Καρυοφυλλιά Καραμπέτη: «Αν μείνω άνεργη για λίγους μήνες, θα έχω θέμα» (Photos)
Showbiz

Καρυοφυλλιά Καραμπέτη: «Αν μείνω άνεργη για λίγους μήνες, θα έχω θέμα» (Photos)

Υπάρχει μια φήμη πως όταν η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη ξεκινούσε στο χώρο της υποκριτικής πολλοί ήταν εκείνοι που τη συμβούλευαν ν' αλλάξει το όνομα της, γιατί δεν θα μπορούσε ποτέ να κάνει καριέρα με αυτό.

Η ίδια σε πρόσφατη συνέντευξή της μίλησε γι’ αυτή τη φήμη, ενώ αποκάλυψε τι είχε πει για το όνομα της ο Δημήτρης Χορν.

«Μου είπαν τότε ότι είχε έρθει ο Δημήτρης Χορν στη Lulu για να δει ποια είναι αυτή η ηθοποιός που τολμάει να κάνει καριέρα με τέτοιο όνομα. Επίσης, ο αγαπημένος μου Κωνσταντίνος Τζούμας, πολύ πριν να γίνουμε φίλοι, είχε πει:

"Καλά, αυτή εξακολουθεί να λέγεται και Καρυοφυλλιά και Καραμπέτη;" Αυτό είναι όμως το όνομα μου, με αυτό γεννήθηκα. Αυτό μου έδωσαν και, ενώ είναι ένα όνομα που δεν μου άρεσε και ποτέ, αυτή είμαι και με αυτό πορεύομαι».

«Φυσικά και θα ήθελα να ήμουν πλούσια -ποιος δεν θα ήθελε;- για να μη με βαραίνει το άγχος της επιβίωσης και για να έχω άπειρο ελεύθερο χρόνο να ταξιδεύω σε όλο τον κόσμο. Μου αρέσουν πολύ τα ταξίδια.

Βλέπεις καινούργιους ορίζοντες, ανοίγει το μυαλό σου. Από την άλλη όμως, η ζωή είναι επιλογές κι εγώ επέλεξα εκείνα που είχαν μεγαλύτερη σημασία για μένα, την τέχνη, τον έρωτα, τους φίλους μου, τη δημιουργία, το να τα έχω καλά με τον εαυτό μου και τις αρχές μου. Στην Ελλάδα που ζούμε, η τέχνη και οι αμοιβές είναι αυτό που λέμε στα Μαθηματικά "Ποσά αντιστρόφως ανάλογα".

Μακάρι να είχα τη δυνατότητα να αμείβομαι εξαιρετικά από το είδος θεάτρου που αγαπώ, το avant garde, το αυστηρά καλλιτεχνικό, αλλά αυτό δεν γίνεται και το έχω αποδεχτεί. Έτσι είναι, κάτι χάνεις, κάτι κερδίζεις - και μ' αυτή την επιλογή θεωρώ ότι έχω μόνο κερδίσει. Αν έχω πρόβλημα επιβίωσης;

Μα και βέβαια, δεν έχω άλλους πόρους εκτός από τη δουλειά μου κι αν δεν δουλέψω σκληρά, δεν θα έχω να φάω. Οι αμοιβές στο θέατρο που επιλέγω να κάνω είναι πάρα πολύ χαμηλές, οπότε, αν μείνω άνεργη για λίγους μήνες, θα έχω θέμα.

Για αυτό και κάνω πρόβες για δύο παραστάσεις ταυτόχρονα, ώστε να υπάρχει δουλειά όταν κατέβει η πρώτη. Παλαιότερα, είχαμε την πολυτέλεια να παίζεται μια παράσταση από τον Οκτώβριο έως το Πάσχα, τώρα η κρίση δεν το επιτρέπει. Τα έργα δεν αντέχουν παραπάνω από δυόμισι μήνες. Αλλά, όπως σου είπα, είναι επιλογή μου.

Αλλιώς θα πήγαινα να παίξω σε μια εμπορική κεντρική σκηνή ή σε ένα καθημερινό σίριαλ, αλλά δεν θέλω, επιμένω έπειτα από τόσα χρόνια να μη θέλω, πάντα το ίδιο φανατικά. Και ας αναγκάζομαι να κάνω πέντε με έξι παραγωγές τον χρόνο για να αντεπεξέρχομαι οικονομικά».

Και πού είναι η προσωπική ζωή;

«Στο ενδιάμεσο, που μπορείς να ξεκλέψεις λίγο χρόνο, λίγες πολύτιμες στιγμές», είπε στο down town.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved