Μοιραράκη: «Αυτός ο άνθρωπος αγαπάει πάρα πολύ τη Δέσποινα και θαυμάζει υπερβολικά τη Μοιραράκη»
Showbiz

Μοιραράκη: «Αυτός ο άνθρωπος αγαπάει πάρα πολύ τη Δέσποινα και θαυμάζει υπερβολικά τη Μοιραράκη»

Το δικό της... παραμύθι θα μπορούσε να έχει τον τίτλο «Το μαγικό χαλί».

Δυναμική, δραστήρια και αεικίνητη, η Δέσποινα Μοιραράκη είναι μια γυναίκα που έχει καταφέρει να κάνει brand name το όνομα της παραμένοντας ταυτόχρονα, μια γυναίκα συμπονετική, αληθινή και αυθεντική.

Η επιχειρηματίας, η οποία επί 35 ολόκληρα χρόνια διαλέγει η ίδια τα πιο ονομαστά χαλιά από τις χώρες της Ανατολής, μίλησε για τα νέα της επαγγελματικά σχέδια, αλλά και για όσα έχει κατακτήσει στην προσωπική της ζωή.

Πώς επιλέγετε τα χαλιά που φέρνετε στην Ελλάδα;

«Πηγαίνω η ίδια στην Ινδία, στην Περσία, στο Πακιστάν και τα διαλέγω. Με αυτόν τον τρόπο έχω αποκτήσει τεράστια εμπειρία και γνώση στην επιλογή του χαλιού και πετυχαίνω, επίσης ένα πολύ καλό κοστολόγιο. Είναι διαφορετικά να υπάρχει μεσάζοντας. Εχω πουλήσει χαλιά σε ανώνυμους αλλά και σε επώνυμους».

Δηλαδή;

«Πρόσφατα πούλησα μοντέρνα χειροποίητα χαλιά σε Έλληνα κροίσο για τα σαλέ του στην Ελβετία. Είμαι υπερήφανη γιατί, ενώ δεν είμαι επιχειρηματικά ένας κολοσσός κατάφερα την επιχείρηση μου να την κάνω brand name κι αυτό μου δίνει μεγάλη ηθική ικανοποίηση. Είναι δημιούργημα μου».

Τα χαλιά σας είναι ό,τι πολυτιμότερο στη ζωή σας;

«Τα χαλιά μου είναι ό,τι πολυτιμότερο έχω στη ζωή μου σε ύλη, αλλά πάνω από όλα είναι η οικογένεια μου, τα παιδιά μου και ο άντρας μου. Είμαι μητέρα δύο αγοριών, αλλά έχω τρία παιδιά. Εχω μεγαλώσει και τον Γιάννη, τον θετό μου γιο, που τον έχω από 4 ετών από τον πρώτο μου σύζυγο, τον οποίο παντρεύτηκα στα 19 μου. Ο Γιάννης είναι το τρίτο μου παιδί. Εργάζεται στην επιχείρηση. Είναι ένας από τους στυλοβάτες και ένα από τα πλέον δυναμικά στελέχη. Ο Γιώργος, ο μεγάλος μου γιος, είναι αυτός που βγαίνει στην τηλεόραση και είναι και ο Τάσος ο οποίος ασχολείται λιγότερο».

Δέσποινα Μοιραράκη

Πώς βγήκατε στην τηλεόραση;

«Το 1989 ο Γιώργος Κουρής μας πρότεινε να βγούμε να πουλάμε στην τηλεόραση. Ετσι, γίναμε οι πρώτοι που ξεκινήσαμε την τηλεπώληση στην Ελλάδα. Ακόμη δεν είχε βγει ούτε η Μενεγάκη ούτε καμία από όλες τις σημερινές παρουσιάστριες. Σήμερα, παρουσιάζουμε τα χαλιά μας στο κανάλι Epsilon και στο Κανάλι 9».

Αλλες τηλεοπτικές προτάσεις είχατε;

«Είχα αρκετές προτάσεις από την τηλεόραση, τις απέρριψα όλες και έμεινα σταθερή στα χειροποίητα χαλιά μου, τα οποία έχω αγαπήσει, είναι δημιούργημα μου, σε αυτά χρωστάω ότι αυτή τη στιγμή είμαι η Δέσποινα Μοιραράκη και έχω μια μεγάλη επιχείρηση με δύο καταστήματα, με 35 άτομα μόνιμο προσωπικό. Σε αυτά χρωστάω την ηθική ικανοποίηση και την κοινωνική καταξίωση. Εχω πουλήσει στην τηλεόραση χαλί με 15 εκατομμύρια δραχμές».

Πού πιστεύετε ότι οφείλετε την επιτυχία σας;

«Ξεκίνησα να σκαρφίζομαι πώς να πουλάω χαλιά στην τηλεόραση χωρίς να γίνομαι βαρετή. Πάνω λοιπόν στην προσπάθεια αυτή, όταν ρωτούσε ο κόσμος «τι χρώμα είναι το χαλί», γιατί δεν το καταλάβαιναν, εκεί «γεννήθηκε» το κοραλλοκόκκινο, το βυσσινορουμπινοκόκκινο».

Ας περάσουμε λίγο στα προσωπικά, γιατί και η ζωή σας έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Μετά τον πρώτο σας γάμο, πέρασε καιρός μέχρι να ξαναφτιάξετε τη ζωή σας. Γιατί;

«Δεν ήθελα να δεσμευτώ ξανά σε μόνιμη βάση, γιατί πίστευα ότι μπορεί να μου δημιουργήσει πρόβλημα. Είχα αφιερωθεί στη δουλειά και σκεφτόμουν ότι δεν θα μπορώ να προσέχω τον σύζυγο μου και θα έρχομαι αντιμέτωπη με τέτοια διλήμματα. Την ώρα που έχω αναγνωριστεί, δεν θα μπορούσα να ζήσω από την αρχή προβλήματα προσωπικά.

Πότε μπήκε ο νυν σύζυγος σας Γιάννης Κοντούλης στη ζωή σας;

«Τον γνώρισα στην Κρήτη το 2008. Τώρα είναι ναύαρχος στο Πολεμικό Ναυτικό και τότε ήταν αντιπλοίαρχος και κυβερνήτης στη φρεγάτα «Σπέτσαι». Με πλησίασε, με φλέρταρε από την πρώτη στιγμή, του άρεσα ως Δέσποινα και ως γυναίκα. Ηξερε ότι ήμουν η Μοιραράκη, αλλά κατάλαβα ότι δεν με ήθελε για το όνομα μου. Είναι κύριος είναι μορφωμένος έχει τεράστιο ήθος. Του είπα εγώ το συγκλονιστικό «Γιάννη, θα με αγαπήσεις πάρα πολύ». Αυτός ο άνθρωπος αγαπάει πάρα πολύ τη Δέσποινα και θαυμάζει υπερβολικά τη Μοιραράκη.

Οταν τον γνώρισα, αντιλήφθηκα ότι ένιωθε πως είχε απέναντι του τη Δέσποινα και όχι τη Μοιραράκη. Είναι αλήθεια ότι με πολιόρκησε πάρα πολύ, με διεκδίκησε, του ξεκαθάρισα ότι δεν υπήρχε καμία περίπτωση να παντρευτώ, στενοχωρήθηκε, αλλά μείναμε αμέσως μαζί. Μετά από τρία χρόνια, τον αποδέσμευσα από αυτό που του είχα πει και μου έκανε πρόταση γάμου.

Με τον σύζυγό της

Είστε ήρεμη με τον άνθρωπο αυτόν;

«Γυρίζω στο σπίτι μου και με περιμένει μια αγκαλιά. Ο άντρας μου με στηρίζει, είναι δίπλα μου και με συμβουλεύει. Αυτό μου δημιουργεί μια ψυχική και συναισθηματική ηρεμία και μπορώ να δημιουργήσω».

Πρόσφατα δείξατε τη συλλογή σας F/W 2019 Desmira, στην Athens Xlcusive Designers Week στο Ζάππειο Μέγαρο. Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε και με τον σχεδιασμό γυναικείων ρούχων;

«Ξεκίνησα από χόμπι κι έτσι μπήκα στον χώρο του ρούχου. Επειδή είμαι μέσα στα χρώματα ήδη λόγω των χαλιών, μπορεί και μου βγαίνει κι εκεί ένα δημιουργικό ταλέντο», είπε στη Real.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved