κι ασχολείται σοβαρά και θα το φέρει εις πέρας. Μπορεί να είναι η πρώτη της φορά, αλλά είναι πολύ άνετη και επικοινωνιακή. Ξέρω ότι θα δουλέψει και νομίζω ότι η τηλεόραση είναι ένας χώρος που μπορεί να κάνει πολύ ωραία πράγματα. Είμαι χαρούμενος για τους διαδόχους μου!

Ελεονώρα Ζουγανέλη κρατά επάξια την καρέκλα του Κωστή Μαραβέγια;

Νομίζω την κρατά επάξια την καρέκλα του Κωστή. Άμα κερδίσει κιόλας σαν τον Κωστή δεν θα έχω τι να πω! Τη θαυμάζω πολύ και σαν καλλιτέχνιδα. Νομίζω ότι μπήκε αμέσως στο νόημα του «The Voice». Στεναχωριέμαι που δεν παίζω μαζί της. Ήταν μεγάλο το κενό του Κωστή και ήταν δύσκολο να βρεθεί κάποιος να τον αντικαταστήσει!

-Ποιος θα τρολάρει τους coaches στο φινάλε;

Έχω εμπιστοσύνη στον Γιώργο. Και στη Χριστίνα αν της πουν να τρολάρει θα θέλει να το κάνει σαν τρελή. Μην ανησυχείτε, θα το κάνουν τα παιδιά.

-Παρόλο που δουλεύεις στα media και στην τηλεόραση, παρακολουθώντας συνεντεύξεις σου βλέπω ότι δεν σου αρέσει η ποιότητα της ελληνικής τηλεόρασης. Άρα γιατί δουλεύεις στην τηλεόραση;

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μου αρέσουν και άνθρωποι που μου αρέσουν. Υπάρχουν, όμως, και κάποια πράγματα που δεν μου αρέσουν! Δεν μ’ αρέσει η αγένεια, η αδιακρισία, και το αγενές κουτσομπολιό της τηλεόρασης. Με επηρεάζει και με στεναχαρεί το ότι υπάρχει μια άσχημη πλευρά. Νιώθω ότι όταν έβλεπα τηλεόραση σαν παιδί δεν υπήρχε κάτι τέτοιο. Οπότε, με στεναχωρεί το να βλέπω μια άσχημη πλευρά να κυριαρχεί. Προσπαθώ να μένω μακριά από όλα αυτά και μένω. Την αγαπώ πολύ αλλά μπορώ να την αγαπώ κι από μακριά.

-Χρόνο για εσένα έχεις Γιώργο;

Ναι! Κι ένας λόγος που δεν τα στρίμωξα τόσο πολύ ήταν κι αυτός. Έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο ο χρόνος μου. Μου αρέσει να ζω τη ζωή μου, μου αρέσει να απολαμβάνω τις στιγμές μου. Δεν είναι όλη η ζωή δουλειά. Πρέπει να έχεις τον χρόνο σου, γιατί μόνο τότε είσαι ολοκληρωμένος και ευτυχισμένος άνθρωπος. Κι από την άλλη μόνο τότε μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου με όρεξη. Διότι αν δουλεύεις συνέχεια φτάνει η δουλειά να είναι μια φυλακή και δεν το θέλω για εμένα. Θέλω να έχω χρόνο.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved