Ησαΐας Ματιάμπα: Ο ρατσισμός στην ελληνική κοινωνία και ο 17 μηνών γιος του (Photos)
Showbiz

Ησαΐας Ματιάμπα: Ο ρατσισμός στην ελληνική κοινωνία και ο 17 μηνών γιος του (Photos)

Ο Ησαΐας Ματιάμπα αγαπάει πολύ τη δουλειά του και είναι πολύ ικανοποιημένος γι’ αυτά που έχει καταφέρει τόσα χρόνια.

Ο τραγουδιστής μίλησε σε γνωστό περιοδικό για όλα.

Αναφέρθηκε στον ρατσισμό που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία αλλά μίλησε και για τον 17 μηνών γιο του.

- Οι Έλληνες είναι ρατσιστές;

«Και βέβαια οι Έλληνες είναι ρατσιστές, αλλά υπάρχουν και Έλληνες που δεν είναι ρατσιστές. Αυτό δεν έχει να κάνει με το ότι ο Έλληνας δεν είναι ρατσιστής. Αν το πάρουμε σαν μια ομάδα, θα υπάρχουν μέσα της 50 άνθρωποι που είναι κι άλλοι 50 που δεν είναι ρατσιστές. Άλλοι το δείχνουν με πλάγιο τρόπο, άλλοι το δείχνουν πιο εύκολα, άλλοι υπερασπίζουν τον «αδύναμο», άλλοι όχι».

- Εσύ είσαι μιγάς...

«Ναι, είμαι μιγάς, προέρχομαι από μια λευκή μητέρα και από έναν Αφρικανό πατέρα, άρα είμαι μαύρος σε σχέση με τους λευκούς. Νιώθω πολύ παράξενα όταν διαπιστώνω σε ανθρώπους -και δεν έχει να κάνει με το λευκό ή το μαύρο- ότι νιώθουν «κάπως απέναντι μου.

- Κάπως;

«Ναι. Όταν προχωράω στο δρόμο, μπορεί να με κοιτάξουν και να προχωρήσουν πιο γρήγορα... για να μη τους προλάβω. Νομίζουν ότι μπορεί να τους κάνω κάποιο κακό; Ή γιατί μπορεί να βρεθούμε κάπου αλλού, που εντέλει έχουν το ρατσισμό ως βάση και να προκύπτουν άτομα από την κουβέντα ρατσιστές που δεν θέλουν να το παραδεχτούν, αλλά είναι και αν τους πω την αλήθεια, φοβούνται, μου επιτίθενται και βγάζουν άλλες κακίες. Το θέμα είναι να καταλάβει ο καθένας μας τι ρόλο «βαράει» και για ποιο λόγο έχει έρθει σε αυτή τη μάταιη ζωή. Αν δεν αγαπήσουμε τον εαυτό μας, πώς θα αγαπήσουμε το διπλανό μας; Ο γονιός σίγουρα φταίει...

- Γιατί το λες αυτό;

Καθώς είμαστε παιδιά βγαίνουν διάφορα πράγματα, τα οποία αργότερα τα εφαρμόζουμε, μεγάλοι πια, στα δικά μας παιδιά, σίγουρα.

  • Έχεις μεταλαμπαδεύσει στον γιο σου στοιχεία της δικής σου ανατροφής

Ναι και προσπαθώ να τα βελτιώνω. Έχω πολύ καλούς γονείς, έχω πάρει αρκετά στοιχεία τα οποία θέλω να περάσω στον γιο μου.

  • Ποια είναι η βασική σου επιδίωξη;

Θέλω να είμαι εντάξει ως πατέρας, να είμαι κοντά στο γιο μου, αλλά και σε όποιο άλλο παιδί έρθει στην οικογένεια μου, αυτό είναι το πιο σημαντικό για μένα. Ο γιος τώρα είναι 17 μηνών. Επαγγελματικά θέλω να βάζω το κεφάλι κάτω και να δουλεύω χωρίς σταματημό, από τη στιγμή που θέλω να βρίσκομαι στο επίπεδο που επιθυμώ εγώ, είπε στο Λοιπόν.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved