Βασίλης Καλλίδης: «Το 2019 ήταν μια υπέροχη χρονιά, με πολλές επαγγελματικές δυσκολίες βέβαια»
Showbiz

Βασίλης Καλλίδης: «Το 2019 ήταν μια υπέροχη χρονιά, με πολλές επαγγελματικές δυσκολίες βέβαια»

Ο Βασίλης Καλλίδης, ακόμη μία χρονιά, βρίσκεται στο πλευρό της Φαίης Σκορδά στην εκπομπή «Το Πρωινό» στον ΑΝΤ1.

Ο ίδιος μίλησε για τη συνεργασία του με την παρουσιάστρια αλλά και για τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένας μάγειρας στην τηλεόραση. Ακόμη, αποκάλυψε σε ποια χώρα έχει φάει το καλύτερο φαγητό αλλά και πού ήταν θλιβερό.

Η τελευταία μας συνέντευξη ήταν έναν χρόνο πριν. Λίγο πριν μπει το 2019. Πώς ήταν αυτή η χρονιά για εσένα;

Ήταν μία υπέροχη χρονιά, με πολλές επαγγελματικές δυσκολίες βέβαια. Όμως, τη μεγαλύτερη χαρά μου την έδωσε η προβολή της εκπομπής μου «Street Food» στον ΑΝΤ1, η οποία ήταν ένα όνειρο ζωής που πραγματοποιήθηκε μέσα στο 2019.

Γιατί ήταν όνειρο ζωής για εσένα αυτή η εκπομπή;

Γιατί το μόνο πράγμα που θέλω να κάνω, πλέον, είναι να ταξιδεύω και να ανακαλύπτω ωραίο φαγητό.

Οπότε μία τέτοια εκπομπή ήταν πάντα το όνειρο μου. Με τη βοήθεια του ΑΝΤ1 πραγματοποιήθηκε.

Θυμάσαι κάποιο ταξίδι από αυτά που έκανες περισσότερο;

Αυτό στη Χαβάη, γιατί είναι πολύ ιδιαίτερο μέρος, ειδικά για εμάς τους Έλληνες. Οι λίγο μεγαλύτεροι σίγουρα θυμόμαστε την ατάκα των γονιών μας: Όταν κερδίσουμε το λαχείο, θα πάμε στη Χαβάη».

Είναι ένα απρόσιτο μέρος, που πάντα θεωρούνταν ο παράδεισος. Είχα τρομερή προσμονή για να πάω εκεί και δεν διαψεύστηκα γιατί είναι από τα ομορφότερα μέρη του κόσμου.

Γευστικά η Χαβάη πώς ήταν;

Το φαγητό εκεί ήταν θλιβερό. Ήταν αδιάφορο. Καθόλου θελκτικό στο μάτι και στο στόμα, αλλά χάρηκα που το δοκίμασα, γιατί για πρώτη φορά δοκίμασα κάτι που δεν έχει καμία σχέση μετά δυτικά πρότυπα φαγητού.

Σε ποια χώρα απόλαυσες το καλύτερο φαγητό;

Στην Ιαπωνία, φυσικά, την αγαπημένη μου χώρα.

Έχεις φοβηθεί ποτέ να δοκιμάσεις κάτι;

Δοκιμάζω σχεδόν τα πάντα, γιατί έχω κι εγώ τους γευ σάκους και ηθικούς φραγμούς μου·. Από άποψη υγιεινής, όμως, έχω ενδοιασμούς.

Το φαγητό του δρόμου ισχύει ότι είναι και το πιο νόστιμο;

Όλα τα φαγητά που είναι φτιαγμένα με ενδιαφέρον είναι νόστιμα. Και το φαγητό του δρόμου, και της γιαγιάς μου, και το φαγητό της κυρίας Άννας στα Υστέρνια στην Τήνο.

Είναι ακόμη ένα κλισέ ότι το φαγητό του δρόμου είναι νόστιμο. Είναι περιπετειώδες και μας ξυπνάει από τη βαρεμάρα του σπιτικού φαγητού αλλά δεν είναι πάντα το πιο νόστιμο.

Η ελληνική παραδοσιακή κουζίνα θα υπάρχει για πάντα στα τραπέζια μας;

Υπάρχει ένα τρομερό παράδοξο εδώ. Όσο Δυτικοί κι αν θέλουμε να είμαστε εμείς οι Έλληνες και να θεωρούμαστε μοντέρνοι, τόσο οπισθοδρομικοί-όχι με την κακή έννοια- είμαστε με το παραδοσιακό φαγητό. Μας αρέσει πολύ. Όσο σούσι και να τυλίξουν οι σεφ στην Αθήνα, πάντα ο Έλληνας θέλει φασολάδα και παϊδάκια.

Οπότε η ελληνική κουζίνα θα βρίσκεται πάντα εκεί, είπε στο My tv.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved