Καρυοφυλλιά Καραμπέτη: «Το κριτήριό μου είναι η αισθητική. Τα χρήματα δεν ήταν ποτέ δέλεαρ» (Photos)
Showbiz

Καρυοφυλλιά Καραμπέτη: «Το κριτήριό μου είναι η αισθητική. Τα χρήματα δεν ήταν ποτέ δέλεαρ» (Photos)

Στο καφενείο του πατέρα της στο Διδυμότειχο είδε τις πρώτες της ελληνικές ταινίες και μολονότι σπούδαζε πολιτικός μηχανικός αποφάσισε να τα παρατήσει για να ασχοληθεί με την υποκριτική.

H Καρυοφυλλιά Καραμπέτη μπορεί να μην δίνει συχνά συνεντεύξεις όμως αυτή τη φορά μίλησε για όλους και για όλα σε εβδομαδιαίο περιοδικό.

Η γνωστή και ταλαντούχα ηθοποιός μίλησε και για τις συνεργασίες που έχει κάνει και πώς τις επιλέγει.

Μιλώντας για τον ρόλο της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου είπε:

«Είμαι πολύ πιο συνετή. Η ζωή μου είχε μια συνέπεια. Με ενδιαφέρει να είμαι οικονομικά εξασφαλισμένη. Βέβαια, στο είδος του θεάτρου που έχω επιλέξει να κάνω και ταιριάζει στην αισθητική μου –που είναι ένα πρωτοποριακό και avant-garde θέατρο– οι αμοιβές είναι πάρα πολύ χαμηλές. Στα θέατρα που εργάζομαι οι μισθοί είναι όπως του Εθνικού Θεάτρου, γύρω στα 1.200 ευρώ τον μήνα» παραδέχεται.

Η ίδια έχει ένα δικό της κριτήριο όσον αφορά τις συνεργασίες της σε θέατρο, τηλεόραση και κινηματογράφο.

«Το κριτήριο είναι η αισθητική. Τα χρήματα δεν ήταν ποτέ δέλεαρ για να αποδεχτώ μια συνεργασία. Και το λέω αυτό με απόλυτη ειλικρίνεια, παρόλο που είμαι παιδί φτωχής οικογένειας. Προέρχομαι από μια οικογένεια αγροτών. Ο πατέρας μου είχε και ένα καφενείο στο χωριό, τη Δόξα Διδυμοτείχου, όπου και μεγάλωσα. Μάλιστα, οι γονείς μου ξεριζώθηκαν και ήρθαν στην Αθήνα, προκειμένου εγώ και ο αδελφός μου να έχουμε καλύτερη μόρφωση και ευκαιρίες. Άφησαν συγγενείς και φίλους για να έρθουμε στη μεγάλη πόλη. Βέβαια, κάναμε δυο σταθμούς πρώτα, στην Κομοτηνή και τη Θεσσαλονίκη.

Ο αδελφός μου, ο Ζήσης, είναι μεγαλύτερος και ζούσε χρόνια στη Γερμανία ως μετανάστης. Δεν έχει καμία σχέση με την υποκριτική. Ήταν αθλητής και για χρόνια ασχολούνταν με το ποδόσφαιρο. Έπαιζε στην ομάδα του Διδυμοτείχου και όταν έφυγε στη Γερμανία έπαιζε εκεί σε ερασιτεχνικές ομάδες. Μάλιστα επειδή είχε ταλέντο, τον φώναζαν “Μπεκενμπάουερ” (σ.σ. ο Franz Beckenbauer είναι πρώην ποδοσφαιριστής, από τους σημαντικότερους που έχουν περάσει).

Στη Γερμανία δούλευε στο εργοστάσιο μεγάλης αυτοκινητοβιομηχανίας. Πλέον, ως συνταξιούχος, έχει επιστρέψει στο χωριό μας. Μολονότι τα δυο παιδιά του είναι στην Αθήνα, έχει ανακαινίσει το πατρικό μας στη Δόξα και μένει μόνιμα εκεί» προσθέτει. Στην Κομοτηνή η Καρυοφυλλιά τελειώνει το εξατάξιο Γυμνάσιο, ενώ στη Θεσσαλονίκη δίνει εξετάσεις και περνάει στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. «Παράλληλα με το ΚΘΒΕ, είχα περάσει και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, στη σχολή Πολιτικών Μηχανικών. Παρακολουθούσα κανονικά για τρία χρόνια, αλλά την παράτησα μόλις τέλειωσα τη σχολή του θεάτρου! Κι αυτό γιατί κατάλαβα πως το θέατρο είναι η μεγάλη μου αγάπη. Τελικά, δεν διέπρεψα ως πολιτικός μηχανικός και δεν μετάνιωσα ποτέ για τη συγκεκριμένη απόφαση», είπε στο People.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved