Θέατρο Αθηνά:«Happy Birthday ΕΛΛΑΣ»: Γιάννης Ζουγανέλης: «Θέλουμε να κά­νουμε τον θεατή να σκε­φτεί»
Showbiz

Θέατρο Αθηνά:«Happy Birthday ΕΛΛΑΣ»: Γιάννης Ζουγανέλης: «Θέλουμε να κά­νουμε τον θεατή να σκε­φτεί»

Ο Γιάννης Ζουγανέλης φέτος πρωταγωνιστεί στην παράσταση της χρονιάς «Happy Birthday ΕΛΛΑΣ» που ανεβαίνει στο θέατρο Αθηνά και μιλάει με πολύ περηφάνια για τη θεατρική αυτή δουλειά που έχει αγκαλιάσει ήδη ο κόσμος. 

Διαβάστε τι είπε ο αγαπημένος καλλιτέχνης για την παράσταση...

Έχει διαδραστικά στοιχεία η παράσταση;

Επιδιώκουμε το «ζωντανό» θέατρο, ένα θέατρο που διαδράται στην καθημερινότητα του, που αλλάζει, εξελίσσεται και στο οποίο ενσωματώνονται οι αντι­δράσεις των θεατών. Στοχεύουμε και στη διάδραση με τους θεατές θέλοντας έτσι να κάνουμε την παράσταση ζωντανή με κάθε έννοια.

Θες να μου το εξηγήσεις λίγο αυτό; Δεν γίνονται ποτέ τα ίδια πράγμα­τα πάνω στη σκηνή. Και αυτό με απόλυτη συνείδηση του τι θέ­λουμε να επικοινωνήσουμε και με πολλή χαρά, αγάπη και πίστη σε αυτό που κά­νουμε. Θέλουμε να κά­νουμε τον θεατή να σκε­φτεί, να κοιτάζει πίσω και να δει πως δυστυχώς τί­ποτα δεν άλλαξε και γίνο­νται τα ίδια λάθη. Αλλά το κάνουμε με πολύ χιούμορ, προσφέροντας γέλιο μέχρι δα­κρύων και πολύ τραγούδι. Πολλά οφείλουμε στα κείμενα, φυσικά, που υπογράφονται με αλφαβητική σειρά από τους εξαίρετους Αντώνη Ανδρικάκη, Μι­χαήλ Ανθη, Νίκο Κεραμίδα, Ντίνο Σπυρόπουλο και ασφαλώς από εμένα. Ένα υπέροχο κείμενο, που είναι το σόλο μου, το έχει γράψει ο υπέροχος Θο­δωρής Αθερίδης. «Κατεβάσαμε» γερή ομάδα, για­τί τέτοια «παιχνίδια» μόνο με ομάδα πρωταθλητών κερδίζονται, Βασίλη!

8522_ERMOLAOS_MATTHEOY_GIORGOS_XATZIS_AVA_GALANOPOYLOY_25102019.jpg
Στιγμιότυπο από την παράσταση

Σε αγκαλιάζει ζεστά ο κόσμος σε κάθε νέα σου κίνηση. Σε αγαπούν πολύ, δεν είναι έτσι;

Έτσι είναι κι αυτή θεωρώ πως είναι η πιο μεγά­λη μου ανταμοιβή στα τόσα χρόνια που υπάρχω στον χώρο. Εκτιμούν το ότι κάνω με λατρεία αυτή τη δουλειά, ότι δεν κάνω ποτέ εκπτώσεις πως δί­νομαι ολόψυχα για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Κάνεις λόγο συχνά για καλούς συμπαίκτες. Γνώρισες και κακούς στη διαδρομή σου;

E, λες να μη γνώρισα τόσα χρόνια (σ.σ. γελά); Επιλέγω να έχω συμπαίκτες γερούς χω­ρίς βεντετισμούς γιατί τους έφαγα με το κου­τάλι-κι ας μη θέλω να σταθώ σε αυτούς. Εχω ζήσει απίστευτη ματαιοδοξία, έπαρση και ηλι­θιότητα γύρω μου. Δυστυχώς συνέβη.

Μα οι άξιοι δεν μπορεί να είναι επηρμένοι...

Εχω δει και άξιους που ήταν και επηρμένοι, και ηλίθια ματαιόδοξοι κ.λπ. Ασ' τα να πάνε...

Πηγή: Real

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved