Μπακοδήμου: «Κουβαλούσα την ενοχή ότι δεν προσέφερα στους γιους μου μια οικογένεια με έναν μπαμπά»
Showbiz

Μπακοδήμου: «Κουβαλούσα την ενοχή ότι δεν προσέφερα στους γιους μου μια οικογένεια με έναν μπαμπά»

Η Μαρία Μπακοδήμου εκτός από πετυχημένη παρουσιάστρια είναι και μαμά.

Η ίδια σε πρόσφατη συνέντευξή της μίλησε για το αν θα προτιμούσε οι γιοι της να σπουδάζουν στην Ελλάδα, πώς λειτουργεί με τις σχέσεις τους, για το αν φοβάται τον χρόνο και για τις συνήθειες που έβαλε στη ζωή της και την ανανέωσαν.

Πρόσφατα μίλησες για τη σχέση με τους γιους σου. Ο Νικήτας σπουδάζει στο εξωτερικό και ο Άρης θα πάρει τον ίδιο δρόμο. Φαντάζομαι ήταν μια οικογενειακή απόφαση. Θα προτιμούσες τα παιδιά να σπουδάσουν στην Ελλάδα;

«Έχουμε πολύ καλά πανεπιστήμια στην Ελλάδα. Το θέμα μου ήταν πως αν τα παιδιά μείνουν σπίτι, θα βρίσκουν το κρεβάτι στρωμένο, θα έχουν τη βολή τους, θα λένε «μαμά, δεν έχω, δώσε μου».

Έξω λοιπόν έχουν ένα συγκεκριμένο μπάτζετ που πρέπει να διαχειριστούν, ένα σπίτι να φροντίσουν, αλλά και τον εαυτό τους. Ενηλικιώνονται, γίνονται ανεξάρτητοι και μαθαίνουν να επικοινωνούν με ανθρώπους άγνωστους.

Φεύγουν από τις "φτερούγες" της οικογένειας. Αυτό είναι μεγάλο σχολείο. Μεγαλύτερο από το πανεπιστήμιο».

Στο «ΡΟL» τα έλεγες χύμα στους παίκτες για τις σχέσεις τους. Με τις σχέσεις των γιων σου πώς λειτουργείς;

«Στο "ΡΟL" τα έλεγα χύμα είτε για να προστατεύσω κάποιους γιατί μου το ζητούσαν ή γιατί μια σχέση ήταν ψεύτικη και κορόιδευε το κοινό. Μου φαινόταν αστείο τα παιδιά μου αν με ρωτήσουν για τη σχέση τους θα τους πω τη γνώμη μου, αλλά θα είμαι πολύ επιφυλακτική. Αν δεν πάθεις, δεν μαθαίνεις...».

Σε ρωτούν;

«Συνήθως όχι. Αυτό που γενικά τους λέω είναι να έχουν σεβασμό, να μη λένε ψέματα και να μην εξαπατούν. Τις δικές μου αρχές τους μεταφέρω. Είμαι πολύ περήφανη για τα παιδιά μου σε όλα τα επίπεδα. Είναι παιδιά καθαρά, με αξίες, που ξέρουν να υπερασπίζονται το δίκιο τους αλλά και το δίκιο των άλλων. Νομίζω τα έχω πάει πολύ καλά σε αυτό το κομμάτι...».

Τον χρόνο τον φοβάσαι, Μαρία;

«Ε, βέβαια, τι είμαι; Χαϊλάντερ; Τον φοβάμαι περισσότερο σε σχέση με τη μη ικανότητα και την αρρώστια. Εχω ξεπεράσει λίγο το ναρκισσιστικό. Όχι τελείως. Πιστεύω πως δεν υπάρχει άνθρωπος που να μη φοβάται τον χρόνο που περνά...».

Υπάρχει κάποιο μυστικό για να συμφιλιωθούμε με το γεγονός πως τα χρόνια περνούν;

«Ναι. Να περνάμε ωραία, να κάνουμε δημιουργικά πράγματα που μας αρέσουν. Να είμαστε μαζί με ανθρώπους που αγαπάμε και να μην ξοδευόμαστε σε σχέσεις που δεν έχουν νόημα. Έτσι κάνεις οικονομία. Ζεις το κάθε λεπτό σου δίνοντας του αξία».

Υπάρχουν κάποια καινούργια πράγματα, νέες συνήθειες που έβαλες τα τελευταία χρόνια στην καθημερινότητα σου και σε ανανέωσαν;

«Άλλαξα πολύ τα τελευταία χρόνια. Άρχισα να με φροντίζω πολύ σε όλα τα επίπεδα. Στις σχέσεις μου με τους άλλους ανθρώπους. Να περιβάλλομαι από άτομα που μου ταιριάζουν, με τα οποία έχω να πώ πράγματα, πρόσωπα που θαυμάζω, με ωραίους στόχους. Περιόρισα πολύ το περιβάλλον μου. Φροντίζω περισσότερο τη διατροφή μου και ασκούμαι τακτικά. Με φροντίζω και μέσα και έξω».

Τι σου αρέσει να κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου;

«Πιλάτες, ψυχανάλυση και ωραίες βόλτες με φίλους».

Ψυχανάλυση πότε ξεκίνησες;

«Αρκετά χρόνια πριν. Σε πρώτη φάση, όταν έγινα μητέρα. Τα παιδιά δεν έζησαν σχεδόν καθόλου με τον μπαμπά τους και κουβαλούσα την ενοχή ότι δεν τους προσέφερα μια παραδοσιακή οικογένεια με έναν μπαμπά. Έτσι έγινα πιο ελαστική σε σχέση με τα όρια που έπρεπε να τους βάζω.

Τα τελευταία πέντε χρόνια κάνω σταθερά ψυχανάλυση με μια γυναίκα αγαπημένη μου που δεν θα φύγει ποτέ από τη ζωή μου. Η εσωτερική αναζήτηση δεν σταματά ποτέ. Με την έννοια να μάθεις ποιος είσαι και να γίνεσαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου», είπε στο tv Έθνος.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved